Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018

Είναι όντως τρελός ο Ερντογάν ή μήπως κάποιοι πάνε να τον τρελάνουν;Casus belli.....

Αιτία πολέμου, έτσι λέγεται η η σκέψη ουτε καν η πρόθεση για επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6νμ που βρίσκονται τώρα στα 12.

Casus belli ήταν και η προσπάθεια δημιουργίας κουρδικού στρατού στην περιοχή της Αφρίν της Συρίας και casus belli είναι για τον ίδιο τον Ερντογάν η δημιουργία του Κουρδιστάν, που τα όρια του έχουν διατυπωθεί σε συνθήκες στις αρχές του περασμένου αιώνα!
"Οι συνθήκες ειρήνης είναι οι αιτίες πολέμου για το μέλλον." 

Άρα τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση με την Τουρκία, εφόσον ξαφνικά αυτή άρχισε να τρελαίνεται και να ζητάει επίμονα το μισό Αιγαίο.

Η σύλληψη των στρατιωτών στον Έβρο είναι παράξενη, ειδικά στο χρονικό σημείο που έρχεται. Οι προκλήσεις στο Αιγαίο α μη τι άλλο πάντα υπήρχαν, απλά στο χρονικό αυτό σημείο επέλεξαν να ΜΜΕ να τις μεταδώσουν.

Το Τουρκικό σκάφος ήθελε να βουλιάξει το ελληνικό στις 13/1.

Ου Τούρκοι κομάντος ήθελαν να συλλάβουν Έλληνες στρατιώτες.

Τρελάθηκε ο Ερντογάν ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

Στη Συρία είναι πλέον δεδομένο ότι πάνε του πάρουν εδάφη για να φτιάξουν το κράτος των Κούρδων….οπότε το γνωρίζει και αντιδρά…. στην Κύπρο τον πετάνε έξω από την ενεργειακή εκμετάλλευση κοιτασμάτων που πιθανός να υποσχέθηκαν οι μεγάλες δυνάμεις και αιώνιοι φίλοι μας στον ίδιο ή σε προκατόχους του, από την εισβολή και έπειτα.

Στο Αιγαίο όμως , τι ξέρει και αντιδρά τόσο σπασμωδικά….τι άλλαξε;

Είναι άραγε πιθανό να έμαθε για τις προθέσεις των «συμμάχων μας» και διαχρονικών φίλων μας στα νερά του Αιγαίου;Να πληροφορήθηκε για την αμέριστη στήριξη τους στη χώρας μας σε μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ το επόμενο διάστημα; 

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζει κάτι τέτοιο και να αντιδρά δημιουργώντας θερμά επεισόδια, προσπαθώντας να απειλήσει όχι την Ελλάδα, αλλά αυτούς που ελέγχουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας... αυτοί που είναι πίσω από την κυβέρνηση "ναι σε όλα".

Η έχουμε την εντύπωση ότι ελέγχει τα εσωτερικά μας η Ελληνική κυβέρνηση…;πόσο σίγουροι είμαστε για την εθνικότητα της κυβέρνησης αλλά και των αποφάσεών της;
Και εφόσον δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στα επιδόματα, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την ασφάλεια μας;

Δυστυχώς κάποιους τους εφησυχάζει η πρόσφατη στήριξη που έχουμε από το Ισραήλ, την Αμερική και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγνοώντας τον ρόλο τους το προηγούμενο διάστημα.... ποιοι επενέβησαν-επέτρεψαν ώστε να χαθεί η μισή Κύπρος το 1974 και ποιοι εκβίασαν και επέβαλαν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, 22 χρόνια πριν…ξεχνούν μερικοί ποιοι ακριβώς φύτεψαν τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας και πως μας προετοιμάζουν με όλα τα μέσα για να μισήσουμε τους Τούρκους. 

[Να σου υπενθυμίσω εδώ ότι το ξεχωριστό έτος 2018, που μπήκε πολύ θερμά σε σχέση με τον γείτονα, απέχει από τα γεγονότα των Ιμίων 22 χρόνια...και από τα γεγονότα της Κύπρου 44 χρόνια!!!]

Προσωπικά δε νιώθω μίσος, ούτε θέλω να χυθεί σταγόνα αίμα από τους απέναντι, άνθρωποι είναι σαν κι εμάς με τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια θέλω από την ζωή και σίγουρα ούτε οι ίδιοι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Θύματα είναι όπως και εμείς όλων αυτών που κινούν τα νήματα και τις μαριονέτες της εκάστοτε παράστασης.

Αν όμως χρειαστεί αγαπητέ μου, που λες ότι θα πας εξωτερικό αν συμβεί επιστράτευση, 
θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, αφού πριν από εμάς θυσιάστηκαν αυτοί  για να έχουμε νησιά και να πηγαίνουμε τις διακοπές μας.
Γιατί αν σκέφτονταν τότε όπως εσύ τώρα,  θα μιλάγαμε τη γλώσσα της τζιχάντ και τα βιβλία της ιστορίας θα μας μάθαιναν για τον περήφανο οθωμανικό μας πολιτισμο. 

Και ξέρεις και κάτι άλλο; Αν φτάσουμε στο σημείο να θυσιαστούμε, θα είναι γιατί δεν θελήσαμε να δούμε και εμείς και οι απέναντι, αυτούς που πραγματικά μας φύτεψαν τις εστίες διαμάχης στο παρελθόν. Συναινέσαμε σε όλο αυτό, δεν είπαμε όχι, αφού τους επιτρέψαμε να ελέγχουν τις εξελίξεις με χίλιους δυο τρόπους και να μας φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Αργήσαμε πολύ να δούμε ποιος είναι πίσω από αυτά που γίνονται στην Αν. Μεσόγειο, ποιος θέλει να μας βάλει να σφαχτούμε για τα στενά κυρίως και αμφιβάλω πόσοι έχουν δει πραγματικά τι γίνεται.

Έχουν στήσει τρεις παγίδες στον Ερντογάν, μια στη Συρία, μια στην Κύπρο και μια στο Αιγαίο...κατά τη γνώμη μου.

Στην παγίδα της Αφρίν έχει ήδη πέσει μέσα…ήδη γράφει το κοντέρ και αναμένεται πότε θα πέσει και στις υπόλοιπες.

Και όταν συμβεί κάτι τέτοιο, τα στοιχεία καταδίκης θα είναι ικανοποιητικά, τότε θα έχει την τύχη του Λύκου της ερήμου, του θείου Καντάφι. Θυμήσου τη διεθνή κοινή γνώμη, «τω καιρό εκείνο» πως έκανε για τον Καντάφι, που από τη μια μερα στην άλλη ανακάλυψαν πως ήταν ένας εγκληματίας πολέμου,διέπραττε θηριωδίες, τον βάφτισαν δικτάτορα και επικίνδυνο για τη χώρα του...για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Β.Αφρικής. Τους θυμάσαι τους δολοφόνους του τότε; Είναι οι ίδιοι που μας στηρίζουν τώρα... πως λοιπόν να εμπιστευτείς την ασφάλεια σου σε έναν δολοφόνο που λειτουργεί υπό την ταμπέλα ενός διεθνούς οργανισμού και κινείται με συγκεκριμένη ατζέντα;

Πιθανός λοιπόν, κατά παρόμοιο τρόπο θα κατευθύνουν και τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του δικτάτορα Ερντογαν, που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και όπως λέει και το άρθρο 51 του ΟΗΕ «….. σύμφωνα με αυτόν το Χάρτη,ο οργανισμός αναλαμβάνει οποτεδήποτε τη δράση που κρίνει αναγκαία για τη διατήρηση ή για την αποκατάσταση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας

Έχουμε δει τον ΟΗΕ να το εφαρμόζει πολλές φορές στο παρελθόν, μέσα από το στρατιωτικό του σκέλος το ΝΑΤΟ.

Μιας και είπαμε ΝΑΤΟ, να μην ξεχνάμε τα εξής, ότι και οι δύο χώρες ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ, είναι μέλη του Βορειο-Ατλαντικού συμφώνου.

Και η Ελλάδα φιλοξενεί μια επίσημη βάση του ΝΑΤΟ στην Κρήτη!

Στην πράξη και ανεπίσημα, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη συμμαχία.

Και το ΝΑΤΟ γνωρίζει ανά πάσα στιγμή όλες τις κινήσεις της Τουρκίας, αφού όταν χάνουν τα ραντάρ μας τούρκικα πλοία, απευθυνόμαστε στο ΝΑΤΟ για να μας υποδείξουν την ακριβή τους τοποθεσία και να εντοπίσουμε ξανά το στόχο στην οθόνη.
Αν τώρα εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία, δεν είναι απίθανο ένα χτύπημα-ατύχημα στη Νατοϊκή βάση της Σούδας, εκεί που είναι και οι S-300 (όσες συστοιχίες λειτουργούν δηλαδή) πράγμα που θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν οι ειδικοί επί των διεθνών θεμάτων και ασφάλειας τι θα σημαίνει για την Τουρκία ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα που θα επιχειρούσε κάτι τέτοιο.

Πάντως, σε μια διένεξη μεταξύ δυο νατοϊκών χωρών ο οργανισμός νίπτει τας χείρας του...στο προσκήνιο βέβαια.

Παρασκηνιακά, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, μεθοδεύει τα αποτελέσματα μιας κρίσης κατά το δοκούν, ανάλογα με τις εντολές και τα συμφέροντα του, που διαφέρουν και μετατοπίζονται από εποχή σε εποχή.
Δεν προσπαθώ να καθησυχάσω τον αναγνώστη..δεν χρειάζεται άλλωστε, είναι καθησυχασμένοι από μόνοι τους  οι περισσότεροι.... δυστυχώς.
Απλά θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά την άποψη ότι δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο Ερντογάν και ψάχνεται για θερμό επεισόδιο, για τον "πόλεμο των γλάρων".... αλλά κάποιοι πάνε να τον τρελάνουν και μετά να του βγάλουν τρελόχαρτο και να τον οδηγήσουν σε κάποιο "ίδρυμα". Το πρόβλημα για τη χώρα μας το εντοπίζω αφού ολοκληρωθεί αυτό που συνέβη το 2016 και σε αυτόν που θα τον αντικαταστήσει, που θα συμφωνεί και θα πλέει με τα συμφέροντα των νταβατζήδων της Μεσογείου, αυτών που τώρα μας το παίζουν φίλοι.
Εκεί θα αποκαλυφθεί το παραπάνω, ότι δηλαδή αυτοί που πάνε να τρελάνουν τον Τούρκο πρόεδρο δεν μας συμπαθούν... δεν μας αγαπάνε, δεν μας σέβονται και εφόσον φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα πέσουν οι μάσκες και θα ανακαλύψουμε φίλους και εχθρούς.

Σύμφωνα με τα παραπάνω προκύπτει και το εξής, ότι δεν είναι απίθανο η Τουρκία να εξετάσει σοβαρά να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Επίσης, το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ και πρόσκαιρος σύμμαχος της Τουρκίας,η Ρωσία, στριμώχνεται...οι παρατηρητικοί το έχουν δει.


31 ημέρες μέχρι την Ανάσταση

call me Rick

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου