Παρασκευή, Ιουλίου 13, 2018

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των ρώσων διπλωματών από την ΕλλάδαΣε αμερικανική παρέμβαση αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Τις ΗΠΑ βλέπει πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ξεκάθαρα πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ανοιχτά αυτή την κίνηση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών καθώς, όπως τονίζει, δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Παράλληλα, τονίζει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων και μπορεί να της προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα απέλασε δύο ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε σε άλλους δύο την είσοδο στη χώρα, κατηγορώντας τους για παράνομες ενέργειες που έγιναν ενάντια στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα κατηγόρησε τους διπλωμάτες ότι επιχείρησαν να συγκεντρώσουν και να διασπείρουν πληροφορίες, αλλά και για διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων.
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου