Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

21 Αυγούστου: Η "έξοδος" από τα μνημόνια θα γίνει συμβολικά από το Καστελόριζο..όπως ξεκίνησε!Στην Πνύκα, την ημέρα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, ενώ προγραμματίζεται να δοθεί και το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση.Θα προηγηθεί συμβολικά το ταξίδι στο Καστελλοριζο όπου θα κλείσει και τυπικά ο μαυρος κύκλος των Μνημονίων που βασάνισαν την χώρα από το 2010…

Στην εκδήλωση, μάλιστα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και πρωθυπουργοί, ίσως δε και αρχηγοί κρατών.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7, αναμένεται να επιχειρήσει, πιθανότατα και πριν τις 20 Αυγούστου, έξοδο στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι οι τιμές των επιτοκίων θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Κομβικό σημείο αναμένεται να αποτελέσουν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην οποία θα παρευρεθεί όπως όλα δείχνουν κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος. 

Στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει –προσεκτικά – μέτρα υπέρ των κατώτερων στρωμάτων, θα εξειδικεύσει τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ θα προϊδεάσει για την μη περικοπή των συντάξεων, όπως προβλέπεται από την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Πριν τη ΔΕΘ και συγκεκριμένα τέλη Αυγούστου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και ο τελευταίος μεγάλος ανασχηματισμός, με την νέα κυβέρνηση να είναι αυτή που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν. Εκεί αναμένεται να είναι έντονο το στίγμα του κοινού τόπου με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας ένθεν κακέιθεν του ΣΥΡΙΖΑ …

Πηγή: news247.gr
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου