Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2017

Εμπόδιο για την επίθεση στο Ιράν στέκεται ο Άσαντ και αυτό το εμπόδιο θα πρέπει να φύγει από τη μέση14.11.2017  8.43amΕίμαστε στα τελευταία επεισόδια του 7ου κύκλου του συριακού εμφυλίου και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα επόμενα του 8ου κύκλου.

Κατά καιρούς ανεβάζουμε στο "Υπουργείο Aλήθειας" μεταφρασμένα κείμενα από το εξωτερικό με σκοπό να αναδείξουμε αυτό που κρύβουν τα μεγάλα ΜΜΕ, πολλά "έγκυρα" και δημοφιλή site και γνωστές εφημερίδες.

Είναι μετρημένη η αλήθεια που βγαίνει στον κόσμο και τα στοιχεία που δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει στη Μέση Ανατολή.

Αυτό που ξεκίνησε το 2011-12, σχεδόν 11 χρόνια μετά το 2001 και εκείνο το μαύρο ξημέρωμα στη Νέα Υόρκη, φτάνει πλέον στο αποκορύφωμα του. Άλλοι βέβαια το λένε τέλος, επίτρεψε μου να το αποκαλώ αρχή. Άλλωστε, είμαστε πλέον κάπως "διαβασμένοι", αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, το τέλος μιας περιόδου ή του κόσμου, απλά δεν ήταν το τέλος. Ίσως ήταν αρχή για κάτι άλλο, αλλά όχι το τέλος.

Έτσι και στη Συρία, προσωπικά δεν βλέπω το τέλος του ISIS και αναγκάζομαι να μην το βλέπω διότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ούτε αυτά το βλέπουν, ακόμη και εδώ στην Ελλάδα, δεν λένε λέξη για την ήττα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, συγκριτικά με όσα λέγανε κατά τη διάρκεια της 6ετής περίπου βασιλείας του.

Δεν παρακολουθώ πολύ ειδήσεις, μου προκαλούν πονοκέφαλο και έντονη αδιαθεσία, αλλά στις γρήγορες ματιές που ρίχνω, δεν ακούγεται ούτε λέξη για την απελευθέρωση της Συρίας, αλλά και δε γίνετε κουβέντα για τα ευρήματα που αφήνουν πίσω τους οι κατατρεγμένοι μετανάστες. (χρήσιμο link)

Η σιωπή αυτή είναι ένοχη, η σιωπή αυτή ετοιμάζει το επόμενο level που θα αναβαθμίσει έναν εμφύλιο σε έναν πραγματικό πόλεμο.

Αυτή τη στιγμή η Αμερική μαζεύει ότι απέμεινε από τους τζιχαντιστές και τους στέλνει στα σύνορα με την Ιορδανία, σε κάμπ εκπαίδευσης, που κανένα μέσο ενημέρωσης δε μπορέι να έχει πρόσβαση στα στρατόπεδα αυτά ώστε να μας δείξει τι γίνετε.

Λένε πως τους προετοιμάζουν για μια εισβολή(θυσία) και είναι περίπου 20,000 μαχητές.

Το θέμα είναι το που θα γίνει αυτή η εισβολή;

Τώρα που ξεψυχάει το Ίσις, που απέτυχε στην αποστολή του να επιβάλλει τη δυτική δημοκρατία(δυτικά συμφέροντα) στη χώρα και να αρπάξει τα εδάφη που είναι απαραίτητα για το μεγάλο και ενιαίο Κουρδιστάν, αναπόφευκτα θα πρέπει να γίνει με άλλον τρόπο. 


Και αν αυτός ο εμφύλιος ήταν αιματηρός και καταστροφικός, που ήταν ουσιαστικά ένας πόλεμος δια των αντιπροσώπων, η περίπτωση ενός άλλου μεγαλύτερου πολέμου εντός του εδάφους της Συρίας, με περισσότερους εμπλεκομένους τι θα είναι; 
Δεν χρειάζεται να πούμε, όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό.

Με λίγα λόγια, τα σκεπτικό μου είναι ότι, ο Ασαντ δεν έχει την πρόθεση να φύγει, ακόμη και αν το θέλει, ακόμη κι αν θέλει να παραιτηθεί, αφού αυτός που τον βοήθησε και εξαγόρασε το χρόνο του Σύρου προέδρου στην εξουσία ήταν ο Ρώσος που προφανώς χρωστάει, που εάν φύγει ο Ασαντ διακυβεύονται τα ρωσικά συμφέροντα  στην περιοχή.

Επίσης, ακόμη και να επέλθει η ομαλότητα στη χώρα, σε μια ανώμαλη περίοδο σαν αυτή που ζούμε και φτάσει η Συρία να διοργανώσει ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, με τις κάλπες στημένες επάνω στα συντρίμμια, είναι εύκολο να μαντέψεις τα αποτελέσματα και ποιος θα είναι ο νικητής-ήρωας της χώρας.

Και φυσικά, ο Άσαντ και οι σύμμαχοί του στέκονται εμπόδιο στα σχέδια επέμβασης στο Ιράν, που ονειρεύεται το Ισραήλ και η νέα εποχή. Και το Ιράν έχει εδάφη υπό παραχώρηση για τη σύσταση του κράτους της νέας εποχής, το Κουρδιστάν.Οπότε τουλάχιστον για τα παραπάνω, ο Άσαντ είναι ο νο2 κίνδυνος για το σχεδιασμό της Μέσης Ανατολής, μετά το Ιράν.

Αυτή είναι προσωπική μου σκέψη, ίσως κάνω και λάθος, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ έναν ειρηνικό τρόπο που θα απομακρυνθεί από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος.

Οπότε, πριν το αναπόφευκτο γεγονός της επίθεσης στο Ιράν, προηγείται μια άλλη αντιπαράθεση εντός του εδάφους της Συρίας. Φυσικά η εμπλέκονται και άλλα κράτη, όπως αυτό του Λιβάνου, με τους αντιπροσώπους του Ιράν (Χεζμπολάχ) στο Λίβανο να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού αν δεχτούν επίθεση, αυτόματα θα ερεθιστεί το Ιράν και θα πράξει τουλάχιστον αντίποινα. 


Αν θα μπορούσα να εστιάσω και σε ένα άλλο ένα κράτος, αυτό θα ήταν η Σαουδική Αραβία. Και τα νούμερα που είδαμε πρόσφατα αλλά και οι αναλύσεις και οι πληροφορίες που έρχονται από έξω, δείχνουν ότι προετοιμάζεται να εμπλακεί έμμεσα ή άμεσα στη Συρία, με σκοπό να προσκομίσει το κεφάλι του Άσαντ σε δίσκο και να ανοίξει ο δρόμος για την "τελική λύση" στο θέμα του Ιράν.

Και αυτό φυσικά δεν μπορεί να συμβεί δίχως τη στήριξη της διεθνής κοινής γνώμης, όποτε εάν ακούσουμε, όταν και όποτε το ακούσουμε, να ενοχοποιείται ο Ασαντ άμεσα ή έμμεσα από τα ΜΜΕ είτε για επίθεση με χημικά, είτε για λάθος βολή ενός άρματος μάχης, είτε για κατά λάθος πτώση αεροσκάφους της Σαουδικής Αραβίας ή άλλου πολεμικού αεροσκάφους που ανήκει στο δυτικό συνασπισμό(που υποτίθεται μαζεύτηκαν για να κυνηγάνε τζιχαντιστές), είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο που θα σκαρφιστούν να μας σερβίρουν, τότε να μη πέσουμε στη παγίδα τους, να μην δούμε εκεί που θα μας δείχνουν, εκεί που θα θέλουν να δούμε.

Το πότε θα συμβεί αυτό παίζει με το εάν θα επιτρέψουν τα πανηγύρια για τη νίκη απέναντι στο Ίσις ή θα το κάνουν πριν τις οριστικές ανακοινώσεις και τα πυροτεχνήματα και να γίνει η μετάβαση δίχως ανάσα, από τη μια κατάσταση στην άλλη.

Και όπως διάβασα πριν λίγο, η Σαουδική Αραβία ήδη προετοιμάζει την αντιπολίτευση της Συρίας για την επόμενη μέρα


….και μην ξεχνάς τι δήλωνε το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας για τον Άσαντ.

Όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα, προδίδει αυτά που έγιναν την προηγούμενη και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους υπαίτιους αυτού του εγκλήματος στη Συρία και σε άλλες χώρες, γιατί στο σχέδιο, αυτό όπως πληροφορούμαστε με ποικίλους τρόπους, συμμετέχει και η χώρα μας. Εκεί κοντά στους μπελάδες του Ιράν.

Να θυμόμαστε και να γνωρίζουμε τι έκαναν αυτές οι καθοδηγούμενες μαριονέτες του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος, αν δεν μας αρέσει να το πάμε πιο βαθιά, εκεί που ίσως η αλήθεια ξεπερνάει τα όρια της συνείδησής μας. Και αν δεν θέλουμε να θυμόμαστε τους υπαίτιους, έστω να θυμόμαστε τα έργα τους και το σχέδιο τους που έχει αναλάβει να το τρέξει σύσσωμος ο δυτικός πολιτισμός και κουλτούρα.Όσοι διαλύουν κράτη, σκηνοθετούν πολέμους, εμφυλίους, ανακατατάξεις και ανακατανομή συνόρων, φτάνουν στο τέλος τους. Ναι ίσως το γνωρίζουν..

Για αυτό ίσως είναι και πιο επικίνδυνοι.

Το τέλος δεν ήρθε στις 21.12. 2012.. δε σημαίνει ότι δεν θα έρθει και δεν σημαίνει όμως ότι θα έρθει για όλο τον κόσμο, μπορεί το τέλος να προκαλέσει το τέλος όλου αυτού του σύγχρονου πολιτισμικού εκτρώματος, που έχει δομηθεί με σάπια υλικά, από ανατολή μέχρι δύση.

Εφόσον βγάλουν τον Άσαντ από την μέση και εφόσον φτάσουν εκεί τα πράγματα, μετά παίρνει σειρά το πολύτιμο για αυτούς κράτος, η απειλή για το Ισραήλ και της εφαρμογής της νέας εποχής, το Ιράν.

Είναι όντως τόσο εύκολο απλά να πάνε και να το χτυπήσουν; Όπως φαίνεται και όσο παρακολουθώ τις εξελίξεις, δεν τους αρέσουν τα εύκολα, λατρεύουν τις πρωτοτυπίες και αγαπάνε τις εκπλήξεις για το αγαπημένο τους κοινό.

Αγαπάνε και το σκοτάδι… ειδικά τις ώρες από το ηλιοβασίλεμα και μετά.

βλέπεις είναι και ρομαντικοί…
φτου σας.. μη σας ματιάσουμε!call me Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου