Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2017

Μερικά λόγια πριν το 4o κεφάλαιο των μουσικών φεστιβάλ της Καλιφόρνια
Πριν μερικές ημέρες ήρθε στα χέρια μου ένα φύλλο εφημερίδας, όχι γνωστής έως καθόλου γνωστής θα έλεγα.

Δεν είναι ήρθε με μυστήριο τρόπο, δε πέρασε μέσα από τον τοίχο ή πόρτα, ούτε μου το ταχυδρόμησε άγνωστος αποστολέας.

Μου παραδόθηκε χέρι με χέρι από άτομο που γνωρίζω.

Κατά καιρούς υπάρχουν άτομα που θέλουν να σού δώσουν κάτι είτε απλά γιατί θέλουν να φανεί το έργο τους, είτε γιατί νιώθουν ότι πρέπει να σου δώσουν κάτι...μια πληροφορία, μια σκέψη, ένα κείμενο, μισό κείμενο, τη συμβουλή τους, την εμπειρία τους, τη γνώση τους…διάφορα.

Από εκείνα κρατάς ότι νομίζεις ότι σου κάνει, αξιολογώντας το περιεχόμενο τους, το timing που σου παραδίδονται, το θέμα που αναφέρονται κλπ.

Στην προσπάθεια μου να αναδείξω τη λειτουργία του καλού, αποφάσισα να παρουσιάσω τη δράση του κακού. Πολλοί αγνοούν δύο βασικά και κύρια πράγματα, ότι το καλό και το κακό έχουν ονόματα (αιώνες τώρα) και δεύτερον, ότι το καλό και το κακό ενεργούν μέσα από τους ανθρώπους!! 
Είναι πνεύματα, οντότητες, ενέργειες αν θες, που έχουν τη δυνατότητα να ενεργούν μέσα από τους ανθρώπους, αλλά προϋπάρχουν των ανθρώπων με βάση πολλά ιστορικά κείμενα και όχι μόνο. 
Κανείς φυσικά δεν εκβιάζεται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, εμπίπτει στη κοσμοθεωρία που αναπτύσσει ο κάθε άνθρωπος.

Για παράδειγμα μια βόμβα που πυροδοτεί ένας τζιχαντισtής μέσα σε μια κατάμεστη αγορά, είναι η απόλυτη έκφραση του κακού, όπως και τα άτομα που έπειτα σπεύδουν για να βοηθήσουν τους τραυματίες... τους συνανθρώπους τους, εκεί αντικρίζουμε την παρουσία του καλού.

Αν κάνουμε κάτι κακό σε μια στιγμή αντιπροσωπεύουμε το κακό, αν κάνουμε κάτι καλό, αντιπροσωπεύουμε το καλό.
Γινόμαστε καλοί ή κακοί αγωγοί που επενεργεί αντίστοιχα το παραπάνω δυαδικό σύστημα δυνάμεων-ενεργειών.

Στη ζωή μας συναντάμε και τα δύο, γνωρίζουμε ίσως επιφανειακά το καλό και το κακό , το πώς ενεργεί το ένα και το άλλο, κυρίως μέσα από τους ανθρώπους, αλλά αγνοούμε παραδειγματικά την πηγή του κακού. 
Και τώρα θα σου πω κάτι. Όσο αγνοούμε την πηγή του κακού , τόσο το κακό θα εξαπλώνεται…πόσο μάλλον όσο αγνοούμε την ύπαρξη του καλού.

Φτάνει να γνωρίσουμε το κακό για να αλλάξει η κατεύθυνση των εξελίξεων;

Όχι…

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γνωρίσουμε το καλό να μάθουμε το κακό;

Νομίζω πως πάλι όχι..

Στη ζωή μας, αν παρατηρήσουμε, είναι πολύ πιθανό να θυμηθούμε πράγματα που κατά το παρελθόν μας είπαν κάποιοι γνωστοί σε μας ή και άγνωστοι να κάνουμε και δεν τους ακούσαμε, δεν τα κάναμε και μετά τα βρήκαμε μπροστά μας.

Το ίδιο γίνεται και με συμβουλές-παροτρύνσεις τρίτων που τους ακούσαμε και τους εμπιστευτήκαμε και τα πράγματα στη συνέχεια μπλέχτηκαν, απογοητευτήκαμε, αποτύχαμε, αποθαρρυνθήκαμε και κάποιοι μπορεί ακόμη και να καταστράφηκαν επειδή άκουσαν στην πιο δύσκολη στιγμή τους λάθος άτομα.

Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;

Προσωπικά, δημιούργησα μια ενότητα , την Ψυχική Επιβίωση, οπού σιγά αλλά σταθερά δίνω βήμα στο καλό, γιατί όπως έχω ξαναπεί, δεν είμαι ούτε άξιος ούτε ικανός να μιλήσω και να αναλύσω το καλό. Ασχέτως αν μέσα σου τα έχεις βρει, τα έχεις καταγράψει και τα έχεις ταιριάξει.

Ότι έχω αποκομίσει από τα χρόνια που προσπάθησα να ψηλαφήσω το καλό, το κρατάω για εμένα και αυτό γιατί δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κατευθύνω την πεποίθηση κάποιου, διότι ο κάθε ένας έχει ελεύθερη βούληση και ανάλογα με τα προσωπικά του βιώματα θα καταλήξει στο τι τελικά θα αποδεχτεί και αν φυσικά αυτό που έχει αποδεχτεί είναι σωστό ή λάθος.

Η ενότητα Ψυχική Επιβίωση, όπως και τα βίντεο που θα ανεβαίνουν από εδώ και πέρα στη δεξιά στήλη έχουν αποκλειστικό σκοπό να δώσουν απαντήσεις σε όσους αναζητούν κάτι βαθύτερο και θα αναφέρονται σε ποικίλα θέματα, όχι μόνο της επικαιρότητας.

Η μόνη επέμβαση μου στις ενότητες αυτές, μετά από την προσωπική εξέταση του κάθε βίντεο, θα είναι να επιλεγεί κάθε τι που είναι άμεσα χρήσιμο και ωφέλιμο για τις ημέρες που όλοι περιμένουμε και να μπορεί με απλά λόγια να μιλήσει(αν και όσο μιλήσει) στις ψυχές των αναγνωστών που με ελεύθερη βούληση θα το επιλέξουν.

Αυτή η ενότητα λοιπόν είναι η πιο σοβαρή από όλες, η πιο ουσιώδης και έγκυρη και δεν εμπίπτει στην δική μου ατέλεια.

Έρχονται μέρες…στιγμές, που θα κοιτάμε ψηλά στον ουρανό και δε θα ξέρουμε τι να πούμε…σε ποιόν ή σε ποιους θα πρέπει να απευθυνθούμε και να ζητήσουμε στήριξη, αφού η ανθρώπινη δύναμη/θέληση/γνώση  θα υποχώρηση μπροστά στο πελώρια κύματα των εξελίξεων και θα χρειαστούν άλλα εργαλεία σκέψης και δράσης για να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες συνθήκες, η υλική προετοιμασία δεν θα είναι αρκετή.....κατά την άποψη μου πάντα.
Άλλωστε ο πλανητής κάθε μέρα το επιβεβαιώνει πως δεν είναι ο κήπος της Εδέμ...

Το κείμενο λοιπόν που μου παραδόθηκε, θα ανέβει μέσα στην εβδομάδα και είναι αφιερωμένο σε όλους έχουν υποστεί αυτό που ονομάζω faith bullying, σε όλους εκείνους που μάχονται για να διατηρηθεί η ορθή πίστη και σωτήρια της χώρας μας και αντιμετωπίζονται σαν τύποι γραφικοί που έχουν χάσει τα λογικά τους, ώστε να ενισχύσει το έργο τους και την προσπάθεια τους. 

Και αυτό γιατί πλησιάζουν μέρες που θα πολεμηθούν με σφοδρότητα!

Και επίσης σε όλους όσους έχουν γελοιοποιηθεί, στοχοποιηθεί, χλευαστεί για τον αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό αγώνα τους ενάντια στην εξάπλωση του κακού που κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις, είτε πιστεύουν, είτε όχι.

Αυτα προσπαθώ να παρουσιάσω και αν η ατελής για μερικούς παρουσίαση μου δεν είναι στο ύψος στο περιστάσεων, αυτό θα το δούμε όταν γίνει το ταμείο, στο «τέλος της βραδιάς» που λέμε.

Μέχρι να το δούμε, είμαι ευγνώμων σε όσους πρόσθεσαν από ένα λιθαράκι μέχρι ένα αγκωνάρι στον τρόπο που σκέπτομαι, είτε τους έχω γνωρίσει από κοντά, είτε πιθανός να μην τους γνωρίσω ποτέ.

Το 4ο και τελευταίο μέρος των μουσικών «τελετών» στην Καλιφόρνια περιέχει πολλά και χρήσιμα στοιχεία, είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον από τέσσερα και θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο και τη βοήθεια κάποιων «ειδικών» για να ανέβει και νομίζω στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να είναι διαθέσιμο.

Τέλος, όσον αφορά το μήνα που διανύουμε, καταθέτω την παρακάτω προσέγγιση που έγινε για τις 2-3 Δεκεμβρίου, που το 9 γινόταν 6 , μια ακολουθία που συνέπεσε με τη σούπερ-σελήνη και θα έδειχνε τη συνέχεια μέσα στο μήνα.
Μέσα στο μήνα άλλες τρεiς φορές επαναλαμβάνεται αυτή η ακολουθία. 
Αύριο είναι 4 Δεκεμβρίου 2017.


29.11.2017call me Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου