Κυριακή, Ιουλίου 29, 2018

Πέντε νεκροί και 17 αγνοούμενοι από την τεράστια φωτιά στην Καλιφόρνια

Ανθρώπινα λείψανα που πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο δισέγγονά της εντοπίστηκαν σε σπίτι που καταστράφηκε από την τεράστια δασική πυρκαγιά που μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια.

Οι νεκροί από την αποκαλούμενη φωτιά Carr ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον πέντε, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν χάσει την ζωή τους δύο πυροσβέστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Αστυνομία του Ρέντινγκ, της πόλης κοντά στην οποία ξέσπασε η φωτιά, ανακοίνωσε ότι αναζητεί 17 ανθρώπους που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. Έως τώρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την τύχη τους.

Η πυρκαγιά έχει κάψει σχεδόν 340.000 στρέμματα γης, έχοντας καταστρέψει 536 κτίσματα στο διάβα της. Ακόμα 117 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές.

Πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί και περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη επί επτά ημέρες πλέον. Παρά τις προσπάθειες 3.388 πυροσβεστών με 334 οχήματα και 17 ελικόπτερα έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις σε βαθμό 5%, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από τις πολιτειακές Αρχές.

Η πύρινη λαίλαπα ενισχύεται από ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η ξερή βλάστηση βοηθά στην εξάπλωσή της.

Η φωτιά Carr είναι μία από τις περίπου 10 μεγάλες δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στην Καλιφόρνια το Σάββατο. Σχεδόν 90 φωτιές που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ από το Όρεγκον ως το Τέξας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου