Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Θα μας πουν "Διαλέχτε: το χρήμα ή το κάστανο;"


Αγαπημένο μου κάστανο..

Πολλοί βρήκαν πριν μερικές ημέρες την μιλιά τους, ακριβώς μια μόλις ημέρα μετά το αποστομωτικό και σίγουρα πρωτοφανές για τα δεδομένα των καιρών θαύμα της Παναγίας στην κοπέλα, που το ελικόπτερο της είχε πέσει πριν λίγο διάστημα και είχαν βρει τραγικό θάνατο οι τέσσερις συνάδελφοί της.

Μια ημέρα μετά, πολλοί βγήκαν σαν τις μύγες που ψάχνουν ακαθαρσίες στο περιβάλλον και παρουσίασαν την προσκύνηση ενός κάστανου από πιστούς, το βράδυ της αγρυπνίας για τον  Άγιο Παίσιο, ακόμα και μίλησαν και για ειδωλολατρική πράξη. 


Αγαπημένο μου κάστανο κάτι δεν πάει καλά...


Όσο μπαίνουμε βαθύτερα στις εξελίξεις, αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί συμπεριφέρονται όπως τα άγρια θηρία, που είναι περιορισμένα σε έναν ζωολογικό κήπο και περιμένουν πώς και πως την ώρα που θα  πέσει η τροφή τους (η είδηση) για να την ξεσκίσουν και να ικανοποιήσουν την πείνα τους.

Τα άγρια θηρία δεν έχουν λογική, όποτε ότι τους προσφέρουν θα το καταναλώσουν και δεν θα κάτσουν να σκεφτούν εάν πρώτα αυτό που τους δίνεται σαν τροφή μπορούν και πρέπει να το φάνε, παρά το μασάνε και αυτό ήταν.

Κάτω από τέτοια υποκρισία λειτουργεί ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της χώρας, που δεν κοιτάνε την κατάντια την δική τους, τα σφάλματα τους, δεν κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να πάρουν θέση σε κάποιο θέμα της επικαιρότητας, παρά κολλάνε στον τοίχο ότι τους πασάρει το σύστημα, οπλίζουν με το γεμιστήρα των λέξεων και αρχίζουν να πυροβολούν.

Εάν είχαν λίγη αυτογνωσία, η όποια κριτική τους θα ήταν καλοδεχούμενη, καλοπροαίρετη,μέσα σε πλαίσια που θα έφερναν ένα εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγές απόψεων, και δεν θα ήταν μια κριτική γεμάτη μίσος και δηλητήριο.
Με την ίδια ακριβώς μανία και οργή πέφτουν και οι συγκεκριμένοι σχολιαστές-εισαγγελείς πάνω στην είδηση-τροφή που έχει σχέση με το κάστανο και το προσκύνημα στην Αγρυπνία, ισοπεδώνοντας την και ξεσκίζοντας την με το κοφτερό τους στόμα και τις ακονισμένες λέξεις τους. 
Τέτοια αγρίμια έχει δημιουργήσει ο πολιτισμός μας, την ίδια ώρα ακριβώς που προσκυνάει το χρήμα.

Πριν παραθέσω την ανακοίνωση του ιερού ναού του Αγίου Δημήτριου όπου τελέστηκε η παραπάνω Αγρυπνία και που διασαφηνίζει τα πράγματα και ξεμπροστιάζει την προαίρεση πολλών, να πω στα νέα παιδιά, ειδικά στους νέους και εφήβους που καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται πέρα από αυτό που τους επιβάλει η παρακμάζουσα πλέον κοινωνία, ότι έρχονται μέρες δύσκολες και αυτές έχουν περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια και θα δοκιμαστούν οι αντοχές και η σκέψη πολλών.

Θα δοκιμαστούμε από την εφαρμογή στην χώρα μας της ηλεκτρονικής φυλακής που ετοιμάζονται να μας επιβάλουν αλλά  και από τους οπαδούς αυτής της νέας διακυβέρνησης, που δυστυχώς  όπως βλέπουμε είναι αρκετοί.


Ήδη το βλέπεις αυτό, σιγά σιγά στήνεται και πλέον εξοπλίζουν όλα τα επαγγέλματα με ηλεκτρονικά συστήματα POS και οι συναλλαγές μας  αναπόφευκτα θα οδηγηθούν σε ηλεκτρονική μορφή συναλλαγής.

Από την χάρτινη μορφή που συνηθίσαμε μέχρι τώρα οδεύουμε, φτάσαμε κιόλας, σε ηλεκτρονική μορφή συναλλαγών, είτε σε πιστωτικές μονάδες, είτε σε IOU (Varoufakis plan) είτε κάτι άλλο που ο καθένας θα έχει στο ηλεκτρονικό πλέον πορτοφόλι του.
Και όπως φαίνεται, αυτό το "e-wallet" θα είναι άμεσα συνδεδεμένο, εκτός από τις τράπεζες, με την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) και άλλες υπηρεσίες που θα έχουν την δυνατότητα σε real time να ελέγχουν την δραστηριότητα μας και να παίρνουν όποτε θέλουν από τον λογαριασμό μας, το οφειλόμενο σε αυτές ποσό.

Εσύ λοιπόν που δεν θα δεχτείς κάτι τέτοιο και τα υπόλοιπα που θα συνοδεύουν την ηλεκτρονική αυτή μορφή συναλλαγών-διακυβέρνησης, να είσαι έτοιμος να δεχτείς τον πόλεμο που θα εξαπολύσουν εναντίον σου τα «υγιή» κύτταρα της κοινωνίας σε λίγο διάστημα.

Αν σε ένα κάστανο επιτίθενται με τόση ευκολία, μανία και ζήλο, φαντάσου τι θα γίνει και πως θα σου επιτεθούν όταν θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και θα αντιδράς στον νέο τρόπο διακυβέρνησης τους, όταν θα αντιδράς και δεν θα συμμορφώνεσαι στην νέα εποχή των συναλλαγών που ετοιμάζουν να φέρουν στην χώρα μας.


Οι πρώτοι που θα βρεις απέναντι σου θα είναι οι "υγιείς" σκεπτόμενοι συμπολίτες σου, που τώρα επιθυμούν με "κάθε κόστος "την οικονομική άνθιση της χώρας.

Φαντάσου τι επίθεση θα εξαπολύσουν οι "έξυπνοι" των ημερών μας, οι προοδευτικοί, οι οραματιστές, οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες,  οι πολιτικοί, η showbiz κτλ. 
ολοι και καλα οι  "πετυχημένοι" που θα βρίσκονται (πέραν πιθανών εξαιρέσεων πάντα) εναντίων των ανθρώπων που θα αντιστέκονται στην καινούρια κοινωνία και θα τους βλέπουν σαν την αιτία όλων των κακών που θα περνάει η χώρα μας.

Φίλε μου..όλοι αυτοί που θα στραφούν εναντίον σου, θα είναι είτε άγνωστοι, είτε μακρινοί συγγενείς, είτε ακόμη και κοντινοί συγγενείς και όλοι θα σε θεωρούν εμπόδιο ανάμεσα σε αυτούς και στο (ηλεκτρονικό) χρήμα τους, στην απόλυτα ελεγχόμενη ψηφιακή τους κοινωνία.
Επικρατεί ήδη και θα επικρατεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις ημέρες εκείνες, τέτοιο σκοτάδι στην λογική μερικών, που εσένα που θα αντιδράς σε όλη αυτήν τρέλα και παράνοια της ηλεκτρονική φυλακής, θα σε αποκαλούν και απο πάνω παράφρων, ακοινώνητο, ηλίθιο, βλάκα, αμόρφωτο, ότι δεν θα έπρεπε να έχεις δικαίωμα ψήφου, ότι είσαι επικίνδυνος, ότι σε πείραξε η ζέστη και χίλια δυο άλλα που θα χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν τον διαφορετικό και σοφό για εκείνες τις ημέρες τρόπο σκέψης και αντίδρασης.
Θα προσπαθούν ακόμη και στην φυλακή να σε ρίξουν.

Όπως είπε και αυτός που έβρασε το κάστανο, πριν 27 χρόνια, δεν θα κρατήσει πολύ η ψηφιακή τους εποχή, αλλά θα κρατήσει τόσο, μέχρι να δείξει ο κάθε ένας που ανήκει, ποιόν υπηρετεί και ποιες είναι οι προτεραιότητες της ζωής του και έπειτα αφού κάποιοι ξεμπροστιαστούμε, όπως ξεμπροστιάζονται τώρα οι εισαγγελείς του πληκτρολογίου και των κοινωνικών μέσων, θα κάνει πίσω αυτή η διαδικασία, θα αναβληθεί και τότε θα μείνουμε με την κάρτα του πολίτη στο χέρι.

Θα σημειωθούν απέλπιδες προσπάθειες και πάμπολλες απόπειρες, ώστε να καταναλωθεί η κάρτα αντί φαγητού, αλλά δεν θα είναι επιτυχημένες.

Θα την δαγκώνουν αλλά δεν θα μασιέται και θα την φτύνουν, την κάρτα που πριν λίγο λάτρευαν...
Θα φτύνουν εκεί που πριν λίγο έγλυφαν και που στήριζαν όλες τους τις ελπίδες και όταν προδοθούν από αυτήν, τότε και μόνον τότε θα καταλάβουν και οι ίδιοι, την οικειοθελώς συμμετοχή τους  στην εφαρμογή της ψηφιακής διακυβέρνησης, που πραγματοποιείτε τώρα που μιλάμε.

Θα καταλάβουν, έστω και στην "λήξη του αγώνα" ότι,  η εξέλιξη, η πρόοδος, η αξία και οι μικρές χαρές της ζωής δεν μπορούν να κλειστούν σε μια πλαστική έξυπνη καρτούλα και σε κυκλώματα τελευταίας τεχνολογίας.
Τα ανθρώπινα συναισθήματα, κύριοι εκεί στις Βρυξέλλες, δεν μπορούν να καθοδηγούνται και να υπακούν στην έξυπνη αυτή καρτούλα.


Τότε θα καταλάβουν όλοι, ότι εάν θα έχουν να φάνε ή όχι, αυτό δεν θα εξαρτάται από αυτήν την μικρή πλαστική καρτούλα που θα περιέχει μερικά νούμερα στην οθόνη του ΑΤΜ.

Θα αντιληφθούν όλοι, που ακόμη και τώρα δεν το βλέπουν, ότι δεν γίνεται να ταυτίζονται με τον αριθμό που εμπεριέχεται στην μικρή μεν, αλλά πονηρή δε, καρτούλα διότι δεν είναι αριθμοί, ούτε προϊόντα, ούτε barcode, ούτε γραμμωτοί κώδικές, ουτε δούλοι του χρήματος (είτε πλαστικού, είτε ηλεκτρονικού).
Ο κάθε ένας από εμάς, με τα στραβά του και τα καλά του, δεν είμαστε νούμερα, αλλά προσωπικότητες και μάλιστα μοναδικές και διαφορετικές μεταξύ μας.
Τόσο διαφορετικές και μοναδικές, που για τον Θέο ο κάθε ένας έχει την ίδια ακριβώς αξία, μετράει το ίδιο σοβαρά. Μέσα στην διαφορετικότητα μας είμαστε ίσοι, απέναντι σε αυτόν που πολλοί αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή του.

Σέβομαι τα δεσμά σου, όπως σέβομαι τα δικά μου, διότι και εγώ στην ίδια κοινωνία ζω και στην ίδια καθημερινότητα κινούμαι και μπορώ άνετα να σε καταλάβω, όμως μη βγαίνεις και διατυμπανίζεις ότι είσαι ελεύθερος και από κάτω κροταλούν οι αλυσίδες σου που σέρνονται στο πλακάκι...


Ως τότε μην παραχωρήσεις το κάστανο σου, την ξεχωριστή και ελεύθερη σκέψη σου, την προσωπικότητα σου, τα θέλω σου, τη ζωή και πάνω από όλα την πίστη σου, την φιλτραρισμένη σου πίστη και όχι την φανατική εκδοχή της, μην τα παραχωρήσεις όλα αυτά στους οδοστρωτήρες των εξελίξεων, ούτε στις απαιτήσεις των πολλών, γιατί οι πολλοί θα χλευάζουν το κάστανο σου, την σκέψη σου, τα αισθήματα σου, την πίστη σου...εδώ χλευάζουν το βάρος μου ή τον λόγο μου ή την εικόνα μου.

Προστάτεψε όσο μπορείς την σκέψη σου, την πίστη  σου, τα πιθανά βιώματα που έχεις, επεξεργάσου τα εσωτερικά, μέσα στην όποια ηρεμία του νου σου, ώστε να μπορείς αργότερα να τα χρησιμοποιήσεις στο 100%, όταν έρθει εκείνη η ώρα που θα μας θέσουν το ερώτημα: Διάλεξε το χρήμα ή το κάστανο. 

Και αν διαλέξεις το κάστανο, θα πρέπει να ζήσεις με αυτό.
Αν διαλέξεις το χρήμα, σου εύχομαι καλή τύχη..

Παρακάτω το κείμενο που περιγράφει τι έγινε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου το βράδυ της Αγρυπνίας προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου:


"- Στην πρόσκληση του Ναού για την Αγρυπνία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8/7/2017, δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι θα εκτίθετο κανένα κάστανο και μάλιστα προς προσκύνηση. Συνεπώς οι πιστοί δεν προσήλθαν για να προσκυνήσουν ένα κάστανο αλλά για να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία και να τιμήσουν τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορίτη.

– Το κάστανο είχε δοθεί μαζί με άλλα ως ευλογία σε ομάδα φοιτητών από τον Όσιο Παΐσιο τον Οκτώβριο του 1990. Ουδέποτε είχε δημιουργηθεί έως σήμερα κανένα ζήτημα, παρότι πολλοί άνθρωποι το έχουν δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Άλλωστε, το μνημονεύει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς σε παλαιότερο πόνημά του για τον Όσιο Παΐσιο.

– Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.

– Τα κύρια εκθέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας τα οποία εκτέθηκαν για προσκύνηση ήταν η εικόνα του Οσίου Παϊσίου και λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη, καθόσον εκεί ήταν ο τόπος μαρτυρίου του.

– Στη διάρκεια της Αγρυπνίας, πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του κάστανου, αναζήτησαν να το δουν. Έτσι αυτό εκτέθηκε στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία), με σκοπό να δουν οι άνθρωποι ότι παρέμενε αναλλοίωτο, με τον καρπό του να ακούγεται. Ουδέποτε ειπώθηκε ή γράφτηκε σε ανακοίνωση ότι το κάστανο είναι ιερό ή θαυματουργό.

– Κανείς από τους χιλιάδες παρισταμένους στην Αγρυπνία δεν εξέφρασε καμία αντίδραση όταν εκτέθηκε το κάστανο, όπως βεβαίως και ποτέ δεν είχε συμβεί όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν που αυτό είχε παρουσιασθεί σε κύκλους, κατηχητικά, χριστιανικά μαθήματα ή ομιλίες στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Την Αγρυπνία κάλυψε και μια ευσεβής δημοσιογράφος, υπεύθυνη ειδησεογραφικού site, η οποία πήρε video από την Αγρυπνία και το ανήρτησε στις 12/7/2017 σε άρθρο στο site της, όπως επίσης και φωτογραφία από το κάστανο, σημειώνοντας στο άρθρο της την ιστορία του.


Ανέφερε μάλιστα στο άρθρο, όντας η ίδια παρούσα στην Αγρυπνία ότι «οι πιστοί που προσέρχονταν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, λείψανα του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη καθώς και για να ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ένα κάστανο το οποίο όπως ο ίδιος ο πατήρ Κων/νος Καντάνης είπε, είχε δοθεί εδώ και 27 χρόνια με την ευλογία του Αγιορείτου Παϊσίου στον ίδιο, όταν τον είχε επισκεφθεί ως φοιτητής το 1990. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάστανο μετά από 27 χρόνια παραμένει ως είχε στην αρχική του κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και μέσα από τον φακό του agrinioreport.com».

Την επόμενη ημέρα, 13/7/2017 στις 12:29 μμ, άλλο ειδησεογραφικό site του Αγρινίου που κατά καιρούς έχει υποτιμήσει τις δράσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο παρελθόν, ανήρτησε δημοσίευση (άρθρο) όπου σχολίαζε την Αγρυπνία και αφενός χλεύαζε το κάστανο και αφετέρου χρησιμοποιούσε φράσεις που εύκολα θα προβλημάτιζαν τον αναγνώστη για την αγιοποίηση του Αγίου Παϊσίου."

συνέχεια εδώ

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου