Παρασκευή, Ιουλίου 13, 2018

Τι κρύβει η εικόνα του μεθυσμένου Γιούνκερ στη χθεσινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Μια εικόνα ενός μεθυσμένου πολιτικού ηγέτη σε μια επίσημη, σπάνια και κρίσιμη σύνοδος όπως αυτή του ΝΑΤΟ χθες 12 Ιουλίου, είναι πολύ δυνατή!

Και πως να μην είναι, όταν ΕΕ και ΝΑΤΟ αδυνατούν να λύσουν τα τεράστια σύγχρονα προβλήματα του πλανήτη και να σταθούν στο ύψος των προκλήσεων που έχουν προκύψει τελευταία...

"Αδυνατούν"…....
τέλος πάντων.. 
Εντολές εκτελούνται.. 
το γνωρίζουμε... το έχουμε πει…

Απλά δεν γίνεται αυτή τη χρονική συγκυρία, να στιγματίζει ένας μεθυσμένος με την ταμπέλα του Ευρωπαίου και το κύρος του προέδρου μια σύνοδο και να αποδομείται συνολικά το σύστημα εξουσίας και αυτό όχι γιατί είναι ενάντια προς το συμφέρον μας να αποδομείται το σάπιο σύστημα εξουσίας..... αλλά γιατί κάποιοι άλλοι φροντίζουν να συμβεί αυτό, σε συγκεκριμένο χρόνο και σε συγκεκριμένο χώρο...... αρπάζουν τις ευκαιρίες/αδυναμίες του σάπιου συστήματος ή προκαλούν τις ευκαιρίες που θα αρπάξουν αργότερα, ώστε να μας παρουσιάσουν το παλιό σύστημα εξουσίας διαβρωμένο, ξεπερασμένο, αιτία όλων των δεινών της ανθρωπότητας και να μας παρουσιάσουν το νέο σύστημα εξουσίας, της ψηφιακής εξουσίας, που πρόδρομος της είναι μια… Σοφία ΑΙ. 

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όσο φτάσουμε και όσο μας επιτραπεί να πλησιάσουμε, τα πάντα θα ξεφλουδίζουν γύρω μας και γρήγορα. Αυτό είναι μεγάλη παγίδα, τεράστια και θέλει προσοχή και διάκριση στο ποιος ξεφλουδίζει τι και γιατί.

Μερικές ημέρες πριν είπαμε για ανακοινώσεις, σοβαρές στο 12.

Χθες 12/7 τι είπε ο Τράμπ;

Είπε ότι, ανά πάσα στιγμή αποχωρεί από τη βορειοατλαντική συμμαχία και μάλιστα δίχως την έγκριση του Κογκρέσου.

Θα το κάνει…

Θα γίνει, δεν το κατέγραψε στη συλλογική μας συνείδησή χθες 12.7 τυχαία….στο χρόνο και σε αυτές τις μικρές δηλώσεις κρύβονται τα μεγάλα λόγια, οι προθέσεις.

Θα συμβεί, με ή χωρίς αυτόν, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το αναφέρω που δεν είναι επί της παρούσης.

Στο 12.21 που είδαμε μέχρι τώρα, συζητήθηκαν όλα όσα θα πρέπει να πάνε στραβά το επόμενο διάστημα…τα είδαμε σε προηγούμενα άρθρα…και θα το πούμε και για χθες.

Τα Σκόπια κλήθηκαν και επίσημα στο ΝΑΤΟ….....  δεν ξέρουμε εάν ρώτησαν τις σκιές, αυτές ίσως έχουν άλλη άποψη!

Ο Τράμπ απείλησε με αποχώρηση….αφού οι ΗΠΑ χρόνια τώρα συντηρούν οικονομικά τη συμμαχία..αλλά αυτό είναι το πρόσχημα, πραγματικότητα μεν δικαιολογίες δε!

Και ο Τσίπρας ζήτησε τους δύο στρατιωτικούς μας πίσω σε συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν!

Παρένθεση εδώ…...μας θλίβει όλους το γεγονός της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά δεν ζούμε σε έναν κόσμο συμπυκνωμένων συμπτώσεων, ζούμε και κινούμαστε σε έναν κόσμο που δεν χωράει συμπτώσεις και τύχη και το παραπάνω ζήτημα δεν συνέβη τυχαία,όπως και όλα όσα βλέπουμε γύρω μας,  έχει τη σημασία του και την ερμηνεία του..

Η σκέψη μου είναι ότι τα παιδιά είναι ενέχυρο της αποχώρησης Ερντογάν…θα επιστρέψουν όταν αποκαθηλωθεί από την εξουσία, αφού τότε δεν θα χρειάζονται ως μέσο εκβιασμού έκδοσης των οκτώ, αφού τότε οι οκτώ δεν θα είναι καταζητούμενοι από την Τουρκία αλλά ήρωες…

Από την άλλη, αυτά τα δύο παιδιά, όμηροι των Τούρκων, ήρωες της υπομονής και της αντοχής, δεν βρίσκονται τυχαία με χειροπέδες σε μια φυλακή στην Τουρκία. Για να επιτραπεί κάτι τέτοιο, σε δύσκολους καιρούς που όλοι οι γείτονές μας κοιτάνε πως θα τρίξουν τα σύνορα της Ελλάδος, σημαίνει κάτι….η παρουσία τους εκεί είναι τόσο σημαδιακή όσο και συμβολική, σε μια χρονική συγκυρία που τα τύμπανα του πολέμου στα Βαλκάνια χτυπάνε δυνατά!

Η ομηρία των παιδιών αυτών είναι η ομηρία της χώρας, και θα ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο χρόνο. Η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτών, ισούται με την απελευθέρωση της χώρας και αυτός είναι ένας εξίσου δυνατός συμβολισμός, που θα πρέπει να δίνει κουράγιο σε όλους όσους βλέπουμε τη χώρα σκλαβωμένη στις σκιές και στους βορειοατλαντικούς συμμάχους τους.


Κλείνει η παρένθεση.

Νικητής της χθεσινής ημέρας ήταν ο Τράμπ και όχι η συμμαχία….πήρε αυτά που ήθελε από τη σύνοδο και είπε αυτά που ήθελε…σε μια σύνοδο με έναν μεθυσμένο Ευρωπαίο επίτροπο που παραπατούσε μάλλον από ....ρώσική βότκα.

Και σε μερικές ημέρες, στις 16.7, 7 ημέρες πριν τις 23.7, υπάρχει η καθοριστική συνάντηση με τον Πούτιν. 

Το 23 γενικά το κρατάμε.

Σκέψου πως....Ελλάδα-Τουρκιά είναι και οι δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ...τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει ΝΑΤΟ;;;
Αν σαν Ελλάδα τα έχεις σπάσει με τη Ρωσία και παράλληλα δεν υπάρχει η "ασφάλεια" της συμμαχίας;Εκεί τι γίνετε;

Και γιατί τόση κάψα να λύσουμε τα προβλήματα μας με τους γείτονες μας τώρα..
Γιατί τώρα;
Τόσα χρόνια τα είχαμε σε ναφθαλίνη και τώρα τα βγάζουμε από την ντουλάπα και μας αναγκάζουμε να φορέσουμε;

Μήπως γιατί δεν λύνονται και το γνωρίζουν πολύ καλά κάποιοι;;; αυτό δηλαδή που είχαμε πει και για το Σκοπιανό ,το οποίο το έφεραν για να δημιουργήσουν εθνικές έριδες, αψιμαχίες και πολιτική αστάθεια στις δύο χώρες;

Θα προσπαθήσω να μην γράψω πολλά αυτό το διάστημα αλλά να καταγράψω τις πληροφορίες του πεδίου, γιατί κάτι μου λέει πως από αύριο θα είναι πολλές.

Τέλος, όπως είπα και στην προσωπική μου σελίδα στο fb, είναι ορισμένοι… πολλοί θα έλεγα, που δεν έχουν καν καταλάβει ότι είμαστε σκλαβωμένοι,. 8 χρόνια τώρα… [όσοι και οι τούρκοι πραξικοπηματίες που ζητάει ο Ερντογάν πίσω ,8 ], πόσο μάλλον ότι επίκειται απελευθέρωση.

Όλοι κατά καιρούς πετάμε χαρταετό, είμαστε αδιάφοροι και δεν είμαι εδώ για να πω πόσο κακό είναι αυτό, αλλά όταν φτάσει η ώρα και πέσουν οι χαρταετοί, μετά τι θα βρούμε να πετάμε;

Αν μας  πάρουν τους χαρταετούς, όλα αυτά δηλαδή που αντιπροσωπεύουν.... χαθούν , τότε τι θα κάνουμε;

Μερικοί προτιμάμε, για τους δικούς μας λόγους, να πετάμε χαρταετό.... είτε γιατί είμαστε αδιάφοροι, είτε επιπόλαιοι, βολεμένοι, στο δικό μας κόσμο , στα προβλήματα μας, φοβόμαστε το μέτα και κοιτάμε μόνο το τώρα…..εντάξει δεκτό αλλά φτάνει πιά!!!!!

Έχουμε πολύ δύσκολα μπροστά μας, είναι μεγάλη η ανηφόρα που πρέπει να ανέβουμε και δεν μπορούμε να την ανέβουμε όπως είμαστε αυτη τη στιγμή.

Θα χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις κρίσιμες, δύσκολες, να αντέξουμε στον πόλεμο του νου, στον ψυχικό και πνευματικό πόλεμο που ήδη συντελείτε και έχουμε χάσει πολλές μάχες.. μετράμε τα πρώτα θύματα...δες τις αυτοκτονίες και τις τραγωδίες στην Κρήτη.
Τις τραγωδίες στην υπόλοιπη Ελλάδα...

δεν γίνεται να είμαστε τόσο αδιάφοροι πια….και να στο πω και αλλιώς... 

Θυμάμαι, στο γραφείο ενός ναυάρχου του πολεμικού ναυτικού στη Σαλαμίνα που υπηρέτησα, έγραφε σε μια χρυσή κάπως μεγάλη πλάκα:

"Υπάρχει ο σωστός τρόπος, υπάρχει ο λάθος τρόπος, υπάρχει και ο δικός μου τρόπος"

Η θέα και μόνο της πλάκας, αυτό που έγραφε με τη σειρά που το έγραφε,  ήταν αρκετο για να μου μείνει χαραγμένη στο μυαλό 14 χρόνια μετά και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση μας.

 Εμείς θα διαλέξουμε με ποιον τρόπο θα απελευθερωθούμε, εμείς και μόνο εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για τον τρόπο που θα βγει η Ελλάδα από τη σκλαβιά, αν θα είναι ο εύκολος, ο δύσκολος ......ή άγνωστος τρόπος.


Rick
Share:  

2 σχόλια:

 1. Φωτίζεις κάποιες πτυχές που δεν πάει εύκολα ο νους!
  Για τους Έλληνες στρατιωτικούς είμαστε σίγουροι ότι όλοι στην Ελλάδα θέλουν να ελευθερωθούν;... ειδικά στην περίπτωση που η αιχμαλωσία δεν έγινε όπως μας είπαν; Μου έχει περάσει η σκέψη πως οι αιχμάλωτοι Έλληνες στρατιωτικοί και οι 8 είναι γεγονότα-καθρέφτης:oι μεν είναι ασφαλείς στην Τουρκία και οι δε στην Ελλάδα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο περαστική κι αν είναι αυτή η σκέψη σου, να μείνει..μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικάσια

   Διαγραφή