Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

Ρωγμές 30 μέτρων εντοπίστηκαν κοντά στο υπερηφαίστειο ΓελοουστόουνΤεράστια ρήγματα εντοπίστηκαν στο Εθνικό Πάρκο Γκραντ Τέτον στις ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο υπερηφαίστειο Γελοουστόουν. Οι ρωγμές προκάλεσαν την ανησυχία των αρχών οι οποίοι απέκλεισαν περιοχή του πάρκου.

Τεράστια ρήγματα έχουν εντοπιστεί στο Εθνικό Πάρκο Γκραντ Τέτον στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ. Το πάρκο συνδέεται με το υπερηφαίστειο Γελοουστόουν.

Σύμφωνα με την Ντένις Τζέρμαν, εκπρόσωπο του πάρκου, οι ξεναγοί παρατήρησαν τεράστιες ρωγμές στην περιοχή Χίντεν Φολς. «Όταν (οι ρέιντζερς) πήγαν να το ερευνήσουν, διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα είχαν γίνει μεγαλύτερα και είχαν επεκταθεί», δήλωσε.

Το μέγεθος των ρωγμών κατά μήκος του πετρώδους τοιχώματος ύψους 30 μέτρων διαφέρει από αυτό των συνηθισμένων ρηγμάτων, έχοντας υπολογιστεί σε μήκος περίπου 30 μέτρων, πρόσθεσε η Τζέρμαν.

Οι υπηρεσίες του πάρκου προχώρησαν σε προσωρινό αποκλεισμό του Χίντεν Φολς και της γειτονικής περιοχής, επικαλούμενες ανησυχίες για την «ασφάλεια των ανθρώπων».

Οι υπηρεσίες του Εθνικού Πάρκου απέρριψαν βέβαια φόβους για έκρηξη του Γελοουστόουν, δηλώνοντας ότι οι ρωγμές είναι «εντελώς άσχετες» με το ηφαίστειο.

Το Εθνικό Πάρκο Γκραντ Τέτον βρίσκεται σε γεωλογικά ενεργή περιοχή, 16 χιλιόμετρα νότια ενός άλλου Εθνικού Πάρκου, του Γελοουστόουν, στο οποίο δεσπόζει ένα τεράστιο ενεργό ηφαίστειο, η τελευταία έκρηξη του οποίου είχε σημειωθεί περίπου 630.000 χρόνια πριν.


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου