Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Αν δεις από που περνάει ο East Med θα καταλάβεις..... περισσότερα από όσα πρέπει
Πριν λίγο διάβασα ένα τυπικό  άρθρο σε ξένο site που έκανε λόγο για τους σιωνιστικούς όπως ανέφεραν αγωγούς (East Med) που θα συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα διοχετεύοντας το φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Μάλιστα η τριμερής συνάντηση έγινε χθες 7.5 στην Κύπρο, όπου όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην υλοποίηση του έργου και ποια πιθανά εμπόδια θα συναντήσουν στην κατασκευή του έργου αυτού.(όπως αυτό της Τουρκίας)

Το συριακό δημοσίευμα που φυσικά είναι αντισιωνιστικό, ρίχνει την απόφαση υλοποίησης του έργου στην αδυναμία του Ισραήλ να σκουντήσει τον Άσαντ επιβάλλοντας τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή.

Εδώ είναι και το δημοσίευμα για όποιον επιθυμεί.

Όμως διαβάζοντας αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που γράφει το άρθρο αυτό έπεσα σε μια φωτογραφία που δείχνει από τα σημεία που θα περνάει ο East Med...έαν φυσικά κατασκευαστεί και δεν σχεδιάζεται για άλλο λόγο....

Θα την καταθέσω την συγκεκριμένη φωτο μαζί με μια άλλη φωτο, η οποία απεικονίζει την ΑΟΖ που πιστεύει ότι διαθέτει η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο, δηλαδή σε Αιγαίο και Κύπρο. Κοίτα το μυστικό που μαρτυρούν οι δύο αυτές φωτογραφίες, ένα μυστικό που όμως δεν μας το λένε…ακόμη!

Η τριμερής συνάντηση γίνετε πριν την κομβική ημερομηνία της 14.5...

Το Ισραήλ από τη μια τακτοποιεί το κλίμα για να κατηγορηθεί το Ιράν για τη παραβίαση της συμφωνίας του πυρηνικού του προγράμματος (την ίδια ώρα που το ίδιο διαθέτει περί τις 80 κεφαλές) και από την άλλη τραβάει μια γραμμή και λέει από εδώ θα περνάει ο αγωγός που θα ενώνει το Ισραήλ με την Ευρώπη, μακριά από την εξάρτηση της Ρωσίας.

Τι μας κρύβουν; Κοίτα καλά τους δύο χάρτες......
 ο αγωγός East Med, διέρχεται μέσα από την υποτιθέμενη Τουρκική ΑΟΖ, που όμως στην πραγματικότητα είναι ελληνική και Κυπριακή, η οποία όμως δεν έχει δηλωθεί-ανακοινωθεί ακόμη… και όπως ξέρουμε είναι αιτία πολέμου με τον γείτονα έαν κάτι τέτοιο συμβεί.


Αυτό είναι το μυστικό που δεν αποκάλυψαν στη συνάντηση που είχαν οι Έλληνες πρωθυπουργοί με τον Ισραηλινό ομόλογο τους.

Αναρωτήσου.... πως γίνεται να προχωρήσει αυτός ο αγωγός δίχως να ανακοινώσουμε επίσημα τα σύνορα στο χωράφι μας(δικό μας χωράφι έιναι τα νερά εκει..εμένα, εσένα, της κόρης σου, του πατέρα σου, της μάνας σου...), έτσι ώστε να μην μπορεί κάνεις να τα διεκδικήσει ή να μπλοκάρει τη διέλευση των αγωγών..;

Δεν ξέρει το Ισραήλ ότι αυτό είναι casus belli για την Τουρκία;

Ή μήπως θα μας προστατέψει το Ισραήλ άραγε από εκείνο το πρωινό που θα ξεκινήσει ο τουρκικός στόλος προς τα εδώ για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και τις τότε συνθήκες και να διεκδικήσει ότι μπορεί από μια χώρα που θα έχει καταρρεύσει σε όλους τους τομείς;

Άκου φιλε, βρωμάει η δουλεία....αυτό που θα σου πω τώρα είναι το σκεπτικό του χαζού .....Rick, αλλά όσο και αν σου φαίνεται παράξενο απλά κράτα το....και θα το κάνεις γιατί αν το επεξεργαστείς (ίσως ήδη μερικοί το έχετε κάνει), θα δεις πως το πράγμα προς τα εκεί κλείνει.

Λίγο πριν φύγει η Αμερική από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, το Ισραήλ καλλιεργεί και πάλι στην περιοχή μας μια εστία διαμάχης από το παρελθόν, και είναι τόσο καλά δομημένη ώστε να πέσει στην παγίδα η χώρα μας και να κάνει το deal, όπου μια παράγραφος στο κείμενο της συμφωνίας  με αστερίσκο θα γράφει

 «Αφού δώσαμε τα χέρια, τώρα ανακοινώστε τα σύνορα σας για να προχωρήσουμε».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τώρα ή αργότερα, που τα πράγματα θα είναι τεταμένα και η χώρα θα βυθίζεται περισσότερο στην κρίση(οικονομική και περισσότερο αξιών) η Τουρκία υπό συνθήκες (που διαμορφώνει η "φύση" και τα δικά της παιδιά εύκολα όπως έγινε το 2007-8) θα ανοίξει το μέτωπο....…και στην περίπτωση αυτή θα δούμε κατά πόσο βολεύει κάτι τέτοιο το Ισραήλ και όσους θέλουν εκτός μάχης το Ιράν…θα δούμε δηλαδή αν κάτι τέτοιο μπορεί να είναι προμελετημένο ώστε να απασχοληθεί η κοινή γνώμη με έναν ελληνοτουρκικό τσαμπουκά και να κάνουν τα τσακάλια αστραπιαία την κίνηση τους στο Ιράν. Να μην προλάβει να αντιδράσει κάνεις, αφού μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα είναι ήδη αρκετή για να προβληματίσει αρκετά κράτη και φυσικά την κοινή γνώμη.

Βέβαια το παραπάνω θα μπορούσε να είναι απλά άλλο ένα σενάριο ταινίας που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και θα έσπαγε ρεκόρ εσόδων…..σκέψου το όμως λίγο, κι αν δεν είναι;

Και αν ήδη παρακολουθούμε ταινία…. επιστημονικής πραγματικότητας;
Και αν μας την έχουν στήσει και απλά περιμένουν πότε θα είναι ώριμες οι συνθήκες(και τις εκλογές στην Τουρκία);

Σίγουρα δεν θα υλοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, θα χρειαστεί χρόνος, αλλά έαν δεν είναι της φαντασίας μας, τότε μπορεί να πλησιάζουμε σε κάτι τέτοιο και τότε ίσως να  παίζεται πολύ χοντρό παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας από τους υποτιθέμενους συμμάχους ή συνεργάτες μας. 

Πήρα προσωπικά κάποιες απαντήσεις γιατί αυτά τα νούμερα σε Ελλάδα και Κύπρο τελευταία.

Φεύγουν πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας με κάθε τρόπο...

Εξέτασε ότι συμπίπτουν χρονικά μέσα στο Μάιο α)οι μεταναστευτικές ρόες σε Αιγαίο και Έβρο (που σε μια περίοδο κρίσης κάποιοι από τους αλλοδαπούς θα την εκμεταλλευτούν ) β) αίτιες που έλκουν αντιδράσεις του πεδίου (όπως όσκαρ πορνό, σιωπηρή μετάβαση μέσω της αναδοχής στο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου, ηλεκτρονική ταυτότητα) και εξετάζοντας αυτά και τις ανακοινώσεις του Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή, κάτι ετοιμάζουν και στη χώρα μας...τουλάχιστον διαμορφώνουν τις συνθήκες για κάτι.

Θα προσπαθήσω τις επόμενες ημέρες να κάνω ησυχία..ας τους αφήσουμε να ρίξουν τα χαρτιά τους και μετά βλέπουμε.

Rick.
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου