Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Όταν η Μεγάλη μηχανή σβήσει και η αυλαία πέσει (1)24.6.2017 2.22 am


Η εποχή που ζούμε εδώ στην Ελλάδα αλλά και γενικά στον κόσμο, θα την χαρακτηρίζαμε μια εποχή αφθονίας και ανέσεων. Ναι ξέρω υπάρχουν μνημόνια, λιτότητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις σε τρόφιμα και υπηρεσίες όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην χώρα μας έχει πρόσβαση στον πολιτισμό, στον δυτικό πολιτισμό με τα όποια ελαττώματα του, αλλά έχει.

Έχει πρόσβαση σε τρόφιμα και φάρμακα, τα ράφια των σούπερ Μάρκετ και άλλων μεγάλων αλυσίδων είναι γεμάτα με ποικιλία φρέσκων τροφίμων και αγαθών, άρα και το ψυγείο μας, λίγο ή πολύ έχει τα απαραίτητα για την διαβίωση μας στην σύγχρονη κοινωνία. Έχει πρόσβαση σε νερό και ρεύμα, με τις όποιες αυξήσεις παρατηρούνται τελευταία.

Έχουμε μεταφορές, σύγχρονες κατά περίπτωση, που ενώνουν τις πόλεις μεταξύ τους και τα νησιά μας, όπως αυτοκινητοδρόμους, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια κτλ.

Τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα ολοένα και αναβαθμίζονται και έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και πάνω σε αυτήν την τεχνολογία ετοιμάζεται να μετακυλήσει ο πολιτισμός μας και να λειτουργήσει από εδώ και πέρα. Δηλαδή σε μέσα ψηφιοποιημένο σύστημα που θα μας παρουσιαστεί σαν διευκόλυνση και θα δίνει υποτίθεται λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας, μα δυστυχώς θα είναι η μεγαλύτερη παγίδα που είχε στηθεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία μας, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα «δημοκρατικά» κράτη.

Αυτό το σύστημα λοιπόν που μας εξασφαλίζει τα παραπάνω εφόδια για να μπορούμε να επιβιώνουμε στα μεγάλα κυρίως αστικά κέντρα έχει ένα ελάττωμα. Και μάλιστα στις ανασφαλείς ημέρες που ζούμε, παίζει καταλυτικό ρόλο στην επιβίωση και την ασφάλεια μας.

Είναι ένα σύστημα περίπλοκο, εξειδικευμένο και με μεγάλες αλυσίδες ανεφοδιασμού των αγαθών που βλέπουμε σε σούπερ Μάρκετ και καταστήματα.

Αν αυτό, το σχεδόν αυτοματοποιημένο και περίπλοκο σύστημα τροφοδοσίας, πάψει να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο, μήπως έχουμε σκεφτεί τι μπορεί να συμβεί;

Ξέρω δεν έχεις τον χρόνο να σκεφτείς κάτι τέτοιο, όμως το 2015 και τα capital control μας δίδαξαν κάτι πολύ σημαντικό.

Ότι από εδώ και πέρα δεν μπορούμε να το εμπιστευτούμε και να είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από αυτό.

Αν τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και ειδικά η Αθήνα, εξαρτιούνται από αυτό το σύστημα ανεφοδιασμού, τότε σημαίνει ότι, τα 5 εκατομμ και κάτι πληθυσμού, εξαρτάτώνται από την παραγωγή μερικών εκατοντάδων τροφοδοτών που μας εφοδιάζουν με τρόφιμα και αγαθά.

Δηλαδή ένα ποσοστό, περίπου πάντα, 5-10% εφοδιάζει το 90%.

Τα τρόφιμα που μπαίνουν στο ψυγείο μας, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, έρχονται από χιλιόμετρα μακριά και πολλές φορές από τα εξωτερικό σαν εισαγωγές.
Το ίδιο συμβαίνει και με την ενέργεια, το νερό και τις τηλεπικοινωνίες, που φτάνουν στον χώρο μας από κάπου αρκετά πιο μακριά και που στηριζόμαστε στις μονάδες αυτές για την ομαλή μεταφορά των αγαθών τους στην οικία μας.

Ο άνθρωπος των αστικών κέντρων, όχι μόνο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων αστικών περιοχών άλλων κρατών, όταν επιστρέφει στο σπίτι του έχει το ψυγείο του γεμάτο ή σχεδόν γεμάτο, το νερό είναι σχεδόν καθαρό και τρέχει από τη βρύση και μπορεί να κάνει ένα ντους και να αδειάσει την λεκάνη του.

Επίσης έχει την τηλεόραση του για να βλέπει το αγαπημένο του πρόγραμμα, τη σύνδεση με το διαδίκτυο σταθερή για τον ελεύθερο του χρόνο ή για την εργασία του, το ρεύμα που τροφοδοτεί τον χώρο για τις παραπάνω δραστηριότητες, το μισθό του κάθε μήνα στην κάρτα του αυτόματα μέσω λογαριασμού, πρόσβαση σε καύσιμα για το αμάξι και τόσα άλλα που προσφέρει ο πολιτισμός μας.

Κοινός είναι μια Μεγάλη μηχανή που δουλεύει ακατάπαυστα, όχι πάντα όπως θα θέλαμε, αλλά λειτουργεί. Αυτή η μηχανή λοιπόν με τις μεγάλες αλυσίδες ανεφοδιασμού και επικοινωνιών είναι μεν απαραίτητες αλλά και αρκετά ευάλωτες και εύθραυστες σε περίπτωση κινδύνου.

Και το είδαμε αυτό σε μια πολύ μικρή του εκδοχή, τον Ιούλιο του 2015.

Δεν πήγαν όλα στραβά τότε, αλλά πήραμε μια ιδέα του τι θα συμβεί όταν όλα θα πάνε στραβά.

Σε πολλούς ίσως φαντάζουν μια κακή ανάμνηση όλα συνέβησαν το καλοκαίρι εκείνο, αλλά η πραγματικότητα δυστηχώς είναι διαφορετική. Με κανέναν δεν έχουμε υπογράψει κάποιο έγγραφο που θα μας εγγυάται την σταθερότητα και την λειτουργικότητα της Μεγάλης μηχανής και με όσους υπογράφουμε (πιστωτές κ.α. ) είναι απλά για τον έλεγχο μας.

Όμως ο έλεγχος μας και κατ’ επέκταση η τεχνητή συντήρηση και λειτουργία της Μεγάλης μηχανής θα σταματήσει, όταν αυτοί που μας ελέγχουν θα χάσουν τον έλεγχο. Όταν τα γρανάζια της μηχανής μας δουλεύουν σε συνδυασμό με τα γρανάζια άλλων μηχανών άλλων κρατών, τότε εάν αυτές οι μηχανές σβήσουν, αναπόφευκτα θα μείνουμε με τα γρανάζια στο ….χέρι.

Κάτσε λίγο και σκέψου για αρχή τα παραπάνω, συλλογίσου, άναψε ένα τσιγάρο ή βάλε λίγο ουίσκι και προσπάθησε να φανταστείς ένα πιθανό σενάριο που μπορεί να σβήσει όλες τις Μηχανές. Αν θες πήγαινε το και πιο πέρα και σκέψου, εκεί που μένεις αν σβήσει η Μηχανή, πως περίπου μπορεί να είναι τα πράγματα και πόσο ασφαλείς θα είσαι εσύ και η οικογένεια σου.

Αυτά για αρχή, κάθε αρχή και δύσκολή βέβαια, αφού κατανοώ ότι δεν είναι και τα πιο ευχάριστα που μπορείς να διαβάσεις, όμως αν ασχολείσαι σε βάθος με τις εξελίξεις θα έχεις καταλάβει ότι είμαστε στο τέλος μιας αρχής.

Κάθε αρχή έχει ένα τέλος, ακόμα και η αρχή της ζωής μας φτάνει κάποια στιγμή στο τέλος της και κάθε τέλος έχει μια αρχή, όπως μάθαμε το 33 μ.Χ.

Σε αυτήν τη στήλη "Υλική Προετοιμασία", θα μεταφέρω μια σειρά άρθρων από γνώμες απόψεις και αναλύσεις ειδικών σε θέματα επιβίωσης, αλλά και ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα επιβίωση, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να έχουμε περίπου μια ιδέα, για το τι σημαίνει η παύση της Μεγάλης μας μηχανής.

Υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει πολύ καλή δουλεία στο πρόσφατο παρελθόν, προσφέροντας πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές σε όλους μας, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μια αρκετά δύσκολή και ασυνήθιστη, ειδικά για την γενιά μας, κατάσταση.

Στο site υπάρχει και η ενότητα Ψυχική Επιβίωση, που θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντική, διότι θα γίνει μια προσπάθεια εσωτερικής προετοιμασίας και αντιμετώπισης της δύσκολης περιόδου που μας περιμένει στην γωνία. 

Στην ενότητα αυτή δεν θα έχει θέση η επιστήμη ή ομιλίες κάποιων ψυχολόγων που αγνοούν την ύπαρξη της ψυχής, αλλά συμβουλές και προτάσεις ανθρώπων "ειδικών" που γνωρίζουν την ανθρώπινη ψυχή, έχουν πίστη και δουλεύουν καθημερινά πάνω σε αυτό το θέμα.

Είτε είσαι άπιστος είτε πιστός, αν θες μπορείς να τα διαβάσεις και να ερευνήσεις και από μόνος σου τα γραφόμενα, διότι και εγώ με προσωπική έρευνα αλλά και με την πρακτική ψηλάφηση συμβουλών και οδηγιών, κατάλαβα πως η ψυχική προετοιμασία είναι κομβικής σημασίας και απαραίτητη των ημερών μας.

Οι πληροφορίες οι σημερινές αλιευθήκαν με την βοήθεια ενός πολύ καλού βιβλίου «Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε» ένα βιβλίο, που με βάση τις εξελιξεις είναι απαραίτητο.

Σκέψου τα παραπάνω, εάν σου μένει έστω και λίγος χρόνος για να σκεφτείς και φυσικά στην περίπτωση που δεν τα έχεις σκεφτεί και θα επανέλθω με το δεύτερο μέρος σύντομα.call me Rick..Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου