Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Ποια είναι η επόμενη χώρα (μετά το Κατάρ) που θα κατηγορήθει σαν χώρα "τρομοκράτης"
Το δράμα στη Συρία πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη οι ακάλεστες δυνάμεις των Η.Π.Α. με τους συμμάχους τους από τη μία και οι δυνάμεις της Ρωσίας με τους συμμάχους από την άλλη, κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιος θα φτάσει πρώτος στη «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού κράτους (στην πραγματικότητα δεν είναι κράτος, τα ΜΜΕ το βάφτισαν κράτος, μια τρομοκρατική ομάδα δυτικών συμφερόντων της περιοχής εκεί είναι και τίποτα παραπάνω).

Τώρα που θα τελειώσει το συριακό, θα πρέπει να συμβούν μερικά «φυσιολογικά» για "απόκρυφη" γεωπολιτική πράγματα, όπως

Α) Να μοιραστεί η Συρία

Β) Να αποδοθούν ευθύνες (ώστε να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη τις επόμενες ενέργειες τους) για το χάος που προκάλεσε η τρομοκρατία στο κόσμο και να κατηγορηθούν τα υπεύθυνα για αυτην κράτη, που τροφοδοτούσαν με χρήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό το Ίσις και τα παρακλάδια του.


Ήδη αυτό έγινε με το Κατάρ, λίγο διάστημα μετά την ανακήρυξη της Σαουδικής Αραβίας σαν το Παγκόσμιο Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.

Γ) Να ανακηρυχθεί η ίδρυση του πολυπόθητου Κουρδιστάν, υπολείπονται δύο ακόμα κράτη για να διαλυθούν και περιμένουν την σειρά τους.

Αυτά είναι το Ιράν, που σιγά σιγά στοχοποιείται και η Τουρκία (Ερντογάν) που έχει στοχοποιηθεί προ πολλού.

Όπως λοιπόν έγινε και με το Κατάρ, που του φόρτωσαν τις κατηγορίες για τη στήριξη του στο Ισλαμικο χαλιφάτο, πιθανολογώ ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και με την Τουρκία.

Δηλαδή μπορούμε να το πούμε και αλλιώς..


Μήπως η "εκτέλεση" του Κατάρ έχει ως κρυφό στόχο την Τουρκία;

Διάβασα μια ωραία ανάλυση της Γιώτας Χουλιάρα στο geopolitics.com.gr και θα χρησιμοποιήσω μερικά στοιχεία για να ολοκληρωθεί το πάζλ.

Όλοι είδαμε ότι η πρώτη χώρα που στήριξε το Κατάρ και αντέδρασε στην καταδίκη του, ήταν η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν και λίγο αργότερα αντέδρασε και το Πακιστάν.

Γιατί έγινε αυτό; Σίγουρα ισχύουν όσα ακούστηκαν για τις σχέσεις του Κατάρ με Ρωσία και Ιράν, αλλα υπάρχει και κάτι άλλο που αξίζει της προσοχής μας.

Όπως διαβάζουμε στο παραπάνω κείμενο λοιπόν, οι λόγοι στήριξης της Τουρκίας στο Κατάρ είναι :

α) διότι ο Ερντογάν θέλει να προστατέψει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α.) γιατί έτσι προστατεύει το κόμμα του, το ΑΚΡ, το οποίο στην ουσία είναι παράρτημά της. Αν πέσει η Μ.Α., θα έλθει η σειρά και του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ).
β)Η Τουρκία εξασφαλίζει από το Κατάρ τεράστια κεφάλαια, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούν σανίδα σωτηρίας για την τουρκική οικονομία.
γ) Τέλος και σύμφωνα με Τούρκους αρθρογράφους, ο Ερντογάν και το περιβάλλον του, για λόγους ασφαλείας, μετά τις αποκαλύψεις για καταθέτες στις ελβετικές τράπεζες, έχουν μεταφέρει δισεκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία σε τράπεζες του Κατάρ και τώρα είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν την παρούσα ηγεσία.

Έτσι λοιπόν συμπληρώνετε το πάζλ και διαφαίνεται ένας ακόμη σοβαρός λόγος που βγάζουν από το "παιχνίδι" το Κατάρ. 


Διότι αν απομονωθεί το Κατάρ, το πλήγμα για την Τουρκία του Ερντογάν θα είναι μεγάλο και φυσικά θα ευσταθούν και οι μελλοντικοί ισχυρισμοί κατηγορίων του τύπου "αφόυ το Καταρ ενίσχυε την τρομοκρατία, το ίδίο κάνει και αυτός που συνεργάζεται με αυτό το κράτος και που είναι σύμμαχος του, ο κ. Ερντογάν και μάλιστα έχουμε βρεί και αποδείξεις για αυτό."

Κατά αυτόν τον τρόπο στοιχειοθετείται η απόλυτη κατηγορία στα μάτια της κοινής γνώμης, που η έγκριση της είναι απαραίτητη για τις ενέργειές τους.

Οπότε πλησιάζει η στιγμή που ο "Σουλτάνος" θα κατηγορηθεί για συνεργασία με την τρομοκρατία και τον στρατιωτικό εφοδιασμό του Ίσις και να μην αποκλείσουμε την προσπάθεια και δεύτερης ανατροπής του απο την εξουσία και την καταδίκη του σαν ένας κοινός τρομοκράτης που πιθανώς θα έχει την τύχη που είχε ο Σαντάμ στο Ιράκ ή ο Καντάφι στη Λιβύη.

Τα στοιχεία για να κατηγορηθεί η Άγκυρα υπάρχουν και κατά τύχη αυτά έρχονται στην επιφάνεια από τις κουρδικές δυνάμεις που εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται από τις ΗΠΑ. Άρα το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην περιοχή της μέσης Ανατολής έχει όλα τα απαραίτητα ώστε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να κατηγορηθεί ο ίδιος ο Ερντογάν σαν τρομοκράτης που παρείχε στήριξη και ασυλία στους τρομοκράτες τους Ίσις.

Καταλαβαίνεις και τον αντίκτυπο θα έχει και για τη Ρωσία και τη σχέση της με την Τουρκία , όταν ανακηρυχθεί κράτος τρομοκράτης η Τουρκία. Πως θα φανεί στην διεθνής κοινή γνώμη όταν βγει στην επιφάνεια ότι η Ρωσία συμμαχεί με ένα κράτος που εξόπλιζε το Ίσις;


Παρακάτω οι φωτογραφίες από τα ευρήματα των κουρδικών δυνάμεων (YPJ,YPG,SDF)
Ο εξοπλισμός αυτός που άνηκε στο Ίσις, προέρχεται από την Τουρκία.

A.     13/6/2017

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου