Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

Al-Jarida: Το Ισραήλ σχεδιάζει να χτυπήσει ιρανικούς στόχους μέσα στην επικράτεια του ΙράκΈνα δημοσίευμα της αραβικής ιστοσελίδας Al-Jarida αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να επεκτείνει τη σύγκρουση με την Τεχεράνη από τη Συρία που βρίσκεται τώρα στη Βαγδάτη.

Το Ισραήλ έχει αποκτήσει "κατάλογο στόχων στο ιρακινό έδαφος", γράφει ο αραβικός ισότοπος Al-Jarida, όπως αναφέρθηκε και μεταφράστηκε από τον Seth J. Frantzman του The Jerusalem Post.

Σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα, το Τελ Αβίβ έχει στην κατοχή του κατάλογο ιρανικών στόχων μέσα στην επικράτεια του Ιράκ, όπου μέσα από αυτές τις διαδρομές το ιρανικό καθεστώς μεταφέρει όπλα, εξοπλισμό και κάθε άλλο στρατιωτικό υλικό στη Συρία" και σκοπεύει να τους βομβαρδίσει, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή τη στρατιωτική συσσώρευση του Ιράν στο έδαφος της Συρίας.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται επίσης ότι έλαβε φωτογραφίες με πολλές από αυτές τις τοποθεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν συνοριακές διαβάσεις με το Ιράν κοντά στη πόλη Mehran, ανατολικά της Βαγδάτης, καθώς και μια άλλη διασταύρωση κοντά στη Βασόρα. Η προσωπική ιστοσελίδα του Frantzman παρέχει μερικές λεπτομέρειες.

«Σύμφωνα με τον Al-Jarida, το Ισραήλ παρακολουθεί στενά  τις υποτιθέμενες  " προσπάθειες του Ιράν να δημιουργήσει ένα χερσαίο διάδρομο από την Τεχεράνη μέσω της Βαγδάτης στο έδαφος της Συρίας". Ο ιστότοπος σημειώνει ότι κάποιες από τις τοποθεσίες στο Ιράκ που βρίσκονται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του Ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), βρίσκονταν στο παρελθόν υπό τον έλεγχο του στρατού των ΗΠΑ.»

Οι χώροι περιλαμβάνουν την αεροπορική βάση H3 και τη στρατιωτική περιοχή Rutba, καθώς επίσης και τοποθεσίες με σημαντικούς δρόμους κοντά σε χωριά και πόλεις, και άλλες ιρακινές στρατιωτικές θέσεις ", αναφέρει ο Frantzman.

Η αραβική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ένας ισραηλινός βομβαρδισμός σε ιρανικούς στόχους μέσα στο Ιράκ θα "σημαίνει μια αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού στην περιοχή και ίσως μια προσπάθεια του Τελ Αβίβ να επεκτείνει τον χάρτη της αντιπαράθεσης με το Ιράν, αφού το συριακό καθεστώς άρχισε να ελέγχει τα σύνορα ανάμεσα στην Quneitra και στην επικράτεια που καταλαμβάνει το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν».

Τα νέα για το υποτιθέμενο Ισραηλινό σχέδιο επίθεσης, έρχονται εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τη Συρία - ιδιαίτερα από τη βάση του Al-Tanf, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Όπως αναφέρει ο αραβικός ιστότοπος,  οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τη Συρία και το Ιράκ, εαν η κυβέρνηση της Βαγδάτης δεσμευτεί να κρατήσει τις "ισορροπίες ανάμεσα σε Αμερική και Ιράν".

"Έχουν υπάρξει αναφορές ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη Συρία και από τα περισσότερα και σημαντικότερα σημεία στο Ιράκ, με αντάλλαγμα την απομάκρυνση του Ιράν από τη Συρία, αν σχηματιστεί κυβέρνηση στη Βαγδάτη για να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ Αμερικής και Ιράν", ανέφερε το μεταφρασμένο κείμενο.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου