Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΡΚΙΑ;-Η "πυξίδα" δείχνει την Παλαία Πόλη της Ιερουσαλήμ-


Πριν μερικές ημέρες έγινε μία τρομοκρατική επίθεση στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, με τρεις παλαιστινίους νεκρούς, οι οποίοι πρόλαβαν να τραυματίσουν σοβαρά τρείς Ισραηλινούς στρατιώτες (IDF).
Η είδηση εδώ

Αν και συχνά η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ είναι στο προσκήνιο, τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η Τουρκία και ιδιαίτερα ο Ερντογάν (για όσο θα είναι ακόμη στην εξουσία), θα είναι με την πλάτη στο τοίχο στα πολλά ανοιχτά μέτωπα που τρέχουν ταυτόχρονα.

Εμφανώς ο Τούρκος πρόεδρος, όπως είναι στριμωγμένος στο θέμα των Κούρδων αλλά και με τη μονομερή, όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά, πρωτοβουλία της Κύπρου για γεώτρησεις και εκμετάλλευση των θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό οικόπεδο(με την στήριξη των πρώην συμμάχων του), δεν του μένουν και πολλές επιλογές αντίδρασης.

Μια εξ αυτών των αντιδράσεων, έαν παραμείνει ο Τούρκος πρόεδρος στην εξουσία το επόμενο διάστημα, πιθανολογώ ότι θα είναι να του επιτραπεί η πρόκληση μιας αιματηρής αναταραχής στο Ισραήλ,  σε επίπεδα Αραβικής άνοιξης, όπως είδαμε σε πολλά αραβικά κράτη από τις αρχές του 2011, υποκινούμενη και απο το Τουρκικό καθεστώς, ως αντίποινα στην ενεργή ισραηλινή συμμετοχή στον αγωγό, που παρακάμπτει τα τουρκικα συμφέροντα και αξιώσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Δηλαδή με βάση αυτά που είδαμε παλαιότερα και σε άλλα αραβικά κράτη, η συνταγή είναι έτοιμη και τα πιόνια βρίσκονται στην θέση τους. Αρκεί μόνο το σπίρτο, που την κατάλληλη στιγμή θα "πέσει" στις εύφλεκτες περιοχές ενδιαφέροντος.

Αν ρίξεις μια ματιά, θα δεις ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αναφέρετε πλέον ως τρομοκρατική οργάνωση, χρηματοδοτείται (όπως την κατηγορούν) από το Ιράν και έχει στενές σχέσεις με την ισλαμική οργάνωση Μουσουλμανική αδελφότητα, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις  με τον πρόεδρο Ερντογάν!

Οι μεγάλες δυνάμεις ή καλύτερα τα μεγάλα συμφέροντα, που είναι πίσω από τις μεγάλες δυνάμεις, στηρίζουν έμπρακτα και προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία ενός ενιαίου και αυτόνομου Κουρδιστάν, πράγμα που φρενάρει τα επεκτατικά σχέδια του Τούρκου προέδρου στην περιοχή και όχι μόνον αυτο,  αλλά εμπλεκονται και τουρκικά εδάφη, που είναι υπό παραχώρηση στον κουρδικό λαό για τη δημιουργία του Κουρδιστάν.

Όμως αν παρατηρήσεις, ο ταλαιπωρημένος λαός της Παλαιστίνης, έχει και αυτός για αντίπαλο του έναν «Ερντογάν» και μια επεκτατική «Τουρκία» και επιχειρήσεις τύπου «Ασπίδα του Ευφράτη» στην Δυτική όχθη και στην Λωρίδα της Γάζας.
Αυτό κανονικά, ίσως και να έφερνε πιο κοντά Ισραήλ και Τουρκία, η αντιμετώπιση απο κοινού παρόμοιων θεμάτων (Κούρδων και Παλαιστινίων), ίσως όμως και όχι.

Το μελλοντικό ενιαίο Κουρδιστάν και η μέλλουσα ενιαία Παλαιστίνη έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά

Το μεγαλύτερο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι και οι δύο αυτές ας πούμε κρατικές οντοτητες, δεν είναι ανεξάρτητα κράτη και τα δύο όμως έχει σχεδιαστεί προ πολλού να γίνουν κράτη και τα δύο πέφτουν πάνω σε Τουρκία και Ισραήλ και δεν μπορούν να ανακηρύξουν ακόμη την ανεξαρτησία τους.

Οι ίδιοι που θέλουν να αποσπάσουν κομμάτια από την Τουρκία και να προσφέρουν στους Κούρδους ένα ανεξάρτητο κράτος, οι ίδιοι, όπως όλα δείχνουν, θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και με το Ισραήλ, που θα του κόψουν τον βήχα, θα τερματίσουν την επιθετική του πολιτική στα Παλαιστινιακά εδάφη και ρίχνοντας λάδι στην φωτιά, με έναν τεχνητό ξεσηκωμό, θα επέμβουν να δώσουν τη λύση τους.

Ιδανική λύση στο πρόβλημα θα είναι παραχώρηση εδαφών στην Παλαιστίνη και ένα ανεξάρτητο και πλήρως αναγνωρισμένο κράτος της Παλαιστίνης στα πρότυπα του Κουρδιστάν.
Μπορεί και για όσο θα είναι ο Τράμπ στο τιμόνι της Αμερικής, να υποστηρίζει σθεναρά το Ισραήλ και τις διεκδικήσεις του στα Παλαιστινιακά εδάφη, όμως όπως είδαμε τελευταία και με το Κατάρ, τα πράγματα στην διεθνή σκακιέρα είναι εντελώς ασταθή και εναλλάσσονται ανα πάσα στιγμή. 
Ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, μια δολοφονία πολιτικού προσώπου ή μια κατηγορία για συνεργασία ενός κράτους με την τρομοκρατία, είναι ικανά να φέρουν την γεωπολιτική ισορροπία σε μια περιοχή τούμπα.

Το διάστημα αυτό θα δίνονται λύσεις σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν πολύ καιρό πριν ή θα γίνονται προσπάθειες για να δοθούν λύσεις( όπως φέτος, που ταυτόχρονα προθυμοποιήθηκαν  να λύσουν το Κυπριακό και το Σκοπιανό) που όμως θα δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα, που και αυτά  θα είναι μέσα στην γεωπολιτική ακτίνα δράσης των "αν-εγκεφάλων".

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα δημιουργηθούν κάτω απο αυτές τις συνθήκες, θα προσφέρονται για την εφαρμογή ριζικότερων λύσεων και έφτασε ο καιρός που θα εκμεταλλευτούν τις εστίες πολέμου, που έσπειραν τα προηγούμενα χρόνια, μέσω συμφωνιών και συνθηκών που μίλαγαν για Ειρήνη.

Η ένταση λοιπόν, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί από την Κύπρο απέναντι ακριβώς, στην περιοχή ανάμεσα στην Μεσόγειο και στη Νεκρά θάλλασα.

Ένας ξεσηκωμός τύπου αραβικής άνοιξης φαίνεται να είναι προ των πυλών και η ένταση όπως όλα δείχνουν εστιάζεται στα αμφισβητούμενα σημεία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ και ιδιαίτερα εκεί που είναι τα δύο μεγαλύτερα μουσουλμανικά ιερά κτίρια, ακριβώς πάνω στο όρος του Ναού, εκεί που δεσπόζει το οχτάγωνο κτίριο «Θόλος του βράχου» και το τζαμί « Αλ Άκσα».


Εκεί θα φουντώσουν οι έριδες, αφού ήδη το Ισραήλ ετοιμάζεται να αλλάξει το status quo της περιοχής και με κάποιο τρόπο να καταφέρει να γκρεμίσει τα μουσουλμανικά αυτά κτίσματα και στην θέση τους να ανεγερθεί ο τρίτος  Ναός του Σολομώντος, όπως περιγράφουν και οι γραφές των Εβραίων και αναμένουν με πόθο οι Ισραηλινοί κλαίγοντας καθημερινά στα θεμέλα του, στο Δυτικό τείχος του όρους, στο τείχος των Δακρύων.

Βέβαια, το μέρος αυτό δεν προορίζεται για λατρευτικός χώρος των Εβραίων αλλά για κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο, που ίσως αργότερα οι εξελίξεις να προλάβουν να το αποκαλύψουν.

Κάποιοι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, προετοιμάζουν το έδαφος ώστε η κατάσταση στη περιοχή να ξεφύγει από κάθε έλεγχο χρησιμοποιώντας σαν εργαλέια την τρομοκρατία και την εξέγερση και να ξεκινήσουν οι πραγματικές μάχες ισραηλινών στρατιωτών και παλαιστινίων ανταρτών (Χαμάς) και άλλων ένοπλων ομάδων, κάτι που θα προκαλέσει την επιθυμητή αναταραχή στην περιοχή, ώστε από την μια να κατηγορηθεί ευθέως το Ιράν ότι στηρίζει ενεργά τους τρομοκράτες και να οριστεί ημέρα και ώρα που το Ισραήλ θα χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του και τις σημαντικότερες υποδομές του.
Και αφετέρου θα δοθεί η δυνατότητα να επέμβουν οι δυνάμεις του ΟΗΕ στην Ιερουσαλήμ και να κηρυχτεί η αμφιλεγόμενη και πολυτάραχη περιοχή γύρω από το όρος του Ναού «no conflict zone» και να βρεθεί κάτω από την διεθνή εποπτεία του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, που θα εγγυάται την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Δηλαδή η παλαιά Ιερουσαλήμ θα έρθει κάτω από τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών και δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε η Παλαιστίνιοι, ούτε οι Ισραηλινοί.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να χυθεί πολύ αίμα και από τις δυο πλευρές, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις της διεθνής κοινής γνώμης στα μελλοντικά σχέδια στην περιοχή της Ιερουσαλήμ και να επέμβουν οι αρμόδιες στρατιωτικές δυνάμεις και να θέσουν την περιοχή υπό τον έλεγχό τους.

Πολλοί θα δυσκολευτούν να δεχτούν ότι το Ισραήλ είναι και αυτό απλά ένα πιόνι και ότι δεν κινούν τα νήματα παγκοσμίως οι Εβραίοι.

Αυτό δεν ισχύει και απλά όσοι δεν το πιστεύουν, θα κάνουν λίγο υπομονή μέχρι να αποδειχθεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον, όταν και τα παγκόσμια συμφέροντα θα αδειάσουν τον Ιουδαϊσμό και τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Οπότε, οι παγκόσμιοι προβολείς αργά ή γρήγορα θα πέσουν στο Ισραήλ και θα προκαλέσουν άλλο ένα ακόμη χτύπημα, που θα προκαλέσει ένα βαθύτερο ράγισμα στην εύθραυστη πλέον παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά ο πλανήτης έχει γίνει ένα απέραντο ναρκοπέδιο, που αν σκάσει μια νάρκη σε μια χώρα, θα έχουμε το φαινόμενο του ντόμινο. Ένα ντόμινο εκρήξεων που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν και τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.Τα όπλα για άλλη μια φορά θα κερδίσουν την πένα.

Ο πόλεμος για άλλη μια φορά θα είναι η ιδανικότερη λύση τους.

Ο θάνατος για ακόμη μια φόρα θα είναι το αποτέλεσμα της λύσης τους. 19/7/2017

Και τέλος, η είρήνη για άλλη μια φορά θα στέκεται εμπόδιο στα συμφέροντά τους.call me Rick  19/7/2017 3.39 am
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου