Σάββατο, Ιουνίου 30, 2018

Ένα χαρτάκι στο τείχος, ανάμεσα σε άλλα σφηνωμένο γράφει........ μερικές σκέψεις για το χώμα που δεν γνώρισε ειρήνη.


Ξέρεις που...εκεί κάτω στα εδάφη που χρόνια τώρα ποτίζονται με αίμα, εκεί που ο τόπος δεν έχει δει ακόμη ειρήνη και τα σύνορα μετατοπίζονται κατά το δοκούν.

Η μεγάλη επιστροφή του Μαρτίου των Παλαιστινίων βάφτηκε με αίμα, ήταν πιθανός η προσφορά στο βωμό του τείχους. Αυτό γιατί αποφάσισαν οι σκιές ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση...

Όμως για κάποιον λόγο, αν και οι αραβικές θυσίες συνεχίζονται, οι διαδικασίες ας πούμε ότι πάγωσαν...…για λίγο.

Το διάστημα που διανύουμε, από 27.6 και μέχρι τέλη Ιουλίου, υπάρχει ένας συνδυασμός αριθμών 1 και 3, ήδη τον βλέπουμε σε ειδήσεις.

Δηλαδή 13 και 31.

Το 13 είναι ένας δύσκολος αριθμός.

Το παραπάνω διάστημα, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ολοκληρώνεται σε ένα άλλο ημερολόγιο ένας 5ετής κύκλος που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013.

Αν κάτι κλείνει όμως κάτι άλλο ανοίγει…έτσι πάει.

Μέσα στον Ιούλιο που ξεκινάει από μεθαύριο, κλείνει ένα συγκεκριμένο χρονικό παράθυρο στην περιοχή αυτή, σε ημέρες πολύ κοντά σε ημέρα και μήνα που ισούται με δώδεκα(12).

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι μπορεί το διάστημα αυτό να ξεπαγώσουν οι διαδικασίες στη συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα που δεν ευχόμαστε με τίποτα. 


Όσοι είμαστε εδώ και κατανοούμε περίπου τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι σκιές, , πιστεύω αντιλαμβανόμαστε το εξής σημαντικό. Αν μας πάρουν χαμπάρι ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι αναβάλουν και μετατρέπουν τα γεγονότα, δεν μπορώ να στο αποδείξω αυτό, αλλά εμπειρικά το έχω δει να συμβαίνει και όχι μόνο εγώ.

Οπότε αυτό λέγεται μάχη της πληροφορίας σε έναν πόλεμο αριθμών, κωδικών και εννοιών.

Και μπορείς να το καταλάβεις καλύτερα αυτό, αν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα γινόταν εάν η κρίσιμη μάζα κατανοούσε το σχέδιο τους, τότε το σχέδιο δεν θα προχωρούσε, οι προφητείες δεν θα επαληθεύονταν, διότι οι προφητείες δεν γράφτηκαν για να εκπληρωθούν, αλλά για να μας προειδοποιήσουν να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να μην εκπληρωθούν, διότι αυτά που περιγράφουν είναι ακατάλληλα για τον άνθρωπο,  δεν προσεγγίζονται ούτε από τα πιο πικρά σενάρια ταινιών.

Όμως μοιάζουμε να αλλάζουμε σε σκέψη;


Μάλλον το κρίσιμο ποσοστό που μεταβάλλει τις εξελίξεις δεν αλλάζει σκέψη, ίσως θα λέγαμε ότι είναι και παγερά αδιάφορο με ότι συμβαίνει γύρω μας…

Σε αυτή την προκλητική αδιαφορία της εποχής μας, η μόνη απάντηση είναι η εκπλήρωση των προφητειών… που δεν εμπλέκουν μόνο την Ελλάδα.

Ότι και να πεις, όποιος και να το πει, τελικά το σύστημα έχει τοποθετήσει μηχανισμό σκέψης τέτοιο που αυτόματα απομονώνεται από τη συνείδηση της πλειοψηφίας, μια πλειοψηφία με μονάδες ξεκομμένες από το σύνολο, που.... όπου βολεύει το σύστημα λειτουργούν σαν σύνολο και όπου δεν βολεύει λειτουργούν με βάση την κάπως διαβρωμένη ατομική τους κρίση, επηρεαζόμενοι από τον μηχανισμό συνείδησης που τους έχει μεταμοσχεύσει.

Βλέπεις γεμίσαμε από απόψεις, σαν αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο κόσμος περισσότερο και αδειάσαμε από ουσία......Kαι κάπου εδώ χάνεται η μπάλα…

Ίσως ποτέ να μην μάθουμε, πόσα θα  μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν συμφωνούσαμε έστω στα βασικά και στα απλά…και στο μέλλον θα συζητούσαμε και τα πιο σύνθετα.

Όπως φαίνεται είμαστε περίεργοι να ανοίξουμε αυτόν το ασκό και να δούμε τι ακριβώς περιέχει μέσα αλλά όταν τον ανοίξουμε τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν...ποτέ πια!

Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα.... αλλά είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα είναι όπως τώρα, όπως είμαστε αυτή τη στιγμή,  το μετά δεν θα έχει καμία σχέση με το τώρα, με το τι έχουμε και με το ποιοι είμαστε.


Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα μας φέρει ο Ιούλιος... πέρα από ζέστη.

Rick.Share:  

2 σχόλια:

  1. Kάποτε είχε βγει μια διαφήμιση που έλεγε "Αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις!" Δεν είμαι σίγουρη ότι κάποιοι αναβάλλουν τα σχέδιά τους επειδή φανερώθηκαν ή αυτό είναι ένας κανόνας του κόσμου τούτου, δηλαδή για να γίνει κάτι χρειάζεται τη μυστικότητα, το σκοτάδι. Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει αυτό τον κανόνα και σε προσωπικά ζητήματα είτε καλά, είτε άσχημα αν τα συζητάει από δω κι από κει και τα αναλύει από το πρωί ως το βράδυ δε γίνονται ή είναι πολύ κατώτερα απ΄αυτό που περίμενε.Κάποτε μια απλή γυναίκα που το είχε καταλάβει αυτό είχε πει "παιδάκι μου, δεν τ΄αφήνει να γίνει η βοή του κόσμου".Επίσης ακυρώνει όλη τη θεωρία της θετικής σκέψης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ο μηχανισμός του πεδίου μας, δύσκολος στην κατανόηση της λειτουργίας του..αλλά έιναι οπως ακριβως το λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή