
Casus belli.....
Αιτία πολέμου, έτσι λέγεται η η σκέψη ουτε καν η πρόθεση για επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6νμ που βρίσκονται τώρα στα 12.
Casus belli ήταν και η προσπάθεια δημιουργίας κουρδικού στρατού στην περιοχή της Αφρίν της Συρίας και casus belli είναι για τον ίδιο τον Ερντογάν η δημιουργία του Κουρδιστάν, που τα όρια του έχουν διατυπωθεί σε συνθήκες στις αρχές του περασμένου αιώνα!
"Οι συνθήκες ειρήνης είναι οι αιτίες πολέμου για το μέλλον."
Άρα τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση με την Τουρκία, εφόσον ξαφνικά αυτή άρχισε να τρελαίνεται και να ζητάει επίμονα το μισό Αιγαίο.
Η σύλληψη των στρατιωτών στον Έβρο είναι παράξενη, ειδικά στο χρονικό σημείο που έρχεται. Οι προκλήσεις στο Αιγαίο α μη τι άλλο πάντα υπήρχαν, απλά στο χρονικό αυτό σημείο επέλεξαν να ΜΜΕ να τις μεταδώσουν.
Το Τουρκικό σκάφος ήθελε να βουλιάξει το ελληνικό στις 13/1.
Ου Τούρκοι κομάντος ήθελαν να συλλάβουν Έλληνες στρατιώτες.
Τρελάθηκε ο Ερντογάν ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Στη Συρία είναι πλέον δεδομένο ότι πάνε του πάρουν εδάφη για να φτιάξουν το κράτος των Κούρδων….οπότε το γνωρίζει και αντιδρά…. στην Κύπρο τον πετάνε έξω από την ενεργειακή εκμετάλλευση κοιτασμάτων που πιθανός να υποσχέθηκαν οι μεγάλες δυνάμεις και αιώνιοι φίλοι μας στον ίδιο ή σε προκατόχους του, από την εισβολή και έπειτα.
Στο Αιγαίο όμως , τι ξέρει και αντιδρά τόσο σπασμωδικά….τι άλλαξε;
Είναι άραγε πιθανό να έμαθε για τις προθέσεις των «συμμάχων μας» και διαχρονικών φίλων μας στα νερά του Αιγαίου;
Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζει κάτι τέτοιο και να αντιδρά δημιουργώντας θερμά επεισόδια, προσπαθώντας να απειλήσει όχι την Ελλάδα, αλλά αυτούς που ελέγχουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας... αυτοί που είναι πίσω από την κυβέρνηση "ναι σε όλα".
Δυστυχώς κάποιους τους εφησυχάζει η πρόσφατη στήριξη που έχουμε από το Ισραήλ, την Αμερική και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγνοώντας τον ρόλο τους το προηγούμενο διάστημα.... ποιοι επενέβησαν-επέτρεψαν ώστε να χαθεί η μισή Κύπρος το 1974 και ποιοι εκβίασαν και επέβαλαν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, 22 χρόνια πριν…ξεχνούν μερικοί ποιοι ακριβώς φύτεψαν τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας και πως μας προετοιμάζουν με όλα τα μέσα για να μισήσουμε τους Τούρκους.
Προσωπικά δε νιώθω μίσος, ούτε θέλω να χυθεί σταγόνα αίμα από τους απέναντι, άνθρωποι είναι σαν κι εμάς με τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια θέλω από την ζωή και σίγουρα ούτε οι ίδιοι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Θύματα είναι όπως και εμείς όλων αυτών που κινούν τα νήματα και τις μαριονέτες της εκάστοτε παράστασης.
Αν όμως χρειαστεί αγαπητέ μου, που λες ότι θα πας εξωτερικό αν συμβεί επιστράτευση,
Αργήσαμε πολύ να δούμε ποιος είναι πίσω από αυτά που γίνονται στην Αν. Μεσόγειο, ποιος θέλει να μας βάλει να σφαχτούμε για τα στενά κυρίως και αμφιβάλω πόσοι έχουν δει πραγματικά τι γίνεται.
Έχουν στήσει τρεις παγίδες στον Ερντογάν, μια στη Συρία, μια στην Κύπρο και μια στο Αιγαίο...κατά τη γνώμη μου.
Στην παγίδα της Αφρίν έχει ήδη πέσει μέσα…ήδη γράφει το κοντέρ και αναμένεται πότε θα πέσει και στις υπόλοιπες.
Και όταν συμβεί κάτι τέτοιο, τα στοιχεία καταδίκης θα είναι ικανοποιητικά, τότε θα έχει την τύχη του Λύκου της ερήμου, του θείου Καντάφι. Θυμήσου τη διεθνή κοινή γνώμη, «τω καιρό εκείνο» πως έκανε για τον Καντάφι, που από τη μια μερα στην άλλη ανακάλυψαν πως ήταν ένας εγκληματίας πολέμου,διέπραττε θηριωδίες, τον βάφτισαν δικτάτορα και επικίνδυνο για τη χώρα του...για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Β.Αφρικής.


Τους θυμάσαι τους δολοφόνους του τότε; Είναι οι ίδιοι που μας στηρίζουν τώρα... πως λοιπόν να εμπιστευτείς την ασφάλεια σου σε έναν δολοφόνο που λειτουργεί υπό την ταμπέλα ενός διεθνούς οργανισμού και κινείται με συγκεκριμένη ατζέντα;
Πιθανός λοιπόν, κατά παρόμοιο τρόπο θα κατευθύνουν και τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του δικτάτορα Ερντογαν, που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και όπως λέει και το άρθρο 51 του ΟΗΕ «….. σύμφωνα με αυτόν το Χάρτη,ο οργανισμός αναλαμβάνει οποτεδήποτε τη δράση που κρίνει αναγκαία για τη διατήρηση ή για την αποκατάσταση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.»
Έχουμε δει τον ΟΗΕ να το εφαρμόζει πολλές φορές στο παρελθόν, μέσα από το στρατιωτικό του σκέλος το ΝΑΤΟ.
Μιας και είπαμε ΝΑΤΟ, να μην ξεχνάμε τα εξής, ότι και οι δύο χώρες ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ, είναι μέλη του Βορειο-Ατλαντικού συμφώνου.
Και η Ελλάδα φιλοξενεί μια επίσημη βάση του ΝΑΤΟ στην Κρήτη!
Στην πράξη και ανεπίσημα, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη συμμαχία.
Και το ΝΑΤΟ γνωρίζει ανά πάσα στιγμή όλες τις κινήσεις της Τουρκίας, αφού όταν χάνουν τα ραντάρ μας τούρκικα πλοία, απευθυνόμαστε στο ΝΑΤΟ για να μας υποδείξουν την ακριβή τους τοποθεσία και να εντοπίσουμε ξανά το στόχο στην οθόνη.
Πάντως, σε μια διένεξη μεταξύ δυο νατοϊκών χωρών ο οργανισμός νίπτει τας χείρας του...στο προσκήνιο βέβαια.
Παρασκηνιακά, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, μεθοδεύει τα αποτελέσματα μιας κρίσης κατά το δοκούν, ανάλογα με τις εντολές και τα συμφέροντα του, που διαφέρουν και μετατοπίζονται από εποχή σε εποχή.
Το πρόβλημα για τη χώρα μας το εντοπίζω αφού ολοκληρωθεί αυτό που συνέβη το 2016 και σε αυτόν που θα τον αντικαταστήσει, που θα συμφωνεί και θα πλέει με τα συμφέροντα των νταβατζήδων της Μεσογείου, αυτών που τώρα μας το παίζουν φίλοι.
Σύμφωνα με τα παραπάνω προκύπτει και το εξής, ότι δεν είναι απίθανο η Τουρκία να εξετάσει σοβαρά να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου