Σάββατο, Ιουνίου 09, 2018

Μιλάνε για ΑΟΖ την ώρα που οι πιθανότητες επιτυχίας του μεσοπρόθεσμου είναι ....1/200Σήμερα 9 Ιουνίου 2018 : «..ο βασικός στόχος του Μνημονίου, από τον οποίο προκύπτει ότι είναι καθεστώς; Είναι να έχουμε για όλα τα επόμενα χρόνια μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, που ολοένα και θα αυξάνονται. Και -όπως σημείωνε- «ένα θέμα είναι εάν αυτό είναι εφικτό (…) Η μόνη χώρα που κατάφερε αυτό το επίτευγμα, της ύπαρξης για πολλά χρόνια πλεονάσματος, είναι η Νορβηγία, μια πετρελαιοπαραγωγός χώρα» protothema.gr


5 Ιουνίου 2018 Δηλώσεις Καμμένου :«Η Ελλάδα σύντομα με την αναγνώριση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται τον υποθαλάσσιο πλούτο της, και θα παράγει φυσικό αέριο και ίσως αργότερα πετρέλαιο. Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα “επεκταθούν” τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή». 
crisismonitor.gr

RICK 8 Μαρτίου 2018


ministry of truth.gr
Αυτά γράφαμε 2μιση μήνες πριν τη κάπως αψυχολόγητη ανακοίνωση Καμμένου...τότε που όλοι έλεγαν τον Ερντογάν τρελό και επικίνδυνο. Ήταν και είναι ιδιαίτερος αλλά κάτι ήξερε και αντιδρούσε έτσι....ίσως δεν τα ήξερε όλα αλλά κάτι πήρε χαμπάρι.

Και αν ήταν άλλη ηγεσία στη θέση του Ερντογάν, αυτή τη στιγμή στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου θα επικρατούσε η μυρωδιά του μπαρουτιού και του καμένου.


Και αυτό γιατί δεν έχουμε συμμάχους, ούτε εταίρους, μόνο δανειστές ....και  αυτοί μας ωθούν σε πόλεμο με το γείτονα, με χίλιες δυο δικαιολογίες και απειλώντας να μας κλείσουν τη στρόφιγγα του ρευστού αν διαφωνήσουμε στα φιρμάνια τους.

Πάντα γινόταν κάτι τέτοιο,  απλά θα συμβεί άλλη μια φορά.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα(σκληρό μνημόνιο με άλλο όνομα) που ψηφίζεται ανήμερα έναρξης του Μουντιάλ και λήξης του Ραμαζανιού,στις 14 του μήνα,  είναι μια εθνική τραγωδία/προδοσία που δεσμεύει όποια κυβέρνηση αναλάβει τα ηνία...αυτό για να μην πιστέψουμε κανένα Πινόκιο της πολιτικής που μας παρουσιάζεται ή θα παρουσιαστεί στο μέλλον σαν καλύτερος καπετάνιος σε ένα πλοίο με... χαλασμένα υδραυλικά.


Όπως βλέπουμε παραπάνω, οι πιθανότητες επιτυχίας της χώρα μας είναι περίπου 1/200. Κατά το παρελθόν, σε όλο τον κόσμο μια χώρα τα έχει καταφέρει και αυτή είναι η Νορβηγία…και τα κατάφερε όχι γιατί ήταν πετρελαιοπαραγωγός χώρα και είχε ικανότητες στην οικονομική διαχείριση, αλλά γιατί της το επέτρεψαν...οι συνθήκες, οι ισχυροί... και προφανώς είχαν τους λόγους τους. 

Παρατήρησε όλες τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές μικρές χώρες, με μεγάλα όμως αποθέματα πετρελαίου, τι έπαθαν. Έπεσαν επάνω στα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών, και ο μαύρος χρυσός μετατράπηκε σε μαύρη κατάρα για τους κατοίκους τους.

Καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω τη δύσκολη αποστολή μας, όταν οι πιθανότητες είναι 1/200 και την ίδια ώρα μας μιλάνε για ανακύρηξη ΑΟΖ.


Η λύση του ονόματος με ανταλλαγή την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, είναι ένα πιθανό σενάριο του πάρε δώσε που επιχειρούν, με σκοπό, όπως ίσως μας πουν, όχι μόνο να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και να μπούμε σε πρωτοφανή ρυθμό ανάπτυξης…αυτά μάλλον θα μας πουν για να μας πείσουν.


Το θέμα είναι ότι δεν ρώτησαν τον "
παράφρονα" γείτονα…το θέμα είναι ότι οι διαμεσολαβητές της πιο πάνω ανταλλαγής,  τραβάνε τα χαλινάρια στη χώρα μας και έχουν φροντίσει να οδηγήσουν σε πλήρη εξαθλίωση την οικονομία σου και το έμψυχο δυναμικό σου. 

Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο "casus belli" της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να λέει αλήθειες για το χάλι της χώρας μας και τα εγχώρια ΜΜΕ να τον αντιμετωπίζουν τις δηλώσεις ως εμπρηστικές και όχι ως αληθινές.

Που πας ρε με αυτό το χάλι να λύσεις την υδάτινη οικονομική σου ζώνη....και όχι τα χωρικά ύδατα όπως λες κ.Καμμένε, άλλο ΑΟΖ άλλο χωρικά ύδατα.

Η διαφορά των χωρικών υδάτων με την 
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι ότι, στα μεν χωρικά ύδατα το κράτος έχει την πλήρη κυριαρχία στην περιοχή που εκτείνονται, ενώ στην έκταση της ΑΟΖ το κυριαρχικό δικαίωμα αναφέρεται από την επιφάνεια της θάλασσας και κάτω. 

Η επιφάνεια πάνω από την ΑΟΖ μπορεί να είναι και διεθνή ύδατα....

Οπότε άλλο ΑΟΖ και άλλο επέκταση των υδάτων από 6-12ν.μ...εκτός και αν δεν έκανες λάθος...

εκτός και αν ήξερες πολύ καλά τι είπες...

Εκτός και αν σας βάλουν να τα κάνετε και τα δύο μαζί....Ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση θαλάσσιων συνόρων! 

Αν σας βάλουν...και τα δύο...μαζί...αν..................φίλε βρωμάει η υπόθεση.

Φαντάζεσαι τι πρόκειται να συμβεί αν το μάθει ο γείτονας, στην περίπτωση που δεν ξέρει όλο το ποίημα, που δεν πιστεύει ότι θα κάνει η χώρα μας το μεγάλο βήμα;
Στρατηγικά δεν γνωρίζω, αλλά λογικά πιστεύω ότι σε περίπτωση που οι δηλώσεις πάνε να γίνουν πράξεις,ανακοινώσεις επίσημες, μονομερής ενέργειες, την επόμενη στιγμή θα κάνει σάλτο σε κάποιο νησάκι.
Πιθανός και να είναι αυτό που θα μάθει 3 ημέρες πριν ανακοινωθεί.

Όπως και να έχει, αν κάνεις τέτοιες ανακοινώσεις, θα πρέπει να είσαι έτοιμος και να τις υπερασπιστείς..έτσι είπες στα παιδιά που ανέβηκαν σε μια βραχονησίδα πριν δυο μήνες , έτσι θα σου πω και εγώ τώρα....

Με το πλεόνασμα που μας επέβαλαν οι δυνάστες για τα επόμενα χρόνια,συγνώμη οι δανειστές, αμφιβάλλω αν σου αφήνει τέτοια περιθώρια για τέτοιες δηλώσεις.

Η μήπως την κρίσιμη στιγμή θα συνδράμουν σε βοήθεια της Ελλάδος οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι και λοιποί  δολοφόνοι της Συρίας;
Rick.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου