Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2017

Ποιοι είναι πίσω από τα «φαντασμαγορικά» Φεστιβάλ Hλεκτρονικής μουσικής στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και τι θέλουν να πετύχουν[1]26.11.2017  10.55


Όπως είπαμε και στον ανεπίσημο πρόλογο, θα αναπτυχθεί ένα θέμα που αφορά κυρίως τη νέα γενιά και ο τρόπος που την εγκλωβίζουν τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το 2102 και μετά.

Επειδή αυτή η έρευνα αφορά νέα άτομα, το μέλλον κάθε κράτους, το ζήτημα είναι πολύ πιο ευαίσθητο και πολύ πιο σοβαρό.

Ξέρουν πολύ καλά που χτυπάνε οι διαχειριστές των εξελίξεων, ξέρουν πολύ καλά πως χτυπάνε, σε ποιες περιόδους, σε ποιες ημέρες, σε ποιες ώρες και χώρες χτυπάνε και το χειρότερο είναι ότι.... το κάνουν αθόρυβα και δεν τους καταλαβαίνει οι πολλοί.

Δεν ήξερα πώς να ξεκινήσω, από πού να το πιάσω….. κατέληξα μετά από καθόλου σκέψη ότι σε αυτό το μέρος, το πρώτο, θα γίνει η παρουσίαση αυτών των μουσικών υπερ-φεστιβάλ (τελετών) και μετά θα ακολουθήσει η επεξήγηση των συμβόλων που βλέπουμε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αλλά και από τα τρέιλερ που τις διαφημίζουν στο κοινό.

Στο σημείο αυτό, για να συνεχίσουμε υποτίθεται ότι αποδεχόμαστε από κοινού την ύπαρξη αποκρυσφιστικών συμβολισμών ή μηνυμάτων σε ταινίες, σειρές, κινούμενα σχέδια, video clip κτλ. και όπως επίσης η μικρή, η μεγάλη και οποιαδήποτε άλλη οθόνη, μέσα από τα παραπάνω ψυχαγωγικά προγράμματα μας παρουσιάζουν, πέρα των άλλων, στοιχεία από το μέλλον, άλλες φορές φανερά, άλλες φορές κρυμμένα πίσω από νούμερα και συμβολισμούς.

Αν δεν υπάρχει αυτή η βάση, αυτή η συμφωνία μεταξύ μας, τα παρακάτω δεν θα γίνουν κατανοητά και δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να συνεχίσει.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που από κάποιους δεν γίνουν κατανοητά, μπορώ να το καταλάβω…καταλαβαίνω ότι οι δυνάμεις τις Νέας τάξης-εποχής-τεχνολογικής διακυβέρνησης, είναι δυνατές σε αυτό που κάνουν, δηλαδή το σκοτάδι να το κάνουν φώς και γενικά, τα έχουν καταφέρει περίφημα.

Καταλαβαίνω τα παιδιά, του νέους και όσοι αισθάνονται νέοι, είναι πολύ δύσκολο να τους καταλάβουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ή να αποδεχτούν ότι υπάρχει τόσο κακό στον κόσμο και ότι αυτό το κακό είναι τόσο αθόρυβο και ότι μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο πίσω από την ίδια τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία μας και πολλοί θεωρούμε ως κακό μόνο αυτό που μας δείχνει η οθόνη το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων.


Τα δελτία που επιχειρούν να μας φοβίσουν και έπειτα μας δείχνουν με τι να φοβόμαστε, ώστε αυτό πού πραγματικά θα έπρεπε να μας απασχολεί(όχι να μας φοβίζει!) να συνεχίζει αθόρυβα την κρυφή εργασία του.

Στο θέμα μας τώρα... κάποια podcast του Stranger στα κατοχικά νέα, μας γνώρισαν την "Αλίκη" στη χώρα των θαυμάτων, κρούοντας παράλληλα το κώδωνα του κινδύνου για κάτι πολύ πολύ άσχημο που ετοιμάζουν σε όλους μας.Τελικά η Alice, δεν είναι η γνωστή αγνή και όμορφη κοπέλα που όλοι γνωρίσαμε μέσα από τα παραμύθια, αλλά ουσιαστικά είναι ο συμβολισμός ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης και «σοφίας»(κράτα το δεύτερο) από το (όχι και τόσο) μακρινό μέλλον, που εκπαιδεύεται και είναι έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση κρατών και ανθρώπων, για την σωτηρία του πλανήτη, για το καλό μας, αφού, όπως μάθαμε από το διάσημο "κάτοικο" της Σαουδικής Αραβίας, τη«Sophia», οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να διασφαλίσουν την ανθρώπινη εξέλιξη και να διαχειριστούν ορθολογικά τους φυσικούς πόρους της Γης και όπως δήλωσε πρόσφατα ο ντενεκές με τα κυκλώματα:

 «Τα ρομπότ, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί στο μέλλον να σχεδιάζονται χωρίς "προβληματικά" συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. Ίσως μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους».

Είμαστε για τα ρομπότ προβληματικοί ή μήπως για "αυτούς" που είναι πίσω από τα ρομπότ;

Η τεχνητή νοημοσύνη ή η ανώτερη νοημοσύνη των "οντοτήτων" που μας παραχώρησαν την τεχνολογία, ήρθε η ώρα να εκφραστεί μέσα από "έξυπνους" τενεκέδες και απαξιώνοντας το υπάρχων σύστημα διακυβέρνησης, να τους παραχωρήσουμε τα κλειδιά της εξουσίας, που πιθανώς  θα υπάρχουν δύο μεγάλα κέντρα, τις Βρυξέλλες και την Ιερουσαλήμ. Το ένα να είναι το  τεχνολογικό και το άλλο θρησκευτικό κέντρο.(Λέω πιθανώς, γιατί όλα είναι προς εξέταση, επίσης κράτα το Βέλγιο και τις Βρυξέλλες για το δεύτερο κεφάλαιο).

Αυτό από μόνο του είναι τόσο τρομακτικό και εξοργιστικό …που δεν χρειάζονται καμία άλλη αναφορά ή παρότρυνση για να το πάρουμε αλλιώς και να δούμε διαφορετικά την τεχνολογία και αυτούς που μας την επιβάλουν αυτή τη στιγμή  και στη χώρα μας.

Συνεχίζουμε…

Η ηλεκτρονική μουσική έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με τον ρυθμό και τα όργανα που χρησιμοποιούντια για να δημιουργηθεί ένα κομμάτι.

Η μουσική βιομηχανία, όπως γνωρίζουμε είναι απόλυτα ελεγχόμενη και είναι στην υπηρεσία όλων αυτών που θέλουν να περάσουν τα μηνύματα τους, τους αριθμούς τους, τις σκέψεις τους, τις επιθυμίες τους, τα ήθη τους, τις αξίες τους κλπ.

Αυτό ακούγεται κάπως γενικό και αόριστο..

Ποιος θέλει να πει τι...και σε ποιόν…και γιατί…

Αυτά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουε ξεσκεπάζοντας έναν πολύ σημαντικό κλάδο της πολυδαίδαλης μουσικής βιομηχανίας, αυτόν της ηλεκτρονικής μουσικής.

Υπάρχουν ανα τον κόσμο πολλά φεστιβάλ ηλεκτρονική μουσικής (π.χ Mysteryland, Nocturnal Wonderland,Tomorrowland, Beyond Wonderland, EDC) όμως στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούμε με αυτά που γίνονται στην Αμερική και ειδικά στην Καλιφόρνια και μάλιστα στη Νότια Καλιφόρνια και στη τοποθεσία 689 South E Street, San Bernardino, CA, 92408

   


Σε αυτή την ενότητα θα δούμε απλά τι γίνετε περισσότερο με εικόνες και βίντεο.

Το υλικό είναι πάρα πολύ μεγάλο, οπότε για οικονομία χώρου και χρόνου, θα δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά και θα μιλήσει περισσότερο η εικόνα. Αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις ας το εκμεταλλευτούμε.

Αυτά που θα παρουσιαστούν παρακάτω, ειδικά σε φωτογραφίες για όποιον δεν έχει χρόνο να δει τα βιντεάκια με τις «αθώες» μαγικές ιστοριούλες, είναι πολύ σημαντικά να μας μείνουν για το δεύτερο και πιο σημαντικό μέρος αυτής της αναζήτησης, ώστε να συνδέσουμε τα στοιχεία.

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κάθε χρόνο, εδώ και περίπου 20 χρόνια, φιλοξενούνται μεγάλα μουσικά φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.

Τα φεστιβάλ αυτά είναι κυρίως το Nocturnal Wonderland και το αδερφάκι του όπως λένε, το Beyond Wonderland.

Είναι φαντασμαγορικά σόου, που δεν προσφέρουν μόνο υπερθέαμα και μουσική, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα μικρό «ψυχαγωγικό» χωρίο,  που προσελκύει κόσμο από όλο τον κόσμο. Σε φεστιβάλ, όπως το EDC και το Tomorrowland, μαζεύονται σε ένα διήμερο
«τελετής» γύρω στα 550.000!!! άτομα κάθε εθνικότητας.( Νομίζω αντιλαμβάνεσαι την δυναμικότητα των εκδηλώσεων-τελετών αυτών).

Αν και τα φεστιβάλ αυτά διοργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια, θα ξεκινήσω από το 2010 και το trailer Nocturnal Wonderland (Νυχτερινή χώρα των θαυμάτων) 2010 και θα γίνει προσπάθεια να περιγράψουμε τι βλέπουμε, όχι τους συμβολισμούς, απλά να              εξάγουμε/φιλτράρουμε τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν από μόνα τους στην ανάλυση του β' μέρους.


(Παρακάτω με bold σημειώνονται λέξεις ή προτάσεις απαραίτητες για το B' μέρος)


1.
Το 1ο βίντεο λοιπόν ξεκινάει με μια κοπέλα (προφανώς την Αλίκη) με ένα νυφικό που κοιμάται στο γρασίδι και την ξυπνάει ο ήλιος.
Αυτή η κοπέλα προχωράει στο δάσος και συναντάει μια μπλε μικρή σφαίρα, η οποία την παρακολουθεί και έπειτα αλληλεπιδρά με το κόκκινο μενταγιόν σε σχήμα καρδίας και έπειτα την οδηγεί σε έναν καθρέπτη, που εφόσον βγάλει το μενταγιόν και το ρίξει στον καθρέπτη, μπαίνει μέσα σε αυτόν και μεταφέρεται στο φεστιβάλ που το πλήθος χορεύει.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και ενώ οι dj «ξεσηκώνουν» το πλήθος εμφανίζονται οι παρακάτω εικόνες


Ανθρώπινα ομοιώματα που καίγονται

Η Θεά Εκάτη η φωτοφόρος κατα τη παράδοση, που στο βίντεο, οι δύο γίνονται μία (2+1=3).
2.
Στο 2 τρέιλερ η Αλίκη είναι ξύπνια και κρατάει το κόκκινο μενταγιόν με τα δυο της χέρια, μέχρι που έρχεται πάλι η μπλε σφαίρα που αποτελείται από πολλά μικρά άστρα όπως φαίνεται και αλληλεπιδρά με το μενταγιόν. 
Αυτή η ένωση του κόκκινου( θηλυκό) με το μπλε(αρσενικό) δίνει δύναμη στην Αλίκη και με την κίνηση των χεριών της η μπλε δύναμη γίνεται πράσινη και επηρεάζει τη φύση γύρω της μέχρι που ένας «άντρας», με αυξημένη τη θηλυκή του πλευρά, ντυμένος μπαλαρίνα, εισέρχεται στη φύση της Αλίκης και έπειτα τη βλέπουμε να πέφτει για ύπνο την ώρα πιθανός που ξημερώνει.Κρατάμε τις παρακάτω εικόνες

Γιγαντιαίο θηλυκό ομοίωμα γυναίκας 

Πάλι η Θεά Εκάτη και οι "λυχνίες" της
3.
Η Αλίκη, καθώς ο ήλιος πέφτει στο τρέιλερ του 2012, ξυπνάει, δίχως το μενταγιόν, και οι ακτίνες που πέφτουν από την ήλιο σχηματίζουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου που την τυλίγουν και την μεταφέρουν στο συναυλιακό χώρο, ενώ  φοράει το κόκκινο μενταγιόν.

Το έτος λοιπόν 2012, αυτό το κρίσιμο διάστημα, που κατά τους Μάγιας θα τελείωνε ο κόσμος, που τελικά δεν τελείωσε( θα δούμε μερικά πράγματα στο β μέρος) η Αλίκη των προηγούμενων δύο επεισοδίων της «νυχτερινής/σκοτεινής» Χώρας των θαυμάτων, εμφανίζεται στο stage και μπροστά στο πλήθος βγάζει το αγνό λευκό φόρεμα της που ως το 2012 φοράει και από μέσα φοράει πορφυρά-μαύρα εσώρουχα και ζαρτιέρες. Δηλαδή αποκαλύπτεται/μεταλλάσσεται από μια προσποιούμενη αγνή και αθώα κοπέλα σε μια ….ελευθέρων ηθών γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα-μαύρα.

Προς το τέλος κάνει και την εμφάνισή της για πρώτη φορά η Κουκουβάγια, το έτος 2012.
  
Φωτογραφίες που κρατάμε


Η Μέδουσα, που κατα την ελληνική Μυθολογία που αντί για μαλλιά έχει φίδια

Ο Καθρέπτης της Αλίκης 

Η ρόδα(Magic cycle) της εκδήλωσης
Οι επονομαζόμενοι Toxic Rabbits

Η Κουκουβάγια 
4.
Κεντρικό πρόσωπο για το 2013 είναι η Κουκουβάγια (στα ροζ) που συνεργάζεται με το μπλε στρογγυλό ανθρωπάκι με το ένα μάτι.


Η ροζ Κουκουβάγια με το Μπλε μονόφθαλμο ανθρωπάκι


Κόκκινο λαγουδάκι 
Η ρόδα(Magic cycle) 


Η Κουκουβάγια "εποπτεύει" το "φεστιβάλ"

Και εδώ έχουμε ένα γιγαντιαίο  άγαλμα της Κουκουβάγιας, με μια φλόγα που βγαίνει από το κεφάλι της και που δεν φαίνεται στο βίντεο 5.
Το 2014 στη νυχτερινή χώρα των Θαυμάτων η απόλυτη κυρίαρχος είναι η Κουκουβάγια.Τα υπόλοιπα αξεσουάρ της εκδήλωσης παραμένουν ίδια.

6.

Την επόμενη χρονιά, το 2015, η Κουκουβάγια πάλι είναι το κεντρικό πρόσωπο, ξεκινώντας το τρέιλερ με 20 οθόνες.

Ο λαγός και πάλι στα κόκκινα


Η Αλίκη μας


Η 20 οθόνες7.Το 2016 αλλάζει ο πρωταγωνιστής και τη θέση της Κουκουβάγιας την παίρνει ο Λύκος, σε χρώμα μπλε.Ξεχωρίζει η ημισέληνος, οι πολλές πυραμίδες και ένα τεράστιο άγαλμα, όπως φαίνεται του Βούδα.
Τέλος ένα βίντεο εξίσου σημαντικό από το αδερφάκι του παραπάνω φεστιβάλ το 2011 κια την περιγραφη του από κάτω...και η σειρά αυτή μέχρι το 2017 είναι πολύ πολύ ενδιαφέρουσα.


The time is upon us again.
Time to push forward, journey past the boundaries we once encountered, and see what lies on the other side. We will embark on a new adventure to the far side of the forest and explore what exists beyond.
It is time to stimulate the senses and delight all of those who have been seeking a return to the amazing hues and vibrance of Wonderland and far Beyond.
It is time to journey back down the rabbit hole!

Το υλικό είναι τόσο πολύ που είναι αδύνατο να καταγραφεί και να αναλυθεί, διότι οι παραπάνω εκδηλώσεις και άλλες πολλές, πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια, κάθε χρόνο, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά προς το παρόν θα ασχοληθούμε με την Αμερική.

Το δεύτερο μέρος είναι το πιο ενδιαφέρον, γιατί θα δούμε τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω που ξεχωρίσαμε, που ίσως σε κάποιους μοιάζουν σαν ένα αποκριάτικο ντεκόρ για τις ανάγκες των διοργανωτών και της βραδιάς, αλλά αν δούμε ποιοι πραγματικά είναι οι διοργανωτές και οι νυχτερινοί χορηγοί πίσω από αυτό το υπερθέαμα, τουλάχιστον θα προβληματιστούμε.

Θα δούμε ποιες ημέρες επιλέγονται να εκτελούνται αυτές οι μουσικές συναυλίες, ποιους μήνες σε ποιους είναι αφιερωμένο το μαζικό κάλεσμα συμμετοχής, γιατί και πολλά ακόμη.

Φυσικά θα εξετάσουμε ποιοι είναι οι μαύροι χορηγοί αυτών των εκδηλώσεων, αφανείς πρωταγωνιστές και γιατί διοργανώνονται στο συγκεκριμένο μέρος της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που δεν έχω εντοπίσει και άλλα που ακόμη αγνοώ αλλά ίσως κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα τους φανούν χρήσιμα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Τρίτη θα ανέβει το δεύτερο μέρος.

Κλείνω με δύο προτάσεις που θα εξηγηθούν στο δεύτερο μέρος

When the sun sets over Wonderland, our Nocturnal adventure begins.


Όταν δύει ο ήλιος, οι νυχτερινές περιπέτειες ξεκινούν

When the sun sets in Wonderland, Alice’s imagination awakens the magic of night

Όταν δύει ο ήλιος στη Χώρα των θαυμάτων, η φαντασία της Αλίκης, "ξυπνάει" τη μαγεία της Νύχτας.call me Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου