Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2017

Άλλόι το λένε ball in, άλλοι κούρεμα καταθέσεων, άλλοι αναδιάρθρωση παθητικού (Τελευταίο Μέρος)
Στο δεύτερο μέρος είδαμε τον τρόπο που μπορεί μια τράπεζα να επέμβει και  ουσιαστικά να μας κατασχέσει τον προσωπικό μας μόχθο, τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, τις καταθέσεις που με κόπο χτίσανε, όσοι χτίσανε όλα αυτα τα χρόνια.

Ερώτηση: Είναι μόνο ένας ό τρόπος που μπορεί μια τράπεζα να μας «κουρέψει» τις καταθέσεις μας;

Απάντηση  ΟΧΙ.

Υπάρχει και κάτι άλλο και πολύ φοβάμαι ότι θα το βρούμε μπροστά μας.

Υπάρχει και άλλος τρόπος επέμβασης στις καταθέσεις των πολιτών, ακούει στο όνομα «Αρνητικά Επιτόκια» και οι επιπτώσεις του για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι καταστροφικές.

Στην αναζήτηση μου, είδα πολλούς αναλυτές ,οικονομολόγους και επιχειρηματίες να μιλάνε για κάτι που ο πολύς ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα αλλά πιθανός και στον υπόλοιπο κόσμο δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι, αλλά αυτοί που γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται δεν τους αρέσει καθόλου κάτι τέτοιο και κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πιο σοβαρό από ένα συμβατικό κούρεμα καταθέσεων. Το γιατί θα το δεις μόνος σου πιο κάτω.


Τι είναι τα Αρνητικά Επιτόκια;

Στην πραγματικότητα τα αρνητικά επιτόκια είναι η "ποινικοποίηση" των καταθέσεων των πολιτών και που ακριβώς από πίσω ακολουθεί μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αν κάποιος διαθέτει καταθέσεις σε μια τράπεζα, το επιτόκιο που του δίνει η τράπεζα είναι 0,01- 0,05 %. 

Δηλαδή η τράπεζα χρησιμοποιεί τα χρήματα σου για να τα επενδύσει και να δανείσει με υψηλά επιτόκια ώστε να έχει κέρδος και εσένα σου δίνει από το κέρδος το 0,05%.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν το «αρνητικό επιτόκιο» σημαίνει ότι έχουν αρνητικό πρόσημο, δηλαδή αντί για 0,05 (τόκος), μπορεί να είναι -0,75 (ποινή), όπως ήδη εφαρμόζουν τράπεζες σε Δανία και Ελβετία. 


Στην περίπτωση αυτή των αρνητικών επιτοκίων, αν κάποιος σήμερα έχει 50.000 ευρώ σε ένα λογαριασμό, σε ένα χρόνο θα έχει 49.625 ευρώ.

Δεν είναι τεράστια η διαφορά αλλά για σκέψου να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε μια χώρα, ποιος θα άφηνε τα χρήματα του στις Τράπεζες, μόνο οι τρελοί θα έκαναν κάτι τέτοιο.


Θα μου πεις, ότι λέει και μια μερίδα οικονομολόγων, ότι τέτοιες κινήσεις βασίζονται σε οικονομικά ψυχιατρείου, αλλά τελικά θα δες και παρακάτω, ότι μόνο ψυχικά ασταθείς δεν είναι όλοι αυτοί που οραματίζονται και προετοιμάζονται να εφαρμόσουν τέτοιες οικονομικές πολιτικές στα κράτη και όχι μόνο στην Ελλάδα της κρίσης.

Ποιοι είναι αυτοί που οραματίζονται κάτι τέτοιο;


Είναι τύποι διεθνώς αναγνωρισμένοι και απολαμβάνουν τον σεβασμό και την ασυλία διεθνών οργανισμών και της διεθνής (και πάντα "έγκυρης") κοινής γνώμης, έχουν δυνατές διασυνδέσεις, ανώτερες σπουδές, είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και είναι τύποι όπως τον Willem Buiter επικεφαλής οικονομολόγος της Citycrop. 

και τον Κένεθ Ρογκόφ καθηγητής στο Χάρβαρντ και εμβληματικός οικονομολόγος 
Αυτοί οι τύποι και πολλοί άλλοι παρόμοιοι με αυτούς, μένουν πάντα στην αφάνεια, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί το ρόλο τους, αντιθέτως, εκπέμπουν κύρος στο πλήθος και στα ΜΜΕ.

Υπό την κάλυψη του κύρους και της ασυλίας που τους προσφέρει το εκάστοτε πολίτευμα, τροφοδοτούν τα think tank με νέες ιδέες και τάσεις, πάντα όμως προς μια κατεύθυνση,αυτή της νέας εποχής-νέα διακυβέρνησης που θέλουν να φέρουν σε όλα τα κράτη.(όπως λέει και επίσημα ο Ρώσος πρόεδρος).

Αυτοί οι τύποι λοιπόν είναι ένθερμοι υποστηρικτές της χρήσης του αρνητικού επιτοκίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και βλέπουν την εφαρμογή του σαν την τέλεια διέξοδο στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εποχής μας.

Χρησιμοποιούν(ή δημιουργούν) λοιπόν ένα από τα προβλήματα της εποχής μας, αυτό της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης για να προσφέρουν μετέπειτα την λύση τους.

Θα μου πεις τώρα από μόνο του το αρνητικό επιτόκιο, μπορεί να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των κρατών που μαστίζονται από την κρίση;

Η απάντηση είναι Ναι


Και όχι μόνο στην κρίση, αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα επί των ημερών μας που αν ασχοληθείς λίγο και διαβάσεις την είδηση ανάποδα μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι πίσω από αυτά τα σύγχρονα ζητήματα.

όπως μας λένε λοιπόν οι παραπάνω οικονομολόγοι το μέτρο του αρνητικού επιτοκίου μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά δεν είναι λύση από μόνο του.

Δηλαδή θα πρέπει το μέτρο αυτό εφόσον εφαρμοστεί για να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα πρέπει να συνοδεύεται και από κάτι άλλο.

Ποιο είναι αυτό το άλλο;

Μάντεψε!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Ναι όπως ακριβώς το διαβάζεις..αυτή είναι η λύση τους και όχι μόνο στο οικονομικό πρόβλημα της εποχής μας, αλλά και σε άλλα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας που θα δεις πιο κάτω.

Θέλω να διαβάσεις προσεκτικά τι μας λένε αυτοί που συσκέπτονται σε λέσχες, συνόδους και σε οικονομικά φόρουμ για το μέλλον μας και πως αντιμετωπίζουν όλους εμάς που τους σεβόμαστε και τους χειροκροτάμε.

Μας λένε ότι για να επανεκκινηθεί η παγκόσμια οικονομία, που είναι σε ύφεση από το 2008 μέχρι και τώρα, θα πρέπει σταδιακά να προχωρήσουμε σε επιβολή αρνητικών επιτοκίων επί των καταθέσεων των πολιτών ακόμα και στο 6%!!, έτσι ώστε με τη σειρά τους οι πολίτες να αναγκαστούν να αποσύρουν τα χρήματα τους που αναπαύονται αναξιοποίητα στις τράπεζες και να ξεκινήσουν να τα ξοδεύουν.

Δηλαδή με λίγα λόγια να εκβιάσουν τον κόσμο να πάρει τα χρήματα του και να τα ξοδεύει, σε ένα ράλι παρανοϊκού καταναλωτισμού και  να ρίχνει συνέχεια κάρβουνο στην ατμομηχανή της οικονομίας.Και δεν τελειώνουν εδώ, αλλά συνεχίζουν λέγοντας ότι η επιβολή αρνητικού επιτοκίου στα πιστωτικά ιδρύματα δεν φτάνει αυτό από μόνο του σαν μέτρο για να «ρολάρει» η οικονομία.


Διότι αν εξαναγκαστεί ο κόσμος να πάρει τα χρήματα του από τις τράπεζες, θα έχει την επιλογή αν θέλει να τα κρατήσει και να μην τα ξοδεύει στην αγορά αμέσως αλλά κατά την κρίση του και τις ανάγκες του,  με αποτέλεσμα το μέτρο του αρνητικού επιτοκίου να κριθεί αναποτελεσματικό, αφού τα 100ευρώ που θα έχουν στο σπίτι τους οι πολίτες δεν θα χάνουν την αξία τους όσο διάστημα κι αν περάσει γιατί κανείς δεν θα είναι εκεί να τους εκβιάσει να τα ξοδέψουν.

Έτσι προτρέπουν να συνοδευτεί μια τέτοια κίνηση ποινικοποίησης των καταθέσεων ταυτόχρονα και με την κατάργηση των μετρητών!


Όσο υπάρχουν χρήματα σε φυσική μορφή, μας λένε, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα αφήσει τις αποταμιεύσεις του μέσα στην τράπεζα και να δεχτεί να τον ληστεύει η τράπεζα κάθε χρόνο με τα αρνητικά επιτόκια.


Έτσι θα αναγκαστεί με αυτό τον τρόπο να αποσύρει τα χρήματα του από την τράπεζα. Όμως τα χρήματα εάν τα αποσύρει από την τράπεζα δεν χάνουν την αξία τους, αφού αν θες μπορείς να τα έχεις στην ντουλάπα σου και κανείς δεν μπορεί να στα «κουρέψει», ούτε μπορεί να σου επιβάλει αρνητικό επιτόκιο, ούτε να στα πάρει με κάποιο άλλο τρόπο. Οπότε τι πρέπει να γίνει και να πέσουν τα χρήματα αυτά στην αγορά;Θα πρέπει να έχουμε ένα κόσμο δίχως χαρτονομίσματα!


Δηλαδή, να μεταβληθεί η οικονομική συναλλαγή των ανθρώπων από πραγματική σε εικονική, τα μετρητά να πάψουν να είναι επιλογή, να πληρώνουμε και να πληρωνόμαστε, να πουλάμε και να αγοράζουμε σε μορφή ηλεκτρονική και τα μετρητά καταργηθούν μια για πάντα!

Έτσι όπως μας λένε οι εκπρόσωποι τα νέας διακυβέρνησης των κρατών, σε μια ψηφιοποιημένη κοινωνία με αποκλειστική χρήση του εικονικών χρημάτων ή αλλιώς ηλεκτρονικού χρήματος, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να φυλάξουμε τα χρήματα μας η να τα προστατέψουμε, αφού θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή (απλά νούμερα) στους προσωπικούς μας λογαριασμούς και θα τοκίζονται αρνητικά, με αποτέλεσμα και υπό τον φόβο του αρνητικού τοκισμού, θα τα ξοδεύουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μην μας κατάσχει η τράπεζα ένα ποσοστό τους στο τέλος του έτους.

Κατά αυτόν τον τρόπο η αγορά θα εκκινηθεί και έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα της ύφεσης της οικονομίας μας και θα μας περιμένει μια παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία. 


Έτσι είπαν και ήπιαν ένα ποτήρι σαμπάνια γελώντας και χειροκροτώντας στην υγεία της παγκόσμιας άγνοιας.

Άραγε μόνο με αυτό το επιχείρημα θα μας καταργήσουν τα μετρητά και τέλος εμείς θα το δεχτούμε έτσι απλά;

Προφανώς όχι, η συνταγή όπως φαίνεται έχει και άλλα υλικά για να είναι πιο νόστιμο το παρασκεύασμα και να καλυφθεί η ανθρωποκτόνα δράση του.

Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της εγκληματικότητας, της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, των παράνομων δοσοληψιών γενικότερα, θα πρέπει να καταργηθούν τα μετρητά.

Διότι τα μετρητά χρησιμοποιούνται κατά κανόνα για να αποκρύπτονται οι παραπάνω παράνομες συναλλαγές, ενώ αντιθέτως το ηλεκτρονικό χρήμα έχει ονοματεπώνυμο και εντοπίζεται εύκολα.

Οπότε εάν θες να καταργήσεις τα μετρητά, δεν έχεις από να επιτρέψεις εν καιρώ κρίσης να ανθίσει η τρομοκρατία και διάφορες παράνομες ενέργειες όπως οι παραπάνω, προβλήματα που θα παρουσιάζονται και θα διογκώνονται μέσω των ΜΜΕ ώστε ο κόσμος, η μάζα να νιώθει φόβο, πανικό, ανησυχία, απογοήτευση και ανασφάλεια έτσι ώστε να παρουσιαστεί αργότερα και την κατάλληλη στιγμή η λύση (τους), όπως παρουσιάζεται σε μικρογραφία πιο πάνω. 


Είναι όμως λύση, εάν την δίνουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα; 


Άραγε η κρίση γέννησε τα προβλήματα ή "γκαστρώθηκαν" προβλήματα που θα γεννήσουν λύσεις;

Κατάλαβες ποιοι επωφελούνται λοιπόν από την τρομοκρατία,την εγκληματικότητα και τη φοροδιαφυγή;

Μπορείς να φανταστείς ποιοι επιτρέπουν, καλύπτουν και ενισχύουν τις παραπάνω δραστηριότητες, ώστε ο κόσμος να ριχτεί στην απελπισία και να δεχτεί την κατάργηση των χρημάτων και την επιβολή της αχρήματης απόλυτα ελεγχόμενης διακυβέρνησης;

Μη χαίρεστε μερικοί, για την, κατα τα άλλα συμπαθητική  και εύκολη στη χρήση της, ανέπαφη πληρωμή που σταδιακά εφαρμόζετε στη χώρα μας.

Μένει το συμβάν, η αιτία, ένα γεγονός σοκ και θα μετακυλίσουμε από τη μία κατάσταση στην άλλη.

Από το χαρτί στα ψηφία.
Και τα δυο δικά τους είναι.. μόνο που η τεχνολογία αυτή τη φορά είναι εναντίων μας.
5/6/2017
AthanShare:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου