Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2018

Η μόνη ασφαλής και αδιάψευστη ελπίδα μαςΔεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι προτρέπουμε ο ένας τον άλλο να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στη ζωή μας. Η ελπίδα μας δημιουργεί την αίσθηση oτι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη ζωή μας, ότι θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες, τα σχέδια και τα όνειρα μας. Και σε αυτήν εναποθέτουμε την εκπλήρωση υποσχέσεων που συχνά μας δόθηκαν. 

Γι’ αυτό και λέμε συχνά: «όλα θα πάνε καλά». 

Η ελπίδα γίνεται έτσι κίνητρο σε κάθε δραστηριότητα και ενέργεια μας. Ο έμπορος με την ελπίδα του περισσότερου κέρδους, αυξάνει την ενεργητικότητά του. Ο επιστήμονας ερευνητής, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψει με την έρευνα του κάτι ευεργετικό δίνει όλες του τις δυνάμεις στην έρευνα του. Με την ελπίδα ότι θα έχει επιτυχημένο και δημιουργικό μέλλον δραστηριοποιείται ο νέος.

Που όμως στηρίζεται η ελπίδα μας;
 Έχει ο κάποια σταθερή και ακλόνητη βάση η κρέμεται στον αέρα; Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι οι πολλοί ελπίζουν χωρίς να βασίζουν την ελπίδα τους σε σταθερό στήριγμα.

Έτσι κάποιοι από αυτούς που στηρίζουν την ελπίδα τους την αδικία και στην αρπαγή των ξένων πραγμάτων. Λησμονούν ότι ο θεός αποστρέφεται την αδικία. Λέει: «μην ελπίζετε επ αδικίαν και επί αρπάγματα μη επιποθείτε». Μη στηρίζεται τις ελπίδες σας στην αδικία και μην ποθείτε τα πλούτη που προέρχονται από αρπαγές. Δικαιολογημένα έχει επισημανθεί ότι αυτός που κάνει την αδικία είναι πιο δυστυχής από αυτόν που αδικείται. «Κανείς ποτέ δεν ευτύχησε να με μέσο την αδικία».

Άλλοι πάλι στηρίζουν την ελπίδα τους τον πλούτο. Ο Απόστολος Παύλος όμως με απόλυτη σαφήνεια η εφιστά την προσοχή στον αγαπημένο μαθητή του, Απόστολο Τιμόθεο και για το πώς να καθοδηγεί τους πλούσιους: «Αυτούς», του γράφει, «που είναι πλούσιοι στην πρόσκαιρη αυτήν ζωή να τους προτρέπεις να μην υψηλοφρονούν, ούτε να έχουν τις ελπίδες τους στηριγμένες στον πλούτο, η κατοχή του είναι αβέβαιη και άδηλη αλλά να ελπίζουμε στον Θεό. Διότι ο θεός δεν είναι άψυχος, όπως ο μαμωνάς, αλλά είναι ζωντανός και μας τα παρέχει όλα πλούσια και άφθονα για να τα απολαμβάνουμε.

Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι στηρίζουν τις ελπίδες τους σε ανθρώπους και μάλιστα ισχυρούς, αυτούς που κατέχουν υψηλές θέσεις. Επιδιώκουν την εύνοια και προστασία τους και νομίζουν ότι έτσι θα πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Αναγκάζονται όμως πολλές φορές να βρίσκονται στη λίστα της αναμονής για πολλά χρόνια, γιατί όχι και για πάντα. Αλλά κι αν κάτι πετύχουν, συχνά τα πράγματα στη ζωή αλλάζουν δραματικά. Και βρίσκονται πιο κάτω από κει που ξεκίνησαν. 

Για αυτό η αλήθεια του Θεού μας φωνάζει : «μη στηρίζεται την ελπίδα και την εμπιστοσύνη σας στους άρχοντες του κόσμου τούτου, σε θνητούς και ανίσχυρους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν τη δύναμη να σας σώσουν».

Τότε εμείς οι πιστοί που θα στηρίζουμε την ελπίδα να μας; Το γνωρίζουμε. Εμείς μπορούμε να έχουμε την μοναδική ασφαλή και αδιάψευστη ελπίδα. Να ελπίζουμε στον θεό μας, τον παντοδύναμο Δημιουργό και πάνσοφο κυβερνήτης της ζωής μας.

Τότε οι ελπίδες μας στηρίζονται σε ακλόνητη βάση. Είναι σαν την άγκυρα που πιάνει σε σταθερό πυθμένα. Ότι είναι η άγκυρα για το πλοίο, είναι η ελπίδα μας στο Χριστό. Εκείνος γνωρίζει πιο είναι το συμφέρον μας, και μέσα στην άπειρη αγάπη του οικονομει τα πράγματα της ζωής μας κατά τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να περάσουμε δυσκολίες στη ζωή . Μπορεί να επιτρέψει να δοκιμαστούμε. Όμως ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψει.


Η μοναδική ελπίδα μας μας είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Αυτός είναι η απόλυτη αλήθεια, και υπακοή στο θέλημα του είναι ο μοναδικός ασφαλής δρόμος για να χαρούμε τη ζωή μας και να φτάσουμε τον ουρανό. Ας ακούσουμε όλοι μας την αφυπνιστική φωνή του Αγίου πνεύματος .....

μαζέψτε από την διάχυση το νου σας και συγκεντρώστε σας ελευθερώνοντας την ψυχή σας από κάθε τι που την εμποδίζει να υπηρετεί τον Θεό. Και κάνοντας εγκράτεια σε όλα ελπίστε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ότι θα λάβετε τη Χάρι της σωτηρίας που σας φέρνει ο Ιησούς Χριστός την ημέρα της δευτέρας και μεγαλοπρεπούς παρουσίας Του.

Ας το επαναλάβουμε και ας το βάλουμε βαθιά μέσα στην καρδιά μας: Η ασφαλής αδιάψευστη και μοναδική ελπίδα μας είναι ο Ιησούς Χριστός. 


περιοδικό Σωτήρ


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου