Τρίτη, Ιουλίου 10, 2018

Νεκρός 21χρονος Σλάβος Από Ξυλοκόπημα Αλβανού – Προοίμιο Εθνοτικών Συγκρούσεων Στα ΣκόπιαΑνω κάτω τα Σκόπια το τελευταίο 24ωρο, με Σλάβους και Αλβανούς να είναι έτοιμοι για όλα. Ετσι λοιπόν, συνθήκες συγκρουσιακού χαρακτήρα κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους στα Σκόπια ανάμεσα σε Αλβανούς και Σλάβους , σε μια κόντρα που «σιγοκαίει» από το 2001, ασχέτων κρίσιμων ζητημάτων.

Το γεγονός που θα σας αναφέρουμε, ίσως ανασύρει στην επιφάνεια και άλλες πιο σοβαρές «διαφορές» ανάμεσα σε Αλβανούς και Σλάβους, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν ταχύτατα σε εμφύλιο πόλεμο.

Στην πόλη των Σκοπίων δημιουργήθηκε επικίνδυνη εθνοτική ένταση εξαιτίας του ξυλοδαρμού του 21 ετών Νίκολα Σαζντόφσκι, μέλους της γνωστής σλαβικής ομάδας ‘Κομίτ’.

Οι εντάσεις άναψαν με την εξάπλωση των πληροφοριών ότι ο Σαζντόφκσι πέθανε μετά από 10 ημέρες μετά το ξυλοκόπημα από Αλβανού, αναφέρει το echedoros-a.gr.

Ήδη στα αλβανικά κοινωνικά μέσα των Σκοπίων, κυκλοφορούν οδηγίες να αποφεύγουν οι Αλβανοί τις σλαβικές συνοικίες των Σκοπίων ή έστω να είναι προσεκτικοί όταν τις διασχίζουν.

‘Γίνεται έκκληση προς όλους τους Αλβανούς να αποφεύγουν τη χρήση των λεωφορείων των γραμμών 51, 67, 70 και 74 κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και να είναι προσεκτικοί να μην πέφτουν θύματα προκλήσεων από τους Σλάβομακεδόνες» σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Λάιμ’.

Η αστυνομία αρνείται τις πληροφορίες για την ύπαρξη εντάσεων μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι ο 21χρονος Ν.Σ. που ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνδρες στις 29 Ιουνίου, κοντά στο σταθμό των λεωφορείων «Μέγας Αλέξανδρος» στη λεωφόρο «Μέγας Αλέξανδρος», έχει χάσει τη ζωή του.

Ο δολοφονηθείς ήταν μέλος των οπαδών της αθλητικής ομάδας του ‘Βαρντάρ’ που είναι γνωστή ομάδα ‘Κόμιτ’.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η αστυομία έχει συλλάβει δύο άτομα που συνδέονται με τον μοιραίο ξυλοδαρμό του οπαδού της ‘Κόμιτ’.

Γίνονται προσπάθειες το περιστατικό να μην παρουσιασθεί ως ένταση μεταξύ των δύο κύριων εθνοτήτων.

Ομως όλα δείχνουν πως η σύγκρουση ίσως να μην μπορεί να αποφευχθεί. Ηδη στα Σκοπιανά social media υπάρχει αναβρασμός και όλοι γράφουν «θάνατος στους εγκληματίες». Αρκετά ρευστά τα πράγματα, με όλα πλέον να είναι ανοιχτά.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου