Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Προετοιμάζουν με κάθε τρόπο τη διεθνή κοινή γνώμη για να σπείρουν το χάος στη Συρία

Όπως τα αμερικανικά στρατεύματα καρφώνουν τη σημαία στο έδαφος στο νησί Ιβοζίμα της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 1945, κατά παρόμοιο τρόπο καρφώνουν τις εστίες πολέμου παγκοσμίως διαχρονικά, κατ' απαίτηση των "αφεντικών" τους 


Ψάχνουν από εδώ... κοιτούν από εκεί, ώστε με κάποιο τρόπο να κατηγορήσουν και πάλι τον "σφαγέα" Άσαντ και το καθεστώς του στη διεθνή κοινή γνώμη, κάτω υπο την ασφυκτική πίεση του χρόνου.

Ποιοι το κάνουν; Αυτοί που έδρασαν κατόπιν εντολών και δημιούργησαν το τέρας του Ίσις στην ιστορική περιοχή αρχαίων πολύ γνωστών πολιτισμών.

Και η διεθνής κοινή γνώμη, η κρίσιμη μάζα από την πλευρά της παραμένει αποσβολωμένη να ενημερώνετε για το συριακό μενού, όντας θολωμένη από τα αγαθά, τις παροχές και τις σκοτούρες της σύγχρονης εποχής που έχουν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στη διάκριση της, στο πως αξιολογεί και αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις που τις προσφέρουν οι μαριονέτες των εξελίξεων.

Και ότι της δίνουν στο πιάτο, σαν πεινασμένο σκυλί τρέχει να το καταπιεί.

Δε λογαριάζει ούτε τι περιέχει το πιάτο, ούτε τη χρονική στιγμή που της προσφέρετε η τροφή.

Το τελευταίο διάστημα ο Συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών στην περιοχή της Γκούτα, ανατολικά στης πρωτεύουσας της Συρίας, επιχειρώντας να εκκαθαρίσουν και τις τελευταίες εστίες τζιχαντιστών στην περιοχή, οι οποίοι έχουν σαν ασπίδες απέναντι στους βομβαρδισμούς ανήλικα παιδιά και γυναίκες και με τη βοήθεια της αμφιλεγόμενης οργάνωσης "white helmet" , βιντεοσκοπούν σε καρέ τη τραγωδία και την αποστέλλουν σε ολόκληρο το κόσμο, με σκοπό να αγοράσουν λίγο χρόνο ακόμη.


Όπως και έγινε...

Από τους βομβαρδισμούς του Άσαντ στη Γκούτα στης Συρίας υπάρχουν απώλειες,ακόμη και σε μικρά παιδιά,σίγουρα, άλλωστε αυτό σημαίνει πόλεμος και δεν πιστεύω ότι όλα τα βίντεο είναι fake news.

Όμως, αυτό που γίνετε στη Γκούτα, γίνεται 7 χρόνια τώρα στη Συρία.Το καθεστώς του Άσαντ είναι αυτό που μαζί με τη Ρωσία έβαλαν πλάτη στα σχέδια σκοτεινών δυνάμεων για την εξάπλωση των ζώων του Ίσις σε όλη την επικράτεια της χώρας, κάτι που προσπαθούν επανειλημμένα μέσα από τις πολλές οθόνες να μας πείσουν για το αντίθετο.
Προσπαθούν να μας πείσουν τι;;;;....ότι το καθεστώς Άσαντ είναι επικίνδυνο για το λαό του...ότι η συριακή αντιπολίτευση δεν είναι....

Να μας πείσουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα μείνουν στη Συρία για την διασφάλιση της ακεραιότητας της Συρίας(????)


Ότι ο δυτικός συνασπισμός καταπολέμησε αποτελεσματικά το Ίσις, όταν πριν επτά χρόνια προμήθευε με όπλα τους αντάρτες για να ανατρέψουν τον Άσαντ(!!!)

Μερικοί δεν έχετε καταλάβει τους πραγματικούς υπαίτιους πίσω από τις εικόνες των παιδιών που σκοτώνονται αυτή τη στιγμή στη Γκούτα και σε άλλα μέρη της συριακής επικράτειας.

Αρκετοί, ακόμη και τώρα, πέφτουν θύματα κατ' εξακολούθηση της «έγκυρης» και «ορθολογικής» ενημέρωσης των δυτικών μέσων …κάτι που έχει αντίκτυπο και στις αποφάσεις που παίρνουν ακόμα και πάνω από την κάλπη.

Θες να ανήκεις στη ευκολόπιστη διεθνή κοινή γνώμη που τηλεκατευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση;

Κανένα πρόβλημα, αλλά αν κατευθύνεσαι σε αυτό το ζήτημα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν «κερδίσει» την εμπιστοσύνη σου, τότε αναπόφευκτα θα ανακατευθύνεσαι όπου το σύστημα επιθυμεί, όταν και όποτε αυτό το επιθυμεί.

Σου θυμίζω τη φωτογραφία από κάτω, την καταθέτω στα πρακτικά για να θυμούνται μερικοί τι έγινε στο παρελθόν. Είναι πολύ εύκολο να τα ρίξουμε στο σύστημα, αγνοώντας την προσωπική παράμετρο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις ακόμη και στη χώρα μας. Το συριακό το παρακολουθώ στενά από το 2011, όταν και ξεκίνησε ο Γολγοθάς των πολιτών της χώρας αυτής.

Είδα τη τραγωδία, όπως και πολλοί άλλοι που συλλογίζονται ελεύθερα, μακριά από παρωπίδες και δυτικές προπαγάνδες και θυμάμαι πολύ καλά τον ρόλο των δυτικών συμμάχων μας και θεωρώ ντροπή για τη χώρα μας να έχουμε τέτοιες συμμαχίες.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά εάν η Ελλάδα είχε έναν Άσαντ ή ένα Καντάφι στο τιμόνι της , αυτή τη στιγμή θα είχαμε ήδη γίνει Συρία ή Λιβύη και θα το είχαν προκαλέσει οι ίδιοι που μας το παίζουν σήμερα σύμμαχοι και εταίροι μας και αυτά που βλέπουμε τώρα στην τηλεόραση με τους μαζικούς θανάτους παιδιών, θα τα βλέπαμε στις πλατείες μας, με τα δικά μας τα παιδιά.

Και αυτό, πολύ απλά δεν έχει συμβεί ακόμη διότι έχουμε ανοίξει τα πόδια μας σαν χώρα στα σχέδια τους, έχουμε επιλέξει ανεύθυνους, ανέτοιμους και όπως πρόσφατα αποδείχτηκε, προδότες πολιτικούς.

Αυτό όμως το άνοιγμα στα πόδια....αυτές τις επιλογές μας από το παρελθόν θα τις βρούμε μπροστά μας, θέλοντας και μη.

Να σε προβληματίζει λοιπόν η προσπάθεια ανακατεύθυνσης της κοινής γνώμης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Άσαντ και η Ρωσία έχουν κρατήσει τις ισορροπίες μέχρι στιγμής στη περιοχή.

Δεν είναι θέμα καλού ή κακού πολιτικού, έτσι όπως είναι ο κόσμος μας δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλός πολιτικός. Οποιος είναι ηθικός και αντικρύζει την πολιτική αποχωρεί αηδιασμένος... Απλά είναι θέμα ισορροπιών και αποφυγής προσωρινά της επερχόμενης αταξίας στην περιοχή, μια παράσταση όμως που κράτησε παραπάνω από το αναμενόμενο και που φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.

Ο χρόνος, το timing, το 2018, θα αναγκάσει πολλούς να αφαιρέσουν τις μάσκες και να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Να δείξουν για ποιον λόγο είναι στη Συρία, για ποιον λόγο θα πρέπει να χτυπήσουν το Ιράν…για ποιον λόγο θα πρέπει να χυθεί τόσο αίμα στον 33ο παράλληλο της Γης, λες και δεν αρκεί το αίμα που ήδη έχει χυθεί 7 χρόνια τώρα.

Και για να το κάνουν αυτό, χρειάζονται πολύ καλές δικαιολογίες απέναντι στη διεθνή κοινότητα, δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν και που θα τους δώσει το οκ να βγάλουν από τη μέση το εμπόδιο Άσαντ. 

Ήδη κάποιοι αναλυτές στο εξωτερικό το σιγοψυθιρίζουν...ότι δηλαδή σχεδιάζεται μια false flag επίθεση με αέριο Σαρίν…ή αέριο μουστάρδας ή αέριο χλωρίου...και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα, πριν εξουδετερωθεί η δικαιολογία (Ίσις) επέμβασης της Δύσης στη Σύρια.

Άρα, πρώτα θα πρέπει να φύγει ο Άσαντ και μετά να επιτεθούν στο Ιράν, που τόσο λαχταρά το Ισραήλ.

Μέχρι τότε, μέχρι την επίθεση στο Ιράν, θα πρέπει να γίνει μια μίνι σφαγή μέσα στη Συρία, μια σύγκρουση σύντομη χρονικά και με δυναμική ανάλογη των στρατευμάτων που έχουν μαζευτεί εκεί.

Όποτε τα αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν στη Συρία, ναι μεν για να διαφυλάξουν τα  συμφέροντα τους στη περιοχή, όπως διακηρύσσουν οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι, αλλά ο απώτερος στόχος τους είναι να ισιώσουν το δρόμο για μια επίθεση στο Ιράν στο μέλλον, αφού φροντίσουν να εξασφαλίσουν τις συνθήκες που θα οδηγήσουν τη Συρία στη μετα-Άσαντ εποχή, κάτι που προφανώς δεν θα γίνει αναίμακτα.Αν τρέξει το σχέδιο, που θα τρέξει.... διότι ο χρόνος πιέζει και το 2019 περιμένει, θα έχουμε για πρώτη φορά σύγκρουση μεγάλων δυνάμεων σε ξένο γήπεδο και όχι πλέον δια των αντιπροσώπων τους, αλλά τετ α τετ, οι δυο τους….με ότι αυτό σημαίνει. 
Αρκεί μια καλή δικαιολογία που είπαμε πιο πάνω, μια κακή στιγμή..που θα θολώσει το μυαλό αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις.

Και αυτό διότι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις είναι έρμαια αυτών που τις δίνουν..... και ξέρεις, αυτοί που τις δίνουν δεν πρόκειται να μας συστηθούν,  ούτε μπορούμε να τους σφίξουμε το χέρι και να τους πούμε πόσο χαρήκαμε για τη γνωριμία.

Στόχος επίσης είναι και η Ρωσία, τόσο καιρό αν παρατηρήσεις δεν ασχολούνται μαζί της, αλλά αυτό δεν γίνετε να μη συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Δεν σου λέω ότι το Ρωσικό καθεστώς αξίζει Όσκαρ ειρήνης ή διακυβέρνησης, αλλά είναι η ισχυρότερη κόντρα-φρένο αυτή τη στιγμή στις σκοτεινές δυνάμεις που δρουν μέσα από τις μαριονέτες τους για την επιβολή της δικής τους ατζέντα, οπότε θα πρέπει να στρέψουν τη κοινή γνώμη εναντίον του.

Το ότι έχουν ανάγκη τη συγκατάθεση της κοινής γνώμης, θα έπρεπε πολύ να μας προβληματίσει, να μας γεμίσει ευθύνη....αφού μας δείχνει τη δυναμική που έχουμε σαν άνθρωποι γενικά αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους και που κάνουμε χρήση της δυναμικής αυτής εντελώς λανθασμένα, καθιστώντας μας συμμέτοχους στις εξελίξεις γύρω μας, για να μη πω ρυθμιστές αυτών..

Θα τα ξαναπούμε με ένα χάρτη, που δείχνει κάτι πολύ ενδιαφέρον για την περιοχή της Συρίας αλλά και για τη χώρα μας.

call me Rick  
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου