Σάββατο, Ιουλίου 14, 2018

Μερικές σκέψεις...σκόρπιες και θερμέςΤι έγινε ξαφνικά με τον Ερντογάν;

Ηρέμησε και δεν θέλει να εισβάλει στη χώρα μας; 


Ειδικά τώρα που επανεξελέγη και αύξησε τις εξουσίες του;

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια πρόθεση θερμού επεισοδίου από την Τουρκία, σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν τα ελληνικά ΜΜΕ ότι θα συμβεί προεκλογικά.

Οπότε, τώρα που πέρασαν οι εκλογές και ο Ερντογάν πήρε αυτό που πήρε, όπως το πήρε, αυτό ήταν;.... έληξε η κατάσταση συναγερμού με το γείτονα;

Να το πούμε αλλιώς..πάμε
 σε εκείνο το κρύο βράδυ, στις 13.2.2018, όταν εμβολίζει το τουρκικό πολεμικό πλοίο το ελληνικό σκάφος στα Ίμια. 

Τις επόμενες ώρες, την επόμενη ημέρα, 14.2.2018 (2*7=14) το θερμόμετρο ανέβαινε στο Αιγαίο και η ελληνική κοινωνία αγωνιούσε βυθιζόμενη στην υποψία ξεσπάσματος ενός γενικού πολέμου με το γείτονα.

Την ιδιά στιγμή που το θερμόμετρο ανέβαινε, σου είχα πει με άρθρο ότι κάτι τέτοιο δεν θα προχωρήσει, θα μείνει στα στενά όρια του θερμού επεισοδίου, και αυτά τα λόγια ήταν κόντρα στις συνθήκες που επικρατούσαν, κόντρα στα συστημικά ΜΜΕ ,κόντρα σε γνωστούς και αγνώστους που με μανία και ανεύθυνα, σπάζοντας τα τηλεφωνά έσπερναν το μικρόβιο της τρομοκρατίας στις οικογένειες τους και στους δικούς τους ανθρώπους.

Το βράδυ εκείνο της 13ης Φεβρουαρίου, δεν πήγαμε σε πόλεμο και πολλές φορές έχουμε πει και εξηγήσει ότι, όσο ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία κάτι τέτοιο μοιάζει αρκετά δύσκολο. Μοιάζει δύσκολο να οδηγηθούμε σε πόλεμο..... αλλά όχι σε πολύ θερμά, σε υπέρ θερμά επεισόδια.

Από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 μέχρι και την ορκωμοσία Ερντογάν 9.6.2018 έχουμε 724(13) ημέρες.

Το βράδυ του πραξικοπήματος έγιναν πολλά και δεν ξέρουμε πως και που θα είμασταν αν το πραξικόπημα είχε ολοκληρωθεί και δεν επενέβαινε η Ρωσία.

Όμως αναρωτιέμαι κάτι....


Μερικά πολεμικά πλοία διέφυγαν και δεν γνωρίζω εάν γύρισαν πίσω στην Τουρκία ή σε ποια κράτη βρήκαν καταφύγιο. Το ίδιο συνέβη και με κάποια πολεμικά αεροσκάφη….έτσι ήρθαν και οι 8 που είχαν στόχο να δολοφονήσουν το Ερντογάν.

Άρα, όσες εκκαθαρίσεις και να γίνουν μέσα στον Τουρκικό στρατό, πάντα υπάρχουν οι πρόθυμοι πολιτικοί του αντίπαλοι που μπορούν να προκαλέσουν αστάθεια στο Αιγαίο…που έχουν ακόμη τα δικά τους άτομα, τα κατάλληλα άτομα σε φρεγάτες, σε τορπιλακάτους, στο τουρκικό στράτευμα γενικά.

Θέλω να πω ότι, ίσως ο Ερντογάν για τους δικούς του λογούς επιβίωσης στην εξουσία να μην θέλει να τα βάλει ανοιχτά με τη Δύση, αλλά κάποιοι όπως φαίνεται, όσο φαίνεται, σαμποτάρουν καταστάσεις,  του προσφέρουν αυτό το δίλημμα της πολεμικής αντιπαράθεσης με την Ελλάδα στο Αιγαίο, δημιούργησαν εκείνο το βράδυ συνθήκες τέτοιες με σκοπό το επεισόδιο να λάβει έκταση και ο πονοκέφαλος του Ερντογάν να ανέβει, τα προβλήματα μια στρατιωτικής αντιπαράθεσης να επιβαρύνουν την παραμονή του στην εξουσία και να πηδήξει από το Ρωσικό άρμα.

Σκεπτόμενοι κεμαλίκα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εκείνο το βράδυ να πήραν φόρα να βουλιάξουν το ελληνικό λιμενικό κατόπιν πολιτικής εντολής, όχι αυτών που είναι στην εξουσία, αλλά όσων διοργάνωσαν το πραξικόπημα, αναγκάζοντας τον μετά να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Είχαμε ξαναπεί ότι δεν τρελάθηκε ο Ερντογάν... αλλά κάποιοι πάνε να τον τρελάνουν και μόνον ο χρόνος θα επιβεβαιώσει ή θα απόρριψη κάτι τέτοιο.

Θα μου πεις.... είναι κάπως άσχετο θέμα με την επικαιρότητα τα όσα λες παραπάνω...

το ξέρω ναι..
...αλλά έτσι ξύπνησα σήμερα


Rick
Share:  

1 σχόλιο: