Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

Οι φωτιές στην Καλιφόρνια είναι ένα σημάδι που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε13/12/2017  3.25 pm


Μπορεί μια φωτογραφία να προβλέψει το μέλλον..; 

Να μας μιλήσει;

Είδαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν, πως μια εικόνα, ένα φωτογραφικό καρέ ή η σκηνή μιας ταινίας εμπεριέχουν ένα μήνυμα, κωδικοποιημένο, κρυφό από τους πολλούς αλλά φανερό στους "λίγους και εκλεκτούς".


Εφόσον μπορούμε και διακρίνουμε κάτι τέτοιο, αυτόματα καταλαβαίνουμε ότι προφανώς υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επικοινωνούν σε αυτή την γλώσσα, μια γλώσσα που δεν είναι εύκολα κατανοητή, θα λέγαμε ότι είναι μια υπερφυής γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποιοι για να επικοινωνήσουν, να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν και να εκπληρώσουν/εφαρμόσουν τα σχέδια τους. 

Πάει πολύ μακριά η βαλίτσα....  μιας και τελευταία μιλάμε για την Καλιφόρνια ας δούμε βίντεο και  φωτογραφίες από την περιοχή που ακόμη καίγεται.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sean Tauber (@skealoha86) στις


Την περασμένη Κυριακή, όπως διαβάζουμε, σχηματίστηκε ένα τεράστιο γκρίζο σύννεφο πάνω από τις κομητείες Βεντούρα και Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, γεμίζοντας τον ουρανό με πυκνό καπνό, που οι θέα του συγκλόνισε όσους το είδαν και ήταν ορατό από χιλιόμετρα μακρία. Προκλήθηκε από την φωτιά "Θωμάς", που ως τώρα έχει κάψει 230.500 στρέμματα πράσινου στη Νότια Καλιφόρνια και είναι ένα σύννεφο γκρι καπνού που σχηματίζεται στον ουρανό από την ζέστη και τους πυκνούς καπνούς των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τη NASA τα σύννεφα σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, μπορεί να είναι γκρίζα, καφέ η μαύρα και μπορούν να φτάσουν σε ύψος μέχρι τα 8 χιλιόμετρα. Αυτό το φαινόμενο λέγεται «pyrocumulus clouds» το οποίο σύμφωνα με ερευνητές είναι αρκετά επικίνδυνο, καθώς τα σύννεφα αυτά αναπτύσσουν δικά τους συστήματα καιρού και μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερες και ισχυρότερες πυρκαγιές.

Και για να εξηγήσουμε συνοπτικά, όπως μας ενημερώνει η NASA, τα σύννεφα αυτά  έχουν δημιουργηθεί από ζεστό και υγρό αέρα που θερμαίνεται από την υψηλή θερμότητα που εκπέμπει η γη, (οι φωτιές που καίνε στο έδαφος) και καθώς ανεβαίνει στην ατμόσφαιρα(εως 8χιλ.) ο αέρας συμπυκνώνεται σε σταγονίδια νερού και αυτή η συμπύκνωση εκπέμπει περισσότερη θερμότητα, δημιουργώντας αυτά τα γιγάντια σε σχήμα μανιταριού σύννεφα.

Αυτά τα σύννεφα, εάν βρεθούν σε ξερό κλίμα όπως αυτό της Καλιφόρνιας, εξατμίζονται τα σταγονίδια νερού, δεν βρέχει, αλλά δημιουργούνται κεραυνοί, που είναι επικίνδυνοι για το ξερό κλίμα της περιοχής, αφού μπορεί να γίνουν αιτία πρόκλησης νέων πυρκαγιών.

Όλα αυτά είναι της φύσης η αντίδραση…. η φύση σαν ζωντανός οργανισμός που είναι, μας προετοιμάζει, μας προειδοποιεί σε κάθε ευκαιρία για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης της, της κακοποίησης της….και ειδικά της κακοποίησης της ανθρώπινης φύσης.

Δεν προκλήθηκε τυχαία  η φωτιά στην Καλιφόρνια, τέτοιες μεγάλες καταστροφές δεν αφήνονται στην τύχη, δεν δημιουργούνται από τύχη.

Τώρα δες και σκέψου με τι μοιάζει το σύννεφο αυτό, ποιο μήνυμα/προειδοποίηση κρύβεται πίσω από αυτό το σύννεφο, κατέγραψε το και φύλαξε το στο "μπαούλο" της πληροφορίας.Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου