Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Από "τύχη" γλύτωσε η Αττική το μπλακ άουτ το βράδυ της Δευτέρας


Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η τροφοδοσία της Αττικής με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ χθες βράδυ η πρωτεύουσα κινδύνευσε με μπλακ αουτ μετά από τις συνεχείς εκρήξεις που σημειώθηκαν στο κέντρο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι.

Από την πυρκαγιά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα φτάσει η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των κλιματιστικών.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην κατάσβεση της Πυρκαγιάς αλλά και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους χωρίς έως τώρα να εκδώσουν ως όφειλαν ανακοίνωση για το σοβαρό περιστατικό

Αυτή την ώρα πραγματογνώμονες έχουν μεταβεί στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αυτομετασχηματιστές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ένας από τους δύο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Τέλος, τα αίτια της πυρκαγιάς και οι ζημιές που έχουν προκληθεί δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, παρά το γεγονός ότι η ΑΔΜΗΕ είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου