Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Mind war + Μoney war = World warΜιας και ο χρόνος πιέζει να πούμε κάποια πράγματα για αυτόν, ας δούμε τι έγινε σήμερα.

Στο άρθρο Bυθίζεται Η Τουρκική Λίρα Λόγω Τραμπ, Μαζικό Ξεπούλημα Από Τους Επενδυτές ό
πως διαβάζεις, η τούρκικη λίρα κατρακυλά….

Όταν ένα κράτος, ένας ηγέτης δεν υπακούν στα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών και συνεχίζουν παρά τις πιέσεις και τις προειδοποιήσεις να κάνουν του κεφαλιού τους πατώντας ταυτόχρονα σε δυο βάρκες, τότε διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες αλλαγής πολιτεύματος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις παράδοσης και παραλαβής της εξουσίας. 

Δεν έχει μεγάλη διαφορά, όπως άλλωστε έχουμε ξαναπεί , η τακτική στη Λιβύη (με τον υπόδικο πλέον Σαρκοζί να ηγείται τότε της καταστροφής της Λιβύης κυνηγώντας όπως δήλωσε χθες έναν αιμοδιψή και οπιομανή δικτάτορα …την ώρα που ήταν ο μόνος δυτικός ηγέτης που δέχτηκε επίσημη επίσκεψη από τον Καντάφι) με την τακτική σε άλλα κράτη που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, ζητούν την αυτονομία τους, απαιτούν να έχουν πιο άμεσο ρόλο στις εξελίξεις από αυτόν που τους δόθηκε.

Ιράκ, Λιβύη…. Σαντάμ-Καντάφι.

Θα πρέπει να διδαχτούμε από αυτές τις περιπτώσεις.

Έχουμε πει κάποια πράγματα για το γείτονα και είναι και η προσωπική μου θέση στο θέμα αυτό. Την έχω γράψει και θα δούμε κατά πόσο το παρελθόν θα συναντήσει το μέλλον.

Όμως, στο δημοσίευμα αυτό υπάρχει κάτι πιο περίεργο από την πτώση της τουρκικής λίρας…και αυτό είναι η αναφορά στις προθέσεις των αγορών και των επενδυτών! Πριν μερικές ημέρες υπέκλεψα ένα στοιχείο κατευθείαν από το πεδίο στο αρθρο 
Τα Σημάδια Του Χρόνου Μέσα Στο Μάρτιο .

κραχ, αγορές, παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στο χρονικό περιθώριο για κάτι τέτοιο, δηλαδή έχει ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί ίσως και ένα πρωί, αιφνίδια(οι πρωινές ώρες όπως έχεις παρατηρήσει τους βολεύουν αφού ξέρουν πόσο μας αρέσουν οι πρωινές εκπλήξεις), μέσα στη ροή του έτους 2019. Υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα που μαρτυρούν κάτι τέτοιο.

Σήμερα, στο παραπάνω δημοσίευμα, περιγράφεται ο φόβος των επενδυτών για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Βγάλε τη μεσαία λέξη, και κράτα τον παγκόσμιο πόλεμο. Ο εμπορικός…ο οικονομικός πόλεμος ανατολής και δύσης, θα φέρει και τον παγκόσμιο πόλεμο, τουλάχιστον η ιστορία κάτι τέτοιο μας περιγράφει.... μιας και και η ιστορία του μέλλοντος γράφεται από τις επαναλήψεις του παρελθόντος.

Είναι όμως τραγικό να μιλάς με τόση ευκολία για έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Εδώ διακρίνεται καθαρά ο πλάγιος τρόπος που φυτεύεται στην ανθρώπινη συνείδηση η λέξη πόλεμος, σε ένα κείμενο που μιλάει για εμπορικές συναλλαγές και οικονομία.

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που αναφέρουν όλο και πιο συχνά τα μμε,  θα είναι το αποκορύφωμα άλλων προηγούμενων πολέμων. 

Mind war και money war θα μας οδηγήσει στον world war.

Και τα δύο πρώτα έχουν τεθεί σε λειτουργία...ανέκαθεν ήταν, απλά πιέστηκε ο λεβιές και ανέβηκαν οι στροφές.

Τα σημάδια ήδη είναι και όσο πλησιάζουμε θα είναι εντονότερα. Αυτή τη στιγμή, βασικά από το 2008 και τους φτηνούς λεονταρισμούς (ανήμερα έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων) της Γεωργίας έναντι της Ρωσίας, βρισκόμαστε σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα.

Μέσα σε αυτό το παγωμένο κλίμα, μαζεύονται τα πιόνια δημιουργώντας συμμαχίες, ανεβοκατεβάζοντας ηγέτες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα όσο το δυνατόν περισσοτέρων εμπλεκομένων κρατών στην καταστροφική μανία ενός πολέμου. 

Και τότε θα δουν μερικοί την τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο...το πραγματικό της πρόσωπο...και θα δεις και όλους αυτούς του επιστήμονες που σου επέβαλε η διεθνής τρομοκρατική κοινότητα να σέβεσαι και να τιμάς, όπως και έγινε τελευταία με την απώλεια ενός "τρανού" και "μεγάλου' επιστήμονα.

Η τεχνολογία που μας παραδόθηκε και δεν εφευρέθηκε, μας εξυπηρετεί όλους,σίγουρα, όμως αφού μας παραδόθηκε η συγκεκριμένη τεχνολογία που βασίζεται στον ηλεκτρισμό, μήπως μας έκρυψαν άλλη τεχνολογία, άλλη μορφή ενέργειας, πιο ακίνδυνης;

Βέβαια ο άνθρωπος είναι ικανός ακόμη και το ακίνδυνο να το κάνει επικίνδυνο...απλά λέμε αυτό που πολλοί αναφέρουν, ακόμη και επιστήμονες,  ότι η επιστημονική κοινότητα δεν είναι αυτό που νομίζουμε μερικοί. 
Δεν είναι μόνο στην υπηρεσία του ανθρώπου, αλλά εργάζεται ηθελημένα ή μη επάνω στην τεχνολογία που θα καταστρέψει τον άνθρωπο.
Και ένας πόλεμος θα βγάλει στο φως τα πραγματικά κίνητρα της επιστήμης, αλλά τότε θα είναι ίσως αργά για να το καταλάβουμε και να το σταματήσουμε, διότι όπου απουσιάζει το ήθος και ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες, είτε λέγεται επιστήμη, είτε τέχνη, είτε ενημέρωση.... παντού... τα αποτελέσματα είναι πάντα κατά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τέλος, είναι περιττό να ενημερώσουμε για τις προθέσεις των ημερών. 
Δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας, υπάρχουν και άλλα κράτη και άλλοι άνθρωποι εκτός Ελλάδας.... και μερικούς από αυτούς σήμερα πάνε να τους συγχρονίσουν με τη λεξούλα "γένους" θηλυκού, που αποτελείται από 11 γράμματα και είχαμε καιρό να την ακούσουμε.

Η δυναμική της σημερινής ημέρας προδίδει ανάλογη συνέχεια, επαναλήψεις μέσα σε βδομάδα, ακόμη και μέσα στην ημέρα.


Rick.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου