Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2018

Ρωσικό Υπ.Εξ.: «Άχρηστο το ΝΑΤΟ»Παράλληλα με αναφορές στο Μουντιάλ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε με μια δόση χιούμορ μέσω του Twitter στη Σύνοδο των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ που έγινε στις Βρυξέλλες.

«Άχρηστο» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δήλωση εκ μέρους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι η Ρωσία κάνει προκλητικές ενέργειες στα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Την ώρα που η άχρηστη στρατιωτική ένωση του ΝΑΤΟ μας κατηγορεί για προκλητικές ενέργειες και τρίζει τα δόντια της στις Βρυξέλλες, εμείς ετοιμαζόμαστε να δούμε το παγκόσμιο κύπελλο του 2018», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter.Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ που έγινε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες κατέληξε σε μια ανακοίνωση των κρατών μελών της συμμαχίας με την οποία επιτίθονταν στη Ρωσία για τη στρατιωτική της δύναμη, συμπεριλαμβάνοντας την τοποθέτηση πυραύλων στον θύλακα της στο Καλίνινγκραντ και την στρατιωτική δύναμη που έχει στην Κριμαία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δύναμης για να κερδίσει πολιτικούς στόχους, προκαλούν τη Συμμαχία και υπονομεύουν την ευωροατλαντική ασφάλεια και την διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες», ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι η Συμμαχία παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με τη Μόσχα.

Επίσης, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε να μην απομονωθεί η Ρωσία λόγω των υπαρκτών προβλημάτων μεταξύ κρατών — μελών του ΝΑΤΟ και της Μόσχας, τονίζοντας την ανάγκη διαλόγου.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου