Δευτέρα, Απριλίου 23, 2018

Τόσο φτηνή είναι πια η ελευθερία μας; 8 μόλις ευρώ;Όλα γύρω μας είναι ακριβά, έχουν ανατιμηθεί αρκετά και δυσανάλογα με την κρίση και τις οικονομικές συνθήκες της χώρας.Βέβαια υπάρχουν και πράγματα που η τιμή τους δικαιολογείται από την ποιότητα τους και δεν γίνεται να πέσει το κόστος εξαγοράς τους, για παράδειγμα ένα ρολόι μιας πολύ μεγάλης και γνωστής εταιρίας. 
Λόγω ποιότητας και brand name η τιμή του σε χρήμα θα είναι διαχρονικά υψηλή.

Υπάρχουν όμως και πράγματα στο πλανήτη μας που είναι ανεκτίμητα,δεν κοστολογούνται με βάση τις έγχρωμες φωτοτυπίες ευρώ η δολαρίων και είναι αδιαπραγμάτευτα…και όμως κάποιοι επιχειρούν να τα εμπορευτούν και να τα αλλοιώσουν.

Ποιο ακριβώς είναι το κόστος της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελευθερίας μας;

Μια ληστεία που το θύμα θα χάσει τη ζωή του, μπορεί να γίνει και για 50 ευρώ, άλλες φορές και λιγότερα από 50 ευρώ...για 10, ακόμη και για 5ευρώ κάποιος χάνει τη ζωή του.

Η νέα και μοντέρνα φυλακή μας, η οποία καμουφλάρεται με τη νέα ταυτότητα(ενθουσιαζόμαστε μάλιστα λες και ότι νέο είναι για το καλό μας) θα κοστίζει 8 ευρώ.

Τόσο κοστολογείται στην εποχή μας η ζωή και άλλο τόσο η ελευθερία μας...γύρω στο 10ευρω.


Ξέρεις, δεν κάναμε τίποτα για να το αποτρέψουμε αυτό…
ποιο;;;;;να αυξήσουμε τις τιμές του καταλόγου.

Διότι πολλοί μείναμε να κοιτάμε σαν χάνοι το δέντρο που είναι η κρίση και δεν είδαμε ποτέ τα αίτια αυτής της κρίσης αλλά και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτή. 
Δεν προσέξαμε αυτούς που διαμόρφωσαν τις συνθήκες για να εφαρμοστεί η νέα εποχή στη χώρα μας.

Ξύπνα με όταν οι πολλοί καταλάβουν αυτό που καταλαβαίνουν οι λίγοι, ότι η νέα εποχή με το Ψηφιακό Δούρειο Ίππο πλέον έφτασε Σύνταγμα, ανάμεσα σταδίου και Αγνωστου στρατιώτη.

Ξύπναμε όταν οι πολλοί καταλάβουν ότι η κρίση οδηγεί στη νέα εποχή, άρα η κρίση πότε δε θα φύγει από τη χώρα μας μέχρι να εφαρμοστεί και η τελευταία παράγραφος των μνημονικών υποχρεώσεων που οδηγούν με ασφάλεια στη νέα εποχή. Και αν δεν φτάνουν οι παράγραφοι των μνημονίων, θα γραφτούν και άλλες παράγραφοι και άλλα μέτρα που θα σταλούν με την απλότητα ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα πρέπει να εφαρμοστούν...... και στην εφαρμογή τους επάνω, την ώρα δηλαδή που πάλι σαν χάνοι θα κοιτάμε το δέντρο των αυστηρών μέτρων λιτότητας, αυτοί θα προχωρούν το ακριβές τους πλάνο.

Όμως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα που είδαμε και παλαιότερα.

Και το πρόβλημα αυτό είναι ένας χάρτης.

Στον χάρτη αυτόν, απεικονίζονται από την αρχή του έτους οι θυσίες σε αίμα από οποιαδήποτε αιτία στην Ελλάδα και πολύ σημαντικά "φυσικά" φαινόμενα και γεγονότα.

Ο πραγματικός χάρτης έχει άλλη εικόνα, με περισσότερα στοιχεία, που όμως καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα:

Στο ότι η Ελλάδα ματώνει...σε συγκεκριμένα σημεία-κέντρα.Παρατήρησε το χάρτη με προσοχή και τις 5 και κάτι πληγές της χώρας. Αυτό θα πρέπει κάπως να μας προβληματίσει, στο ....Ελλάδα έχεις πληγές ......γίνεται μια αναφορά στο γιατί και ποιος είναι ο κίνδυνος από αυτή την αιμορραγία.Η χώρα μας, η βασιλοπούλα, είναι δεμένη στο πηγάδι, εμείς την δέσαμε και ο Δράκος που είναι βαθιά μέσα στη Γη, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να ανέβει στην επιφάνεια με το άγαρμπο και τρανταχτό περπάτημα του και να την αρπάξει.

Όταν αυτό γίνει, με βάση πάντα την τωρινή δεδομένη αδράνεια μας(αύριο τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά και να συνέλθουμε, ποτέ δεν ξέρεις), θα είναι αργά να αλλάξουμε απόφαση και η μόνη μας ελπίδα τότε θα είναι ο καβαλάρης με το χρυσό στεφάνι στο κεφάλι.

Ίσως προλαβαίναμε το κακό αν τα νομοσχέδια έμεναν στα χαρτιά και δεν αποδεχόμασταν τη φιλοσοφία και τον αριθμό της Νέας RFID Εποχής.

Όμως με θλίψη παρακολουθούμε από αρκετούς Έλληνες να διατηρούν αυτή την ανυπομονησία για την εφαρμογή της ταυτότητας…και τους βλέπεις μάλιστα να βιάζονται για κάτι τέτοιο.

Τρέχουν με ζήλο και πανικόβλητοι προς τα εκεί που είναι οι φυλακές με τα άνετα κελιά , αρπάζουν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τα έχουν κρεμάσει έτσι ώστε να φαίνονται από μακριά και να βγαίνουν εύκολα , ανοίγουν τα κελιά βιαστικά και ιδρωμένοι από την αγωνία, μπαίνουν μέσα, κλείνουν το κελί και διπλοκλειδώνουν με πρωτοφανή ταχύτητα και ανακουφισμένοι που αυτο-φυλακίστηκαν....


Δεν σε κατηγορούμε που βιάζεσαι να κλειδωθείς στο κελί σου, που θα προτιμήσεις το σκοτεινό αριθμό της Ύλης, απλά απορούμε πως ακόμη και τώρα δεν βλέπεις το τεράστιο γκρι κελί με τα μεγάλα κάγκελα πάνω από την πόλη σου, ακόμη και τώρα μερικοί δεν βλέπουν....δεν θέλουν να δουν το τεράστιο κομμάτι gouda μέσα στη φάκα.... και όχι μόνο δεν τα βλέπουν,αλλά το παίζουν και από πάνω ελεύθεροι....ε, δεν πάει έτσι, τουλάχιστον να υπάρχει ειλικρίνεια!

Μάλλον τους τρομάζει μερικούς η ελευθερία και όπως φαίνεται και στις συνθήκες των ημερών μας, δεν έχουν άδικο.

Ίσως έχουν δίκιο, μεγάλη είναι η ανασφάλεια στην εποχή μας, όντως.

Δες τις ληστείες και την εγκληματικότητα στη χώρα μας…..εδώ και ένα μήνα έχουν αυξηθεί ραγδαία, το μέσω προγραμματισμού φροντίζει να φτάνουν σαν πληροφορία μέσα από τις αισθήσεις μας...... όλοι βλέπουμε να καλλιεργείται το κλίμα ανασφάλειας και φόβου στο πεδίο το τελευταίο διάστημα και αυτό βέβαια είναι άλλη μια κλασσική περίπτωση… σύμπτωσης που κινείται παράλληλα με την επίσπευση έκδοσης της νέας ταυτότητας.

Έφτασε λοιπόν ο καιρός (που μας έλεγαν κάποιοι γραφικοί φωτισμένοι άνθρωποι) που θα μας πουν, «πάρτε όλοι τις ταυτότητες στο όνομα της ασφάλειας, της πρόληψης και αποτροπής της εγκληματικότητας» και τότε πολλοί θα τις πάρουν και εγώ και εσύ που δεν θα τις πάρουμε, θα είμαστε οι νούμερο ένα ύποπτοι για κάθε παραβατική δραστηριότητα, θα θεωρούμαστε από το σύστημα και την προοδευτική κοινωνία που θα το στηρίξει και θα το υπηρετεί, εγκληματίες…φοροφυγάδες,...στερούμενοι ακόμη και τα βασικά όπως π.χ νοσοκομειακή περίθαλψη, αφού οι νέες ταυτότητες θα εμπεριέχουν και τον ΑΜΚΑ, που δίχως αυτόν τον αριθμό δεν φαίνεσαι πουθενά, δεν υπάρχεις στο νοσηλευτικό σύστημα, άρα δεν έχεις πρόσβαση στην περίθαλψη.

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, δεν είναι εύκολη απόφαση και ούτε ευχάριστη, αλλά ξέρω άτομα που είναι έτοιμα να μην συμμετέχουν στο θέατρό τους, οπότε υπάρχει ελπίδα αν είμαστε αρκετοί να φρενάρουμε και να σαμποτάρομαι με την άρνηση μας το σχέδιο τους μέσα στο ελληνικό πεδίο.Rick. Υ.Γ
Εμείς επιτρέψαμε η χώρα μας να μπει σε τέτοιες περιπέτειες, μέσω της άγνοιας, της αδιαφορίας,νομοσχεδίων που προωθούν τη διαστροφή και τη στέρηση της ανθρώπινης ελευθερίας... οπότε αντικειμενικά, δεν μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας πληροφορεί το πεδίο. Τουλάχιστον σε πολλούς από εμάς...όχι όλους.


Αλλά στο πεδίο, η τελική απόφαση έχουμε πει πολλές φορές ότι ανήκει σε Άλλον και μαζί θα δούμε κατά πόσο θα εφαρμοστούν τα παραπάνω ή θα έχουμε αυτό που είπαμε και άλλες φορές, μια καταστροφή που έρχεται για ν’ αποτρέψει μια μεγαλύτερη


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου